محمدحسن آصفری عصر پنجشنبه در حاشیه آئین رونمایی از سند آمایش سرزمینی استان مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سند آمایش ملی و استانی بر اساس مفاد قانونی ماده ۳۲ قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور و ماده ۲۶ قانون ششم توسعه تدوین شده است، گفت: سند آمایش سرزمین بهعنوان یک سند بالادستی در برنامه هفتم مورد مطالعه قرار میگیرد و این سند پس از تدوین و تصویب لازمالاجرا است.
وی ادامه داد: در سند آمایش استان فعالیتها و سیاستهای استان مشخص و معین میشود در واقع آرایش فضایی استان در این سند معین خواهد شد، این سند پویاست و تغییر آن توسط دست دولت و مجلس امکان پذیر است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در واقع افق سند آمایش سرزمین استان، از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۲۴ است و قرار است این سند تبدیل به احکام برنامهای توسعه شود و برنامه توسعه نیز به احکام و برنامههای اجرایی بودجه تبدیل شوند.
آصفری گفت: با توجه به اینکه تخصیص بودجه و اعتبارات استانها بر اساس این سند ۲۵ ساله انجام صورت میگیرد، نیاز است مغایرتهای سند مذکور و نواقص موجود در آن در کوتاهترین زمان ممکن به نهاد ریاست جمهوری اطلاع رسانی شود.
وی ادامه داد: بعد از بررسی سند مذکور مشخص شد ظرفیت توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن گونه که شایسته نام و شأن استان مرکزی است در سند مذکور لحاظ نشده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه سند چشم انداز برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از سال جاری در کشور بر اساس سند آمایش کلی کشور تدوین و اجرایی میشود، گفت: سند آمایش سرزمین استان مرکزی نیز در کارگروههای تخصصی با اقدامات کارشناسی تحلیل میشود تا برای تخصیص اعتبارات، سهم استان مغفول نماند.