نتایج تحقیقات گروهی از حشره شناسان نیوزلندی نشان می دهد که زنبورهای ملکه از نوعی توانایی برخوردارند که می توانند به کمک آن رفتارهای زنبورهای جوان کارگر را دستکاری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج بررسی های دانشمندان دانشگاه "اوتاگو" در نیوزلند که در تازه ترین شماره ماهنامه علمی ساینس منتشر شده، حاکی از آن است که زنبورهای ملکه از توانایی کنترل ذهن و رفتار زنبورهای جوان کارگر برخوردارند.

درحقیقت زنبورهای ملکه می توانند با استفاده از "اسید همووانیلیک 1" که بخشی از فرومون آرواره ای زنبوراست، رفتار زنبورهای کارگر را تغییر داده و آنها مهاجم کند.

فرومون رایحه مخصوصی است که جنس ماده بسیاری از جانوران در فصل جفت گیری به منظور جذب و جلب توجه جنس نر از خود متصاعد می کنند.

این کنترل ذهنی و بروز رفتارهای تهاجمی باعث می شود که زنبورهای جوان کارگر توانایی یادگیری خود را از دست داده و نتوانند فعالیت های مرتبط به وظیفه خود را که شامل شناخت رنگها، عطرها و محل های گل ها است را یاد بگیرند و انجام دهند.

در حقیقت ملکه به این روش می تواند زنبورهای جوان کارگر را طوری تربیت کند که به جای تهیه غذا، تبدیل به محافظان ملکه و لانه شوند.