نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با ۱۳۲ رأی موافق، ۶۰ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در جلسه، کلیات طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» را به تصویب رساندند.

خاندوزی: ما به دنبال کاهش فعالیت‌های غیرمولد و دلالی هستیم

سید احسان خاندوزی در موافقت با کلیات طرح مذکور، گفت: با این اقدام، گام اساسی برای رونق تولید برداشته می‌شود و از سوی دیگر، جذابیت فعالیت‌های دلالی و غیرمولد کاهش می‌یابد و نقدینگی در حوزه فعالیت‌های مولد به کار گرفته می‌شود و رشد و اشتغال را در کشور به دنبال دارد.

وی بیان کرد: بسیاری از کشورها یک قرن است که چه قوانینی را دارند و این کار عامل مؤثری برای تشویق فعالیت‌های تولیدی و همچنین کاهش فاصله طبقاتی در کشور است.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر می‌بینیم که میزان نوسان و شوک قیمتی در مسکن به شکل متناوب و حتی بالاتر از تورم کشور است و این نشان‌دهنده آن است که جذابیت بازار مسکن برای فعالیت‌های دلالی و غیرمولد بسیار زیاد است و تقاضاهای کاذب باعث افزایش قیمت‌ها شده است.

خاندوزی ادامه داد: ما سال‌ها منتظر بودیم تا دولت سال‌ها این لایحه را به مجلس ارائه کند اما این کار را نکرد و مجلس خودش قدم مهمی در این باره برداشت. این طرح باعث کاهش تقاضاهای کاذب و دلالی و واسطه‌گری می‌شود و همچنین بخش‌های تولیدی هم از آن منتفع می‌شوند.

وی افزود: از سوی دیگر، این طرح به تولیدکنندگان مسکن و خودرو و همچنین به اکثریت جامعه که به اندازه نیاز خود از کالاهای سرمایه‌ای بهره‌مند هستند، ضرری را وارد نمی‌کند و صرفاً این مالیات از سودگران و واسطه‌گران اخذ می‌شود.

نظری: باید با احتکار مبارزه شود

در ادامه جلسه، سید غنی نظری هم در موافقت با کلیات این طرح، گفت: همانطور که معلمان و کارمندان به محض دریافت حقوق مالیات می‌دهند، باید از دلالان و سوداگران هم مالیات گرفته شود و یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی کشور، افزایش و ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی است.

وی با بیان اینکه تصویب این قانون باعث جلوگیری از سوداگری و رانت‌خواری می‌شود، گفت: اگر ما به دنبال رفع مشکلات و کمک به محرومان هستیم، باید این طرح را به تصویب برسانیم و این طرح برای مبارزه با احتکار بسیار مهم است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه باعث می‌شود که مردم راحت‌تر سرمایه‌گذاری کنند و همچنین این طرح یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در اصلاح ساختار بودجه است.

پورابراهیمی: دولت لایحه مالیات بر عایدی سرمایه را ارائه نداد

در ادامه جلسه، محمدرضا پورابراهیمی درباره طرح مالیات بر عایدی سرمایه، گفت: قطعاً اگر تقاضا برای مسکن و خودرو واقعی باشد، قیمت‌ها متعادل می‌شود اما زمانی که تقاضای سفته‌بازی و دلالی وجود دارد، هر چقدر هم که عرضه شود، باز هم کافی نیست و قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

وی متذکر شد: از ابتدای تشکیل مجلس یازدهم، ما سابقه رسیدگی به موضوع مالیات بر عایدی سرمایه را مورد بررسی قرار دادیم و دولت هم گفت که لایحه ارائه می‌دهد اما این کار را انجام نداد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی موضوعات دیگری از جمله اصلاح قانون بانک مرکزی و توجه به ساماندهی بانکداری را هم در دستور کار خود قرار داده و این موضوع به حل مشکلات اقتصادی کشور کمک می‌کند.

نیکزاد: اقتصاد ما باید تولیدمحور باشد

همچنین علی نیکزاد که ریاست جلسه را بر عهده داشت، درباره این طرح، گفت: اقتصاد ما بیشتر اقتصاد دلالی است درحالی‌که اقتصاد باید تولیدمحور باشد و تنها راه‌حل مشکلات ما توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تصویب این طرح می‌تواند از فعالیت‌های دلالی و سفته‌بازی جلوگیری کند و همچنین باعث ایجاد یک پایه جدید مالیاتی می‌شود و درآمد نفتی از بودجه جدا خواهد شد.

وی گفت: طبق نظر هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، این طرح دو شوری می‌شود و نمایندگان می‌توانند پیشنهادات و نکات مورد نظر خود درباره جزئیات این طرح را در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کنند.