به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی، با تاکید بر ضرورت تغییر در ساختار نظام شبکه کنونی، پیری جمعیت را بحرانی برای آینده نزدیک در ایران خواند و افزود: بحث بیماریهای عصبی، عضلانی و اسکلتی به علت بار ناشی از آن میبایست در اولویتهای سیاست گذاری در نظام سلامت قرار بگیرد.
وی گفت: بدون شک بیماری پوکی استخوان بار مالی بسیار زیادی را به اقتصاد جهانی تحمیل خواهد کرد. همچنین شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان سالها زندگی توأم با ناتوانی را برای افراد به همراه خواهد داشت، به طوری که ناتوانی ناشی از پوکی استخوان بسیار بیشتر از سایر بیماریهای غیر واگیر است.
رئیسی ادامه داد: از هر ۲ زن بالای ۵۰ سال و از هر ۴ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر در معرض شکستگی ناشی از پوکی استخوان است و استقرار کلینیکها و نظام ارجاع و تشخیص زودرس نیاز به پیگیری جدی دارد.
وی همچنین سارکوپنی را تخریب توده و قدرت عضلانی تعریف کرد و گفت: این بیماری نیز در سنین بالا ایجاد میشود و همانند پوکی استخوان زمینه ساز شکستگیهای استخوانی و ناتوانیهای حرکتی در افراد میشود.
معاون وزیر بهداشت با طرح این موضوع که ۲۰ تا ۵۰ درصد افرادی که به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی لگن میشوند در سال اول شکستگی فوت میکنند، افزود: در صورت بهبود شکستگی نیز در ۸۰ درصد موارد افراد به کیفیت زندگی قبل از شکستگی بر نمیگردند.
رئیسی، کمپین کشوری افزایش سواد جامعه در مورد استئوپروز و استئوپنی، پیمایش ملی IMOS و STEPS و تشخیص سریعتر استئوپروز در خانمهای بالای ۵۰ سال را از طرحهای در اولویت وزارت بهداشت در این زمینه خواند.