به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی بر اهمیت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: همه مردم و مسئولان مستحضرند به این نکته که ارکان این نظام بر انتخابات استوار شده و حضور مردم در عرصه انتخابات، ضامن اقتدار ملی و اقتدار نظام است و امام راحل قدس الله نفسه الزکیه و مقام معظم رهبری حفظه الله نیز همواره بر این اصل اساسی تاکید داشتهاند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه به لحاظ دینی نیز مردم در یک نظام اسلامی ستون و پایه دین و موجب استقرار و استمرار یک نظام دینی هستند افزود: مشارکت بالای مردم در انتخابات، در ارتقای امنیت ملی، اقتدار نظام جمهوری اسلامی و ارتقای سطح معیشتی و اقتصادی مردم بسیار تأثیر گذار است و جمهوری اسلامی ایران همواره با جلب حضور و مشارکت مردم نشان داده است که نظامی قدرتمند است که در همه امور دست بالا را دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود اختلاف سلیقههای سیاسی را امری طبیعی و اجتناب ناپذیر دانست و در عین حال تصریح کرد: قطعاً هیچ فردی در این کشور در ضرورت امنیت ملی، ارتقای سطح توانمندی کشور و پیشرفت آن تردیدی ندارد و هر کسی که دوستدار نظام جمهوری اسلامی و کشور است در روز ۲۸ خرداد با حضور در پای صندوقهای رأی به وظیفه خود در این باره عمل خواهد کرد و انشاالله همه با حضور خود در پای صندوقهای رأی شاهد خنثی سازی توطئههای دشمنانی خواهیم بود که همواره در پی ناامید کردن مردم هستند.
آیت الله لاریجانی با تاکید بر این نکته که مردم در معیشت و اقتصاد خود مشکل دارند و به لحاظ سیاسی نیز اختلاف سلیقهها همواره وجود داشته گفت: با این حال مردم، کشور خود و نظام را دوست دارند و در انتخابات نیز حضوری پرشور، پر معنا و خنثی کننده توطئههای دشمنان خواهند داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با تاکید بر نقش و جایگاه شورای نگهبان در اعتماد سازی نسبت به حضور مردم در پای صندوقهای رأی به انتشار سخنان دیروز خود در خصوص تأیید صلاحیتها اشاره کرد و افزود: دیروز اینجانب مطالبی را در خصوص عملکرد شورای نگهبان در روند تأیید صلاحیتها مطرح کردم که موجب شد برخی مهمانهای ناخوانده و گروههای ضد انقلاب و ضد نظام به خیال باطل خود بخواهند از آن برداشتهای ناصواب کنند اما باید بدانند که مرز ما با اینها کاملاً جداست و سخنان دیروز بنده نیز فارغ از مصلحت بودن یا نبودن طرح آن، از سر دغدغه و با هدف افزایش اقتدار و اعتماد سازی شورای نگهبان بود.
آیت الله لاریجانی تصریح کرد: در طول بیست سال گذشته همواره از شورای نگهبان دفاع کردهام و اکنون هم چنین است و اگر اینجانب مطلبی گفتم از سر دلسوزی و در ادامه همان رویه دفاع از عملکرد شورای نگهبان در طول ۲۰ سال گذشته بوده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بر اساس قانون اساسی، شورای نگهبان تنها نهاد رسمی متولی تأیید صلاحیت کاندیداها و تنها مرجع رسیدگی به مصوبات مجلس به لحاظ انطباق با شرع و قانون اساسی است که باید همواره دقت و سخت گیری در رسیدگیها را داشته باشد.
آیت الله آملی لاریجانی با ذکر این نکته که حالا برخیها خوشحال نشوند که چنین سخنانی مطرح شده گفت: به لحاظ قانونی و منطقی همه باید نظری را که شورای نگهبان به عنوان نهاد متولی و مسئول تأیید صلاحیتها بیان کرده، بپذیرند. در هیچ کجای دنیا هم اینطور نیست که امر صلاحیتها را رها کنند و بگویند همه بیایند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تلاش برای اعتماد سازی بیشتر را موجب افزایش مشارکت در انتخابات دانست و تاکید کرد: این سخن صحیحی نیست که بگوییم کاری به مشارکت مردم نداریم، بلکه باید در روند کار، هم قانون و هم مصلحت را مد نظر قرار دهیم و به آن توجه کنیم.
آیت الله لاریجانی با تاکید دوباره بر اینکه هیچ اشتراکی با مهمانهای ناخوانده ای که دارای مرز بندی با نظام و خواهان ناامیدی مردم هستند نداریم اضافه کرد: شورای نگهبان باید در رویههای قانونی خود طوری عمل کند که ما را متهم به این نکنند که اینها همه سالخورده اند و توان اصلاح و ارتقا ندارند، بلکه باید طوری باشد که نشان دهد قدرت اصلاح و تغییر در رویهها و ارتقای عملکردها وجود دارد و طوری عمل کند که هر روز بهتر از گذشته و دقیقتر و شفافتر باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه نهاد شورای نگهبان همواره باید محترم شمرده شود تاکید کرد: مردم چشم بیدار دارند و خروجیها را میبینند، فلذا همواره باید در اصلاح خود و تغییر رویهها با هدف اعتماد سازی هر چه بیشتر اقدام کرد.
آیت الله لاریجانی افزود: با تدبیر و تلاش در درون شورای نگهبان هم میتوان رویههایی اتخاذ کرد که به اقتدار هر چه بیشتر کشور و نظام کمک کند و در این مسیر ما به حسن نظر و فهم و عدالت آقایان اعتماد داریم و اگر در بیان سخنان روز گذشته اینجانب قصوری وجود داشت آن را اصلاح و تاکید میکنم که هر آنچه گفته شده با هدف اصلاح و ارتقا سطح رویههای بررسی صلاحیتها و اعتماد سازی بیشتر برای مشارکت بالای مردم در انتخابات و استحکام هر چه بیشتر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.