به گزارش خبرگزاری مهر، رای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر گشودن تحقیق درباره جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر علیه غزه موجب عصبانیت مقامات این رژیم شد.
در همین راستا، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این اقدام را «شرم آور» توصیف کرد.
همچنین وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی هم در واکنش به این رای اعلام کرد که با تحقیقات سازمان ملل همکاری نخواهد کرد.
گفتنی است که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پنج شنبه شب گشودن تحقیق درباره جنایات ارتکابی در جنگ اخیر بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در غزه را تصویب کرد.
رویترز به نقل از یک مسئول که نامش را ذکر نکرد، گزارش داد که ۲۴ کشور از اعضای شورای حقوق بشر با این تحقیق موافقت کردند.
این در حالی است که ۶ عضو با این تحقیقات مخالفت کردند و ۱۴ کشور هم رای ممتنع دادند.
این پیش نویس توسط سازمان همکاری اسلامی و هیات فلسطینی در سازمان ملل ارائه شده بود.
این در حالی است که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل هم پیش از این گفت که حملات هوایی اسرائیل که به مرگ شمار زیادی از غیرنظامیان و وارد آمدن خسارات سنگین به نوار غزه انجامید، احتمالاً از مصادیق «جنایات جنگی» است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «میشل باچله» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که حملات اخیر رژیم صهیونیستی به منطقه تحت محاصره نوار غزه که بیش از ۲۰۰ شهید برجای گذاشته است، در صورتی که معلوم شود [حملهای] نامتناسب بوده، احتمالاً مصداق «جنایت جنگی» است.
میشل باچله در آغاز نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز پنج شنبه که به درخواست پاکستان- به نمایندگی از سازمان کنفرانس اسلامی- و فلسطین برگزار شد، این اظهارات را بیان کرد.
این مقام سازمان ملل گفت که تاکنون هیچ شواهد و مدارکی یافت نشده که نشان دهد از ساختمانهای مسکونی در نوار غزه که مورد حمله جنگندههای ارتش صهیونیستی قرار گرفتهاند، برای مصارف نظامی استفاده شده است.
کمیساریای عالی حقوق بشر خطاب به این شورای ۴۷ عضوی در ژنو گفت: «در صورتی که روشن شود، حملههای هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه نامتناسب بوده است، این حملات ممکن است مصداق جنایات جنگی باشند».
این مقام حقوق بشری همچنین از جنبش حماس خواست تا از پرتاب راکت به اراضی اشغالی خودداری کند!
گفتنی است، در ۱۱ روز درگیری نظامی میان نظامیان صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه که از روز دهم ماه مه آغاز شد، دست کم ۲۵۳ فلسطینی از جمله ۶۶ کودک به شهادت رسیدند و بیش از ۱۹۰۰ تن دیگر زخمی شدند.