منصور شیشه فروش در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: معادن سنگ آهن که در نطنز و اطراف بخش امامزاده آقاعلی عباس است، مسیلها و رودخانهها در کویر را به عنوان جاده استفاده میکردند و مسیلها را تبدیل به جاده کرده بودند که بر اثر وقوع سیلاب در اردیبهشت ماه امسال خودروهای کارگران معادن را سیل برد که در آن حادثه ۱۴ نفر نجات یافتند ولی تعدادی خودرو دچار آسیب شد.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ معدن در نطنز وجود دارد، افزود: در جلسه ستاد مدیریت بحران نطنز در روز شنبه مقرر شد بازدید فنی توسط کمیتهای متشکل از ادارات منابع طبیعی، آب منطقهای و راهداری با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان انجام شود با این هدف که مسیلهایی که مورد دسترسی قرار گرفتهاند، ساماندهی شوند و از تخلیه نخالهها و شیرابهها و بازماندههای معادن که تلی از خاک و سنگ ایجاد کرده، جلوگیری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: پس از بررسی وضعیت رودخانهها به هر معدن طرحی ارائه خواهد شد تا محیطی را که بر هم زدند، منظر سازی کنند و به حالت طبیعی بازگردانند و با هماهنگی آب منطقهای نخالهها را از دهانه رودخانهها تخلیه کرده و مسیلها را بازگشایی کنند.
شیشه فروش با بیان اینکه ملاحظات ایمنی در تردد تریلرها و کامیونهای حامل سنگ رعایت شود، ابراز داشت: شیرابه معادن سنگ، منابع آب را آلوده میکند و تخلیه نخالهها سبب افزایش گرد و غبار میشود از این رو معادن باید دستورالعملهای محیط زیستی را رعایت کنند و به همه معادن استان ابلاغ شد نیروها و کارگران خود را آموزش دهند و نیروها لوازم حفاظت فردی داشته باشند و محیطهای برهم خورده را به حالت طبیعی بازگردانند زیرا برای مثال در منطقه برخوار شاهد هستیم معادن گچ و خاک چند ده متر گودال ایجاد کرده و پس از برداشت منطقه را رها کردند.
کمک معادن به لایروبی رودخانهها
وی با بیان اینکه ساماندهی معادن و رعایت الزامات حفاظت منابع آب، خاک و هوا ضروری است، در عین حال گفت: کار خوبی که معادن نطنز کردند کمک به ۳۰ کیلومتر لایروبی رودخانهها در سال گذشته بوده است و همچنین در خور و بیابانک و نائین معادن برای ساماندهی مسیلها و جادهها همکاری کردند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، افزود: ۳۰ کیلومتر لایروبی و ۵۰۰ متر دیواره سازی مسیلها و ۶۵ کیلومتر مطالعات تعیین حریم و بستر رودخانههای شهرستان نطنز در سال گذشته انجام شده و در ستاد مدیریت بحران نطنز با موضوع خشکسالی و پیشگیری از سیل مقرر شد سال جاری نیز پنج کیلومتر لایروبی، ۵۰۰ متر و ۵۵ کیلومتر مطالعات تعیین حریم و بستر رودخانهها با اولویت در منطقه اجرا شود.
شیشه فروش با اشاره به تهیه طرح هدایت و جمع آوری آبهای سطحی توسط شهرداری نطنز، خاطرنشان کرد: شهرداری اقدامات ویژهای را در راستای اصلاح پلها و دیواره سازی رودخانه با هدف پیشگیری از سیل در منطقه اجرا میکند.
ایجاد ایستگاه ایست و بازرسی در آزادراه نطنز و سه ایستگاه هواشناسی در روستاها
وی همچنین به معضل خودروهای شوتی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: این خودروها که با سرعت زیاد در جادهها تردد کرده و برخی محمولههای غیرقانونی حمل میکنند؛ گاهی باعث حوادث ترافیکی و بروز تصادفات در مسیرهای شمال تا جنوب استان و محورهای اصلی نطنز- کاشان، کاشان- اصفهان میشوند که مقرر شد با همکاری مدیر آزادراه نطنز و پلیس ایستگاههای ایست و بازرسی ایجاد و از رفتارهای پرخطر جلوگیری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه شهرستان نطنز امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۴۹ درصد کاهش بارندگی داشته است، خاطرنشان کرد: دمای هوای این منطقه ۲ تا سه درجه نسبت به بلند مدت گرمتر شده است و در جلسه مدیریت بحران تاکید شد سه ایستگاه هواشناسی در مناطق روستایی با توجه به اقلیمهای متفاوت اردستان ایجاد شود.