اصفهان - داور بین المللی قرآن کریم گفت: داوری مسابقات قرآن امری پیچیده است و باید با نگاهی تخصصی حاصل از علم و تجربه این امر انجام شود.

محمدرضا ستوده نیا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن قدردانی از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف برای برگزاری دوره ارزیابی و ساماندهی داوران قرآنی اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونان امکان ارزیابی حضوری وجود نداشت و این ارزیابی به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد.

وی با بیان اینکه استان اصفهان در ارزیابی تجوید برادران و خواهران میزان کشوری بود، افزود: در این بخش امکانات خوبی برای برگزاری دوره فراهم شد و کیفیت برگزاری نیز قابل قبول بود.

داور بین المللی قرآن کریم با اشاره به اینکه شرکت کنندگان در مرحله سوم ارزیابی و ساماندهی داوران قرآن کریم در دو آزمون کتبی موفق بوده و به این مرحله راه یافته‌اند، ادامه داد: در این مرحله فایل‌های صوتی پخش شد، توضیحاتی را از داروان دریافت کردیم و سطح داوران از نگاه تخصصی مشخص شد.

وی تاکید کرد: همه تلاش خود را برای از بین بردن جانبداری‌ها به کار بردیم و تنها از رو توانایی و صلاحیت افراد داوری انجام شد.

ستوده نیا با بیان اینکه از قبل منابع به داوران اعلام شده بود، تصریح کرد: باید توجه داشت که صلاحت علمی این داوران در این دوره احراز شده ضمن اینکه نیازی نیست داوران حتماً تحصیلات دانشگاهی داشته باشند.

داوران باید بافت تلاوت قرآن را به خوبی بشناسند

وی با تاکید بر اینکه داوری مسابقات قرآن پیچیده است، اضافه کرد: این امر فرمول‌های خاص خودش را دارد و مانند هنر است که هر استادی سبکی خاص دارد و باید با بافت تلاوت قرآن به خوبی آشنا باشد.

این داور بین المللی قرآن کریم با بیان اینکه میزان تشخیص داور اهمیت زیادی دارد، ابراز داشت: ممکن است ۱۰ درصد خطا در شنوایی داوران باشد مانند مسابقات فوتبال و … که هیئت نظارت این موضوع را بررسی می‌کند.

وی با بیان اینکه در دانشگاه‌ها نیز رشته علوم و فنون قرائات را داریم، ادامه داد: فارغ التحصیلان این رشته متخصص هستند و به خوبی می‌توانند در امر داوری مسابقات قرآن ورود کنند.

ستوده نیا تصریح کرد: تخصص شخص متقاضی‌، شناخت عمیق از رشته‌ای که می‌خواهد داوری کند، عدالت و تقوا و نفوذ ناپذیری از ویژگی‌های برجسته و اصلی داوری قرآن است.

وی مهم‌ترین چالش داوری را تفاوت داوری‌ها دانست و گفت: داوری‌ها می‌تواند سلیقه‌ای باشد، تفاوت تشخیص‌ها وجود دارد و از این رو باید کم کم به سمت یکسان سازی این امر حرکت کنیم.