شهرضا _ مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا از نصب تله «فِرومون» به منظور ردیابی آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در ۱۰ هکتار از باغ‌های میوه این شهرستان خبر داد.

علی رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به مبارزه با مگس مدیترانه‌ای در باغات شهرضا، اظهار داشت: آفت مگس مدیترانه از سال ۱۳۹۷ در مناطق آلوده شهرضا مشاهده شده است که در سال جاری ردیابی این آفت به دو صورت مشاهده‌ای و نصب تله فرومون از اوایل اردیبهشت ماه در تعداد ۱۸ قطعه باغ آغاز و تا پایان برداشت محصولات ادامه دارد.

وی افزود: تله‌ها به صورت ماهانه به منظور مشاهده آفت، رصد و شارژ هورمون «فرومون» قابل تعویض است.

مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرضا تاکید کرد: همچنین برای جلوگیری از گسترش آفت مگس مدیترانه‌ای، تنه درختان و کف باغات را محلول و سم پاشی می‌کنیم اما اگر محصولی آلوده به این آفت شده بود آن را جمع آوری کرده و می‌سوزانیم و در عمق ۵۰ سانتی متری خاک دفن می‌کنیم تا از انتشار آفت جلوگیری شود.

درختان هلو، انار، سیب، زردآلو و انجیر میزبان این آفت در شهرضا هستند

وی با بیان اینکه درختان هلو، انار، سیب، زردآلو و انجیر میزبان این آفت در شهرضا هستند، بیان داشت: این آفت به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله می‌کند و لهیدگی، پوسیدگی و ریزش شدید میوه را در پی دارد و می‌تواند محصول را به طور کامل از بین ببرد.

رضایی با توجه به مبارزه زمستانه با مگس مدیترانه‌ای، گفت: هر ساله در زمستان جهاد کشاورزی شهرضا به باغداران توصیه می‌کند تا منطقه سایه‌انداز درختان خود را به منظور از بین بردن شفیره آفت بیل بزنند.

راه‌های مباره با مگس مدیترانه ای

وی با اشاره به راه‌های مبارزه با این آفت، عنوان کرد: نصب کارت زرد، نصب تله فرومونی و محلول‌پاشی پروتئین «هیدرولیزات» به همراه سم برای کاهش جمعیت این آفت و شکار انبوه آن در باغ‌های میوه از جمله راه‌های مبارزه با این آفت است.

مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا، گفت: با توجه به یافته‌های تحقیقاتی مگس میوه مدیترانه‌ای به علت مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرده و نسبت به سایر مگس‌های میوه بالاترین خسارت اقتصادی را هرساله به کشاورزان وارد می‌کند.