به گزارش خبرنگار مهر، این هفته در طرح «سه شنبهها با پاسخگویی به شبهات دینی»، کارشناس قرآن و حدیث دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، به یکی از سوالات رایج مخاطبان در ارتباط با مراجعه به رمال و دعانویس برای رفع مشکلات زندگی پاسخ داده است.
حجت الاسلام محمد ترکیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که آیا مراجعه به دعانویس برای رفع مشکلات در زندگی صحیح است، اظهار کرد: در این زمینه افراد به دو دو دسته تقسیم میشوند، برخی افراد همچنان که برای رفع بیماری به پزشک و برای تعمیر اتومبیل به مکانیک مراجعه میکنند، برای گشایش در کار خود و گرههای زندگی به سراغ رمال و دعانویس میروند؛ از طرفی برخی دیگر، هیچ اعتقادی به این گروه از افراد به عنوان حل کننده مشکل ندارند و این گونه مسائل یعنی رمالی و دعانویسی را خرافه و به دور از واقعیت میدانند.
وی افزود: طبیعی است که این سوال پیش میآید که نظر کدام دسته صحیح است، اگر ما اعتقادی به ماورا نداشته باشیم روشی درست محسوب میشود، آیا راهکار رفع مسائل، از کانال و مجرای طبیعی است یا باید دعانویسی، رمالی، فالگیری و امثال آن را در سلسله اسباب و علل رفع موانع به شمار آوریم.
عنان زندگی را نمیتوان به مدعیان دروغین سپرد
کارشناس قرآن و حدیث دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به نکاتی اصلاحی در عرصه نگرش و عملکرد در این راستا بیان داشت: طبیعی است که ما نباید همه چیز را در امور تجربی و محسوس خلاصه کنیم و امور ماورایی و خارقالعاده را کاملاً خرافه بپنداریم اما در عین حال لازم است هر مدعی حل کننده مشکل را به عنوان متخصص در این امور تلقی نکنیم و عنان حل معضلات و مسائل زندگی خود را به چنین افرادی نسپاریم.
وی با بیان اینکه باید راه صحیح حل مشکل را جست و جو کنیم و برای هر احتمالی، به اندازه خودش ارزش قائل شویم، تاکید کرد: لازم است هر انسانی در زندگی در ابتدا خداوند قادر را به عنوان قدرت حاکم بر همه علتها و سببها در نظر بگیرد؛ ختومات و اذکار بیجا و بی سند را جایگزین تلاش و فعالیت بجا و به اندازه نکرده و با ادعیه و اذکار معتبر و توکل به پروردگار جهانیان هدایت و حمایت واقعی خداوند را طلب کند.
شناخت فلسفه مشکلات و نظم حاکم بر دنیا
حجت الاسلام ترکیان با تاکید بر اینکه ما باید فلسفه مشکلات و نظم حاکم بر دنیایی که در آن زندگی میکنیم را بشناسیم و دنیا را با آخرت و بهشت اشتباه نگیریم، ابراز کرد: باید دقت کنیم که با صداقت و سادگی که ناشی از بی اطلاعی یا اعتماد بیجا به گفتار دیگران است خود را در دام فرصت طلبان و شیادان اسیر نکنیم.
وی با بیان اینکه برای یک انسان پخته و عاقل، افتادن درم شکلاتی که مرتبطان با اجنه، صاحبان علوم غریبه بی تقوا و فالگیرهای بی مسئولیت برای مراجعان خود ایجاد میکنند، خطایی پرهزینه با ریسک بالا محسوب میشود، گفت: زمانی که انسان در زندگی خود دچار مشکل یا اتفاق خاصی میشود، در بسیاری از موارد بررسی و دقت او در عوامل مادی و عادی و مشورت با اهل فن و انسانهای دقیق و عاقل، راه حل مشکل را برایش باز میکند.
سوءاستفاده از سادگی افراد، شگرد همیشگی رمالان
کارشناس قرآن و حدیث دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در گام بعدی دقت در امور معنوی را در رفع کاستیهای این حوزه راهگشا دانست و گفت: اگر به ریسمان محکم الهی و اسباب صحیح آشنا نباشیم و با اعتقادات ضعیف، شخصیت متزلزل و مشورت نگرفتن از اهل فن وارد میدان حل مشکلات شویم در دام افرادی میافتیم که از صداقت و سادگی ما تا آنجا که میتوانند بهره برداری کرده و از عنصر بی اطلاعی ما برای القا اطلاعات غلط و راههای ناصواب به خوبی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه این افراد با چاشنی تلقین، احساسات ما را تحریک کرده و برای ادامه مسیر غلط همراهی با خود ما را ترغیب میکنند، تصریح کرد: این افراد با نوعی روانشناسی تجربی یا آموخته شده، مسیر فریب را با مهارت تزئین کرده، انسان را به پیمودن راه بیراه خود امیدوار میکنند، به همین دلیل باید مسیرهای مناسب را برای خود روشن کنیم و با بهرهگیری از روشهای صحیح مقابله با خطرپذیریهای بیجا، خود را در دامی که خودمان مسبب آن خواهیم بود، نیندازیم.
وجه مشترکهای رمالی، سر کتاب باز کردن و فال قهوه در فریب افراد
ترکیان با اشاره به شباهتهای رمالی، سر کتاب باز کردن و فال قهوه تصریح کرد: یک وجه مشترک که در بسیاری از این امور دیده میشود موارد چهارگانه فوق است که با نوعی جزم گرایی توسط ارائه کننده آن عرضه میشود و تنها علت مشکل انسان را امور ماورایی همچون طالع، جادو، طلسم، سحر، ورود اجنه به زندگی انسان، همزاد میدانند و ادعا میکنند تنها راه برون رفت از مشکل این امور است و برای علل دیگر چه مادی و چه معنوی احتمال قابل توجهی قائل نمیشوند.
استفاده از دعاها و حرزهای معتبر منعی ندارد
کارشناس قرآن و حدیث دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ابراز کرد: البته این نکته را نباید از نظر دور کنیم که نوشتن دعاها و حرزها از منابع معتبر که توسط خودمان یا با نظارت علمای شناخته شده تهیه میشود و استفاده از آن به عنوان اهرم کمک کننده و آرامش دهنده که نوعی درخواست از خداوند برای مدد در رفع مشکل است ایرادی ندارد.
خبرگزاری مهر در طرح «سه شنبهها با پاسخ به شبهات دینی» هر هفته یکی از سوالات رایج مخاطبان در ارتباط با دین اسلام را با کارشناسان مرکز پاسخگویی به شبهات دینی در میان میگذارد، بدین ترتیب هماستانیهای عزیز میتوانند سوالات خود را در ذیل این مطلب با ما در میان بگذارند.