روان پریشی پس زایمانی، یکی از مشکلات روحی و روانی است که برخی مادران پس از وضع حمل دچار آن می شوند.

دکتر صمد دربندی، متخصص اعصاب و روان در گفتگو با خبرنگار مهر، روان پریشی پس زایمانی را یکی از مشکلات روحی و رفتاری برخی مادران دانست که بعد از وضع حمل تجربه می کنند.

وی، بروز چنین حالاتی را کمتر از افسردگی پس از زایمان دانست و گفت: این وضعیت برای یک مادر از هر یک هزار زن رخ می دهد که البته سخت تر از افسردگی پس از وضع حمل است.

این متخصص اعصاب و روان، زمان بروز چنین رفتاری را معمولا در یکی دو هفته بعد از وضع حمل عنوان کرد و افزود: این وضعیت یک مرتبه رخ می دهد و همراه با تغییرات رفتاری و روحی بسیار متشنجی است.

دربندی در خصوص علائم بروز چنین رفتاری، گفت: زنانی که از این وضعیت رنج می برند بسیار متشنج و آشفته هستند و اغلب باورهای غیرعادی و ناراحت کننده در باره خود و یا نوزادشان دارند.

وی تصریح کرد: چنین افرادی به کمک ویژه از طرف یک روانکاو احتیاج دارند و برای دریافت کمک باید فورا با دکتر خود تماس بگیرند.

به گفته این متخصص اعصاب و روان، درمان رایج برای این وضعیت استفاده از دارو و یک دوره کوتاه بستری شدن در بخش مخصوص مادران و نوزادان در بیمارستان است.

دربندی تاکید کرد: باید در نظر داشته باشیم که بروز این رفتار باعث نگرانی مادر و خانواده او می شود اما درمان آن بسیار موثر است و تقریبا همه کسانی که این وضعیت را تجربه می کنند، به طور کامل درمان می شوند.