به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدعبدالنبی موسوی فرد عصر امروز سهشنبه در نشست هماهنگی و تسهیل امور تجاری در مرز شلمچه، اظهار کرد: رونق اقتصادی هر کشور با حضور گردشگر از کشورهای دیگر ارتباط دارد که در بحث ورود گردشگران و زائران عراقی، یک بخش به حضور زائران ایرانی در عراق ارتباط دارد که نیازمند به یکسری زیرساختهای خاص است و بخش دیگر به ورود زائر به ایران و استفاده از ظرفیت ایران اسلامی ارتباط دارد.
وی افزود: در برخی از کشورها همچون ترکیه تسهیلات بسیاری را دادهاند و زمینه ورود روان گردشگران را نیز فراهم کردهاند و علاوه بر ایجاد بسترهای لازم، مشوقهایی را نیز برای گردشگران قرار دادهاند.
نماینده ولیفقیه استان خوزستان، تجربه موفق ورود گردشگران را به منطقه آزاد اروند یادآور شد و گفت: در سالهای گذشته حذف ویزا در منطقه آزاد اروند، باعث ورود گردشگران عراقی شد که همین امر رونق اقتصادی را در این منطقه ایجاد کرد اما پس از شیوع کرونا این روند متوقف شد.
وی بر لزوم مانع زدایی از مسیر توسعه صنعت گردشگری در این منطقه تأکید کرد و افزود: برداشت موانع به کارگروه قوی، دلسوز و فعال در هر دو زمینه ایجاد زیرساخت و برداشت موانع نیاز دارد.
حجت الاسلام موسوی فرد به دیگر مشکلات گردشگری مرز شلمچه اشاره کرد و گفت: زائران که از عراق به مرز شلمچه وارد میشوند با یکسری مشکلات مواجه خواهند شد که یکی از موانع، معطلی زائران و گردشگران عراقی در مرز شلمچه است که این موانع باید برداشته شوند.
وی افزود: برای زائری که پشت دروازههای ایران اسلامی قرار میگیرد باید فرش قرمز پهن کرد و با توجه به اینکه حکومت ما اسلامی است باید برخورد درستی با زائران بشود اما در بعضی از مرزها برخی از مأموران برخورد مناسبی را با زائران ندارند که باید به این امر رسیدگی شود.
نماینده ولیفقیه استان خوزستان به کادر فعال در شلمچه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه شلمچه در هم مرزی با کشور عربی قرار گرفته است باید در هر نهاد یک یا دو نفر عرب نیز به کار گرفته شوند و از بانوان نیز در مرز برای تشخیص هویت استفاده شود چرا که برخی علما که به همراه همسران خود به ایران سفر میکنند، نارضایتی خود را از انجام امور شناسایی همسران خود توسط مأموران مرد اعلام کردهاند.
وی خواستار توسعه ارتباطات میان خوزستان با عراق در زمینه دانشگاهی، تسهیل صدور ویزا و تردد افراد با اصالت ایرانی شد.