قم- یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان لزوم افزایش مشارکت در انتخابات گفت: مشارکت مردم باعث افزایش سرمایه اجتماعی، مشروعیت و کارآمدی نظام سیاسی می شود.

مهدی حسنی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از ویژگی‌های جوامع امروزی، حاکمیت مردم است، گفت: در سایه گسترش رسانه‌های جمعی، مردم خواهان مشارکت در امور جامعه هستند. همچنین با توجه به پیچیده شدن جوامع و تقسیم کار اجتماعی، حضور مردم در عرصه تصمیم‌گیری و اداره جامعه امری اجتناب ناپذیر است و این مشارکت مردم در اداره جامعه، هزینه اداره جامعه را به نفع توسعه جامعه کاهش می‌دهد.

کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در جوامع اسلامی به ویژه در ایران، مشارکت نه تنها حق بلکه تکلیف دینی و شرعی نیز محسوب می‌شود که انجام آن مانند سایر فرایض دینی، واجب و عدم انجام آن، مسئولیت شرعی و اجتماعی به همراه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: حضور در انتخابات به معنی احساس مسئولیت شهروند مسلمان در قبال حوادث و مسائل گوناگون است که در جامعه اتفاق می‌افتد و یک مسلمان موظف است فعالانه با آن برخورد کند و بستر ایجاد جامعه اسلامی را فراهم کند.

وی تصریح کرد: همان گونه که مشارکت مردم باعث افزایش سرمایه اجتماعی، مشروعیت و کارآمدی نظام سیاسی می‌شود، عدم مشارکت سیاسی، این متغیرها را به شدت آسیب پذیر می‌کند و نظام سیاسی را در انجام کارکردهایش دچار چالش می‌سازد؛ در بعد بین‌الملل نیز کاهش مشارکت مردم سبب کاهش ضریب امنیت ملی می‌شود و در نتیجه، عدم مشارکت سیاسی باعث افزایش هزینه‌های اداره جامعه و کاهش کارآمدی، ثبات و امنیت می‌شود.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: انتخابات ایران همواره مورد توجه جهانیان به ویژه دشمنان انقلاب اسلامی بوده است چنانکه یکی از مطبوعات اسرائیل رأی انتخابات ایران را مانند موشکی به سمت اسرائیل به تصویر کشیده است.

حسنی با بیان اینکه افزایش مشارکت در ایران به منزله تداوم وفاداری مردم ایران به آرمان‌های دینی و ملی است، افزود: دشمنان با دیدن این وفاداری، در تداوم رفتارهای خصمانه خود ابراز تردید می‌کنند همانگونه که کاهش رأی یا پیروزی وامداران غرب در ایران، آنها را برای نفوذ در ساختار سیاسی ایران امیدوار می‌کند و سبب کاهش قدرت چانه زنی جمهوری اسلامی ایران در برخورد با مسائل مهم جهانی می‌شود و دشمنان را به گرفتن امتیاز بیشتر از ایران تشویق می‌کند.