خبرگزاری مهر – گروه استانها: هرچه به ایام ۲۸ خرداد نزدیکتر میشویم شور و حال انتخاباتی بیشتری فضای کشور از جمله استان اصفهان را فرا میگیرد، حال و هوایی که در شرایط کرونایی این روزهای کشور بیشتر مجازی است و همین امر حساسیت دقت مردم در باور و توجه به تبلیغات و لزوم دقت مدیران کشوری و مسئولان ستادها در ساماندهی این فضا را بیش از پیش نمایان میسازد.
تبلیغات برای داوطلبان در فضای مجازی، جمعهای کوچک دوستانه و همکاران، گرچه بیشتر به سمتوسوی انتخابات ریاست جمهوری تمایل دارد اما داوطلبان شورای و شهر و روستا نیز بیکار ننشستهاند و با حضور در مساجد و در میان مردم سعی در اقناع مردم به رأی دادن و اثبات اصلح بودن خود را دارند؛ گرچه تجربه سالهای اخیر نشان میدهد بودن در یک گروه انتخاباتی بیشتر از حرکات انفرادی شانس پیروزی دارد.
تبلیغات داوطلبان شورای شهر و روستا رنگ و بوی جدیت گرفت
تبلیغات داوطلبان شورای شهر و روستا در روزهای اخیر کمی جدی تر شده است و اغلب با یک عکس کلیشهای از انگشت جوهری داوطلب دنبال میشود که البته با هدف و شعار دعوت به حضور پرشور در انتخابات تزئین شده است.
امروز قرارگاه انتخاباتی گام دوم، لیست ۴۲ نفره نامزدهای منتخب خود در شورای اسلامی شهر را منتشر کرد؛ بنا بر اعلام این قرارگاه با آغاز مرحله دوم گزینشهای تخصصی و بررسیهای دقیقتر و استفاده از نظرات کارشناسی سایر قرارگاهها و مجموعههای انتخاباتی، این تعداد به ۱۳ نفر تقلیل یافته و لیست نهایی قرارگاه، به زودی منتشر خواهد شد؛ البته افراد حاضر در لیست نهایی این قرارگاه هیچ منعی برای حضور در سایر لیستها نداشته و امکان تبلیغ و معرفی توسط سایر نهادهای سیاسی و مردمی را دارند.
هر وقت نباشی جای تو خالی است هموطن!
این روزها گرچه از یک سو دعوت مردم برای حضور حداکثری در انتخابات از سوی تمامی ستادهای داوطلبان با شعارهای جالبی همچون «پازل ایران با رأی تک تک ایرانیان کامل می شود»، «هر وقت نباشی جای تو خالی است هموطن» و شعارهای انگیزه آفرین دیگر دنبال میشود اما از سوی دیگر در برخی موارد بداخلاقیهای انتخاباتی را از سوی افراد مغرض و گاه جاهل شاهد هستیم.
متنهای زردی در فضای مجازی دست به دست میشود که در در اغلب این متون از فضایی داستانی، غمانگیز و سوزناک به شکل ناجوانمردانه برای ضربه زدن به رقبا استفاده شده است داستانپردازیهای ناجوانمردانه برای زمین زدن رقیب
در شرایطی که همچنان کل کل بر سر نحوه طراحی، نوع شعارها و غلطهای املایی پوسترهای انتخاباتی در میان طرفداران داوطلبان ادامه دارد، متنهای زردی که با توسل به برخی شایعات نابجا نگاشته شده است در فضای مجازی دست به دست میشود؛ در اغلب این متون از فضایی داستانی، غمانگیز و سوزناک به شکل ناجوانمردانه و با شایعهپردازی درباره سمتهای قبلی یک داوطلب برای ضربه زدن به وی استفاده شده است، طبیعی است که این نوع تبلیغات نشان میدهد فضای مجازی هرگز نمیتواند فضایی مطمئن برای انتخاب اصلح باشد.
هوشیاری مردم، خنثی کننده تبلیغات دروغین انتخاباتی
طراحی عکسهایی با کمک فتوشاپ برای وارونه جلوه دادن برخی حقیقتها در ارتباط با داوطلبان از دیگر مواردی است که نمیتوان وفور آنها در فضای مجازی را نادیده گرفت و گرچه مسئولان ستادها در اغلب موارد در پی خنثیسازی شایعات هستند اما به نظر میرسد هوشیاری مردم از هر عامل بازدارنده یا جوابیهای مطمئنتر است.
روز گذشته نشست رئیس شورای خلیفهگری ارامنه اصفهان با رئیس و جمعی از اعضای یکی از ستادهای انتخاباتی برگزار شد و رئیس شورای خلیفهگری ارامنه اصفهان در این نشست بر حضور پرشور در انتخابات ۲۸ خرداد تاکید کرد.
تاکید رئیس شورای خلیفهگری ارامنه اصفهان بر حضور پرشور در انتخابات
رئیس شورای خلیفهگری ارامنه اصفهان با دعوت برای حضور حداکثری ارامنه برای شرکت در انتخابات سال جاری، اظهار داشت: از همه ارامنه برای حضور و شرکت در انتخابات سال ۱۴۰۰ دعوت میکنم چراکه برنامه ارامنه اصفهان حضور پرشور در انتخابات سال جاری است.
گریشون آلیک افزود: هم اکنون در حال برگزاری جلساتی پیرامون تعیین کاندیدای اصلح ارامنه اصفهان هستیم و تا چند روز آینده کاندیدای موردنظر شورای خلیفهگری ارامنه اصفهان در انتخابات ریاست جمهوری اعلام میشود.
نقش شهرداریها در پرشور کردن فضای انتخاباتی کشور با تبلیغات محیطی
امروز نشستی نیز در فرمانداری اصفهان برگزار شد و حسین سیستانی فرماندار اصفهان بر نقش شهرداریها در پرشور کردن فضای انتخاباتی کشور با تبلیغات محیطی و بهرهگیری از دیگر ظرفیتهای موجود تاکید کرد و گفت: تمام تلاش ما باید در راستای حضور حداکثری مردم در انتخابات انتخاب شخص یا اشخاص اصلح قرار بگیرد.
استفاده از ظرفیتهای خبری عمومی در اینستاگرام
از نکات جالبی بود که روز گذشته در فضای مجازی توجه بسیاری برانگیخته است دعوت یکی از ستادهای انتخاباتی اصفهان از مردم برای حضور در فعالیتهای خبری به مدت یک هفته در این ستاد بود.
نکته جالب توجه اینجاست که همچنان تنها بنرهای تبلیغاتی یکی از کاندیدها در سطح شهر به چشم میخورد و به نظر میرسد مابقی داوطلبان یا استفاده از ظرفیت تبلیغی شهری را به روزهای آخر واگذار کردهاند و یا تبلیغ مجازی را در شرایط فعلی ارجح میدانند با گذشت چند روز از آغاز فعالیتهای تبلیغاتی داوطلبان همچنان هر روز خبر افتتاح ستادهای جدید در نقاط مختلف اصفهان به گوش میخورد به نوعی که روز گذشته ستاد جوانان یکی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیز کار خود را به شکل رسمی آغاز کرد؛ استفاده از ظرفیت قشرهای مختلف برای ترغیب مردم به حضور پرشور در انتخابات در نقاط مختلف بالا و پایین شهر در افتتاح این ستادها مدنظر قرار گرفته است.
اما نکته جالب توجه اینجاست که همچنان تنها بنرهای تبلیغاتی یکی از کاندیدها در سطح شهر به چشم میخورد و به نظر میرسد مابقی داوطلبان یا استفاده از ظرفیت تبلیغی شهری را به روزهای آخر واگذار کردهاند و یا تبلیغ مجازی را در شرایط فعلی ارجح میدانند.
برگزاری ۳ نشست برای ۳ داوطلب توسط یکی از رسانهها!
برخی رسانهها نیز در این میان بیکار ننشستهاند و به جز فعالیتهای خبری معمول خود، تعامل خوبی را با ستادهای تمامی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برقرار کردهاند به نوعی که نمایندگی یکی از خبرگزاریهای رسمی در استان اصفهان، تاکنون برگزاری نشست خبری سه کاندیدای مختلف را برعهده گرفته است و به نظر میرسد این روند که البته شائبههای زیادی را نیز در بردارد، ادامه داشته باشد.
امروز همچنین ۵۲۸ نفر از علما و اساتید حوزه علمیه استان اصفهان در حمایت از شورای نگهبان بیانیهای صادر و بر مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰ تاکید کردند.
حمایت علمای اصفهان از شورای نگهبان / آب به آسیاب دشمن نریزید
در بخشی از این بیانیه آمده است: علما، اساتید و نخبگان حوزه علمیه استان اصفهان با توجه به جایگاه رفیع و قانونی شورای نگهبان و با در نظر گرفتن شرایط حساس کنونی ایران و جهان، حمایت خود را از اقدامات شورای نگهبان اعلام داشته و حملات ناجوانمردانه برخی از افراد و جریانات سیاسی را آب به آسیاب دشمن ریختن دانسته و محکوم مینماید و از مردم فهیم میخواهد با پیروی از فرامین مقام معظم رهبری با حضور حداکثری و انتخاب آگاهانه تلاش کنیم دولتی انقلابی، مقتدر و توانمند را برای نجات از تنگناهای موجود بر مسند قویه مجریه بنشانیم.
با وجود همه شایعههای انتخاباتی آنچه که علما، مسئولان و مردم بر آن تاکید دارند، تلاش عمومی و دسته جمعی برای حضور پرشور و حداکثری در انتخابات است و در این میان نباید از ظرفیت معتمدان محلی، افراد، دانشمندان و علمای آگاه و با بصیرت در هدایت مردم به سمت و سوی انتخاب افراد اصلح هم برای پست ریاست جمهوری و هم شورای شهر و روستا نیز غافل شویم.