مشهد - خبرگزاری مهر: کارگاه آموزشی کارشناسان آزمایشگاههای شیمیایی – میکروبی ادارات تابعه شرکت آب وفاضلاب روستایی خراسان رضوی با حضور مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی و کارشناسان مربوطه در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: آزمایشگاه های شیمیایی - میکروبی به منظور کنترل کیفیت آب شرب روستاییان و آگاهی از روند تغییرات و ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب از منابع تامین تا نقطه مصرف ایجاد شده است.

 

محمد علی میرزا محمودی با اشاره به اینکه در ارتباط با کنترل کیفی آب شرب رشد قابل توجهی را شاهد بوده ایم افزود: هدف ما تامین آب شرب سالم و با کیفیت مناسب و قابل قبول طبق استانداردهای تعریف شده است که در این راستا سال گذشته تعداد 12 واحد آزمایشگاهی میکروبی در سطح استان راه اندازی و انجام آزمایشات مستمر از شبکه های تحت پوشش با جدیت و سرعت بیشتری صورت گرفته است.

 

وی ساخت و مرمت 211 باب اتاقک کلریناتورمحلولی وگازی، نصب و راه اندازی 213 دستگاه کلریناتور محلولی و10 دستگاه کلریناتورگازی و شستشو و گندزدایی 53 مورد مخازن آب را از جمله اقدامات سال 85 جهت جلوگیری از آلودگی اولیه و ثانویه آب و شبکه های انتقال و توزیع عنوان کرد و یادآورشد: سال گذشته 730 هزار تست کلرسنجی و توزیع 150 تن پرکلرین در سطح شبکه های آب شرب روستاهای استان انجام شده است.

 

میرزا محمودی از کارشناسان آزمایشگاه های میکروبی - شیمیایی خواست که از این کارگاه کمال استفاده را نموده و درعمل روش های بهبود کیفیت آب شرب را در آزمایشگاه ها به کار گیرند.

 

وی فرسودگی برخی از شبکه های روستاهای استان را در پایین آوردن کیفیت آب شرب تاثیرگذار دانست و اظهارامیدواری کرد که در آینده با تخصیص اعتبارات ویژه نسبت به اصلاح، بازسازی و تعویض شبکه های فرسوده اقدام شود.

 

این مقام مسوول منابع آبی مورد استفاده در روستاهای استان را شامل 679 حلقه چاه عمیق، 197 حلقه چاه نیمه عمیق، 168 دهنه چشمه و 88 رشته قنات عنوان کرد و افزود: آب شرب این منابع به وسیله 11هزار و 618 کیلومترخط انتقال و توزیع در دسترس روستاییان روستاهای تحت پوشش استان قرارمی گیرد.

 

میرزا محمودی با بیان اینکه دو هزار و 578 روستای بالای 20 خانوار در سطح استان وجود دارد، اظهارداشت: از این تعداد دو هزار و 28 روستا که حدود 76 درصد جمعیت روستایی استان را شامل می شود تحت پوشش و از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند شده اند.