اردبیل-مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با تاکید بر الگوگیری از سیره امام صادق(ع) گفت: مکتب امام صادق (ع) نماد عالی ارزش‌های انسانی و اسلامی در جهان است.

حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: روش و سیره فردی و اجتماعی امام صادق (ع) یکی از بهترین الگوهای مورد نیاز مسلمانان می‌باشد، به کارگیری این سیره در زندگی، راه حل مناسب و عملی برای بسیاری از معضلات و مشکلات امروز جوامع مسلمانان است.

وی به تبیین زندگانی آن امام همام پرداخت و گفت: حضرت امام صادق (ع) فردی بسیار راستگو و ساده زیست بوده و بسیار انفاق می‌کردند و به کسب روزی حلال اهمیت فراوان می‌دادند، ایشان به مردم توصیه می‌کردند با یکدیگر وحدت داشته باشند و خود نیز با دیگران مدارا می‌کردند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تبلیغ عملی را مهم‌ترین روش تبلیغی ائمه عنوان کرد و اضافه کرد: مؤثرترین روش امامان در عرصه تبلیغ، تبلیغ عملی بود، یعنی خود، تجسم عالی ارزش‌های انسانی که همان ارزش‌های قرآنی است، بودند.

حجت الاسلام جعفرزاده افزود: از نگاه ائمه معصومین (ع)، عالم واقعی کسی است که علمش همراه با عمل باشد و امام صادق (ع) در این زمینه می‌فرماید: «عالم کسی است که رفتار او گفتارش را تصدیق کند و هر کس که کردار او سخن وی را تصدیق نکند او بر خلاف گفته اش باشد، عالم نخواهد بود.»

وی رعایت صرفه جویی در اقتصاد و همرنگی با مردم را از صفات بارز امام صادق (ع) عنوان کرد و گفت: در روایات متعددی مطرح شده که حتی در شرایط بحرانی امام اجازه نمی‌داد برای وی و خانواده‌اش امتیازی قائل شوند و در تمامی بحران‌های اقتصادی و اجتماعی قناعت و همراهی با مردم را پیشه می‌کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان افزود: در وضعیتی که تجمل و اسراف به عادت بسیاری از خانواده‌ها تبدیل شده است تبیین چنین اندیشه‌هایی از سوی علما و اندیشمندان ضروری است.

حجت‌الاسلام جعفرزاده به گسترش علوم دینی در زمان امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت امام صادق (ع)، در دوران امامت خویش، توانست وسیع‌ترین دانشگاه اسلامی را پی‌ریزی کند و در این راستا توفیقات سرشاری به دست آورد به طوری که حدود ۴ هزار نفر از مجلس درس او با واسطه و بدون واسطه استفاده می‌کردند و بسیاری از آنان به مقامات عالی علمی و فقهی نائل شدند.

وی ادامه داد: امام صادق (ع) توسط شاگردانش دستورالعمل‌های فردی، اخلاقی، اجتماعی و تربیتی را به مسلمانان آموزش داد تا از این رهگذر موفق شوند که مکتب اهل بیت (ع) را به جهان معرفی کند به گونه‌ای که رهنمودهای راهگشای آن بزرگوار در زمینه فردی، اجتماعی، سیاسی، تربیتی، برگ زرّینی در تاریخ شیعه است.