خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: تنور انتخابات روز به روز داغتر میشود؛ مردم بیش از پیش پیگیر اخبار انتخاباتی هستند و به دنبال فردی برای حل مشکلات میباشند.
مردم میخواهند ببینند چه کسی توان مدیریت کشور در چهار سال آینده را خواهد داشت تا او را انتخاب کرده و سکان قوه مجریه را به دست او بسپارند.
علاوه بر خواستههای ملی که در بین تمام مردم مشترک است، مردم هر منطقه و استان و شهرستان خواستههای ویژهای نیز دارند.
خواستههایی همچون مهار تورم، کاهش بیکاری، کاهش فقر و افزایش سطح عمومی درآمدها مربوط به تمام مردم کشور است؛ اما مردم خراسان شمالی چه خواستههای ویژهای دارند؟ به میان مردم و نخبگان استان رفتیم تا خواستههای آنها نسبت به آینده استان را جویا شویم.
استان کلنگهای نیمه تمام
محرم کنعانی، فعال دانشجویی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از مشکلات اساسی استان را پروژههای نیمه تمام دانست و اظهار کرد: خراسان شمالی به عنوان استان کلنگهای نیمه تمام مشهور شده و این امر اعتماد مردم نسبت به دولت را از بین برده است.
وی افزود: دولت دوازدهم و سیزدهم وعدههای فراوانی برای توسعه استان داد که تقریباً هیچکدام از آنها محقق نشده است.
کنعانی ادامه داد: از جمله مهمترین آنها فاز دوم پتروشیمی خراسان بود که توسط خود رئیس جمهور کلنگ خورد اما حتی آجر بر روی آجر گذاشته نشد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: توقع مردم از دولت آینده تعیین تکلیف فوری این پروژه است؛ اگر اجرای آن منفعت اقتصادی برای استان و کشور دارد به سرعت آغاز شود و اگر به نفع مردم نیست از دستور کار خارج شده تا مردم هر روز با یک وعده در این پروژه مواجه نشوند.
وی پروژههایی مانند انتقال راه آهن به خراسان شمالی را دیگر خواسته بر زمین مانده مردم دانست و افزود: خراسان شمالی دارای یک کیلومتر بزرگ راه نیست که این مسئله برای یک استان بسیار نامناسب است.
کنعانی در انتها پروژه سیمان سمنگان را نیز رها توصیف کرد و گفت: هیچکس مسئولیت اجرای آن را برعهده نمیگیرد و مشخص نیست تکلیف این پروژه که عمرش نزدیک به دو دهه شده چه خواهد شد. دولت آینده باید این خواستههای خراسان شمالی را فوراً رسیدگی کند.
وظیفه ویژه دولت بعد در قبال خراسان شمالی
مهدی صباغی، یکی از شهروندان بجنوردی است که یک مرغداری دارد. این شهروند به خبرنگار مهر گفت: خراسان شمالی در عین حالی که دارای ظرفیتهای بالا کشاورزی و دامی است، از شرایط فرآوری بی بهره بوده و این امر موجب شده ارزش افزوده تولیدات به جیب استانهای دیگر رود.
وی افزود: انواع گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی در استان تولید شده اما به مشهد یا گلستان ارسال میشود تا فرآوری شوند و باز با قیمت بالاتر به استان میرسند.
صباغی تصریح کرد: خراسان شمالی حدود ۱۰۰ مرغداری فعال دارد که نسبت به جمعیت بسیار کمتر است؛ برخی شهرستانهای هم مرز خراسان شمالی به تنها بالغ بر ۴۰۰ مرغداری دارند؛ این مسائل نشان میدهد دولت بعدی باید تمرکز ویژهای برای رفع کمبودهای خراسان شمالی داشته باشد.
خراسان شمالی گوی سبقت را در تورم میرباید
یکی دیگر از مشکلات همیشگی مردم در بجنورد قیمت بالا خوراکیها، پوشاک و مسکن است به طوری که خراسان شمالی جزو استانهای گران کشور محسوب میشود و در برخی برههها حتی گوی سبقت را از تهران نیز میرباید.
تورم در خراسان شمالی همواره بالاتر از میانگین کشور است؛ از سوی دیگر یک چهارم جمعیت استان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و این به معنای مشکلات اقتصادی آنها است. با کنار هم قرار دادن همین دو مورد میتوان درک کرد که خراسان شمالی دارای چه مشکلات فراوان زیرساختی است.
معصومه خداپرست، یکی از شهروندان بجنوردی که تولیدی پوشاک دارد، به خبرنگار مهر گفت: در بجنورد تمامی قیمتها نسبت به سایر شهرستانهای اطراف یک سر و گردن بالاتر است.
وی افزود: برخی مسئولان علت این مسئله را واردات محوری خراسان شمالی میدانند و تا حدی نیز درست است؛ میزان تولید در خراسان شمالی اندک است و این باعث افزایش قیمتها میشود.
خداپرست تاکید کرد: در واقع مردم خراسان شمالی در بسیاری از کالاها هزینه حمل و نقل و واسطهها را میپردازند.
این شهروند بجنوردی بیان داشت: البته برخی از کالاهای تولیدی مانند انواع میوه نیز به نسبت سایر شهرهای اطراف گران است که دلیل آن را عدم مدیریت و نظارت میدانم.
وی در انتها گفت: خواسته اصلی ما از رئیس جمهور آتی افزایش مشاغل تولیدی خرد و کلان در خراسان شمالی است تا استان از حالت وارداتی خارج شود و پس از آن مردم ثبات بیشتری را تجربه کنند.
این تنها بخشی از خواسته مردم خراسان شمالی از رئیس جمهور آینده است. خبرگزاری مهر در سلسله گزارشاتی دیگر خواسته مردم استان را منتشر خواهد کرد تا رئیس دولت سیزدهم توجه ویژهتری به این استان مرزی و محروم داشته باشد.