دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از مهرماه امسال، بسیاری از واکسنها را در کشور به صورت موجود داریم، گفت: از همین خردادماه، تولید واکسن آغاز میشود و به بازار میرسد که در صف مقدم تولید این واکسنها «کووایران» و واکسن پاستور هستند.
وی با بیان اینکه همچنین به ترتیب سایر تولیدکنندههای ایرانی واکسن نیز به این پروسه اضافه میشوند، گفت: پس خردادماه ورودی واکسن است زیرا در دنیا هم در این زمان واکسنی برای فروش به کشور ما وجود ندارد.
به گفته رئیس کمیته مقابله با کرونا، همچنین تا مهرماه این میزان تولیدات واکسن به ۲۵ میلیون دوز در ماه میرسد و طی ۶ ماه ۱۵۰ میلیون دوز واکسن خواهیم داشت که بدین واسطه نیاز کشور تامین خواهد شد.
قانعی با بیان اینکه با این اوصاف در آذرماه و دی ماه واکسیناسیون کامل برای گروههای پرخطر و بالغین انجام میشود، گفت: در راستای تعجیل در تولید واکسن، هر یک از شرکتهای فناور ایرانی با شرکتهای تولید کننده واکسن قرارداد منعقد کردند تا زودتر واکسن با زیرساختهای موجود به تولید برسد.
رئیس کمیته مقابله با کرونا ادامه داد: برای سرعت کار در زمینه واکسن کرونا با زیرساختهای موجود واکسن تولید در پیش گرفته شده است؛ زیرا ما نمیتوانستیم از صفر شروع کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیش از شیوع کرونا قرار بود شهر واکسن راه اندازی شود، آیا شرکتهای تولیدکننده واکسن کرونا در این شهر واکسن مستقر میشوند یا خیر؟، بیان کرد: اندیشه شهر واکسن به خاطر کرونا عملی نشد چون هر یک از شرکتهای فناور با شرکتهای تولیدی وارد قرارداد شدند تا سریعتر واکسن کرونا را به ثمر برسانند اما در خصوص واکسنهای دام، طیور و آبزیان میتوانیم پیش بینی کنیم که تا یک سال آینده چندین زیرساخت بزرگ برای تولیدشان داشته باشیم.
قانعی تاکید کرد: میتوان چنین گفت که چندین شرکت فناور فعال در عرصه کرونا داریم ولی برای تولید سایر واکسنها زیرساختهای بزرگی تا یک سال دیگر خواهیم داشت.
وی در خصوص تامین تجهیزات ساخت واکسن کرونا برای تولید کنندگان واکسن در کشور گفت: از قبل چندین شرکت دانش بنیان تولیدکننده تجهیزات فعالیت میکردند که شرکتهای تامین کننده زیرساخت واکسنهای کرونا نیاز خود را به واسطه این شرکتها رفع میکردند و در برخی موارد به خرید خارجی روی میآوردند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با بیان اینکه تا آذر و دی ماه واکسیناسیون انجام شده است، ادامه داد: این واکسیناسیون به دلیل ایجاد زیرساخت توسط تولیدکننده واکسن و داروی فعال در گذشته برای شرکتهای فناور موجود است.