زنجان- مدیرکل میراث فرهنگی زنجان با بیان اینکه استان۵۶ رشته صنایع دستی دارد، گفت: هشت هزار نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند.

امیر ارجمند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۵۶ رشته صنایع دستی دارد، گفت: احیاء و معرفی این هنرها که در حال منسوخ شدن هستند بسیار ضروری است.

وی از فعالیت هشت هزار نفر در صنایع دستی استان زنجان خبر داد و اظهار کرد: از سال گذشته هم رشته‌های صنایع دستی منسوخ شده هم توسط میراث فرهنگی، گردشگربی و صنایع دستی استان احیا شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان از افتتاح موزه صنایع‌دستی در عمارت دارایی خبر داد و گفت: رونمایی از کتاب پژوهشی ملیله سازی زنجان، رونمایی از اثر شاخص علیرضا لطفی رضایی، نام‌گذاری کارگاه‌های صنایع‌دستی به نام شهدای نامی زنجان به تعداد دو تابلو، شروع دوره آموزشی مینای ملیله (باز زنده سازی) در راستای برنامه‌های شهر جهانی ملیله، شروع دوره آموزشی جاجیم‌بافی و پرده بافی (باز زنده سازی) در شهرستان طارم از برنامه‌های مهم روز صنایع دستی در استان است.

ارجمند تاکید کرد: دو نشان جغرافیایی ملی در رشته ملیله‌کاری و چاقوسازی، ثبت جهانی شهر ملیله، هفت نشان بین‌المللی که پنج اثر در رشته ملیله‌کاری، یک اثر در ساز سازی و یک اثر در رشته قلم‌تراش، ۱۷۰ اثر فاخر و ۶۶ اثر نشان ملی درزمینه ملیله، چاقوسازی، چاروق، قلم‌زنی روی مس، انگشتر سازی، پلاس بافی، بافتنی سنتی، نمدمالی، نقاشی لاکی، لاک تراشی چوب و ساز سازی سنتی توسط میراث فرهنگی استان گرفته شده است.

وی از فعالیت ۶۵۶ فروشگاه صنایع‌دستی در سطح استان زنجان خبر داد و تاکید کرد: دومین بازارچه دائمی با ۴۴ باب فروشگاه در پیاده راه سبز میدان نزدیک بازار هم در شهر زنجان فعالیت می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان با بیان اینکه ملیله‌کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلم‌زنی، گلیم‌بافی، گیوه‌بافی و گیوه‌دوزی از صنایع‌دستی بومی استان است، افزود: با توجه به تعدد رشته‌های صنایع‌دستی در سطح استان پنج رشته منسوخ شده شناسایی و احیاء شده است.