به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، عیسی کلانتری در خصوص انتقال آب دریای خزر به استان سمنان اظهار داشت: روند پروژه عظیم انتقال آب دریای خزر به استان سمنان طی یک فرآیند رفت و برگشتی ۱۰ ساله و بر اساس یک سری ضوابط محیط زیستی سختگیرانه، موفق به اخذ مجوزهای لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست شد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: این مجوز توسط معاونت محیط زیست انسانی و بعد از تصویب گزارش ارزیابی زیست محیطی به وزارت نیرو ابلاغ شد.
به گفته وی، با ابلاغ مجوز زیست محیطی به وزارت نیرو، این وزارتخانه باید نسبت به انتخاب سرمایهگذار واجد شرایط به منظور آغاز پروژه اجرایی انتقال آب دریای خزر به استان سمنان اقدام کند.
کلانتری در خصوص چگونگی انتقال آب دریای خزر به استان سمنان بیان داشت: بر اساس الزامات تعیین شده و نصب دستگاههای آب شیرین کُن، آب شیرین شده دریای خزر توسط خط لوله به این استان منتقل میشود.
لازم به ذکر است، بحث انتقال آب بهصورت جدی برای نخستین بار در روزهای پایانی دولت هشتم مطرح شد؛ مطالعات مرتبط با طرح انتقال آب خزر به سمنان در کارگروه «بررسی تأمین آب استان سمنان» در تاریخ هشتم تیرماه ۱۳۸۴ با حضور محمدرضا عارف و حبیبالله بیطرف (معاون اول رئیسجمهور وقت و وزیر وقت نیرو) به تصویب رسید.
این طرح، اما تا مدتها معلق ماند تا اینکه در پی مصوبه هیئت دولت در سفر استانی سمنان در چهاردهم دی سال ۱۳۸۹و در دولت دهم به وزارت نیرو و سرانجام در تاریخ ۳۰ خرداد ماه ۱۳۹۱ به شرکت «توسعه منابع آب و نیروی ایران» بهعنوان مجری ابلاغ شد.
در دولت یازدهم، وزارت نیرو پیگیر نظر کارشناسی محیط زیستیها بود که نهایتاً رئیس جمهور آذر ماه ۹۷ در سفر به سمنان اعلام کرد کارشناسیها به اتمام رسیده، مشکلات حل شده و دولت آمادگی دارد اگر سرمایهگذاری بخواهد وارد کار شود، امکانات لازم را در اختیار بگذارد. این اظهارات روحانی، با واکنشهای زیادی از سوی منتقدان مواجه شد و حتی پروین فرشچی معاون وقت محیط زیست با انتقال بین حوضهای به دلیل تبعات اقتصادی و محیط زیستی آن مخالفت صریح کرد.