به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمدسعید سیف از انتشار کتاب «اقدامات و برنامههای حوزه ارتباط با جامعه و صنعت» از سوی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزرات علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد.
وی افزود: همکاری میان بخشهای صنعتی و دانشگاهها بدون شک یکی از زمینههایی است که در همه کشورها مطرح بوده و میتواند تأثیری تعیین کننده در اقتصاد و صنعت کشور داشته باشد، لذا برقراری ارتباط منسجم و سازمانیافته بین صنایع و دانشگاهها یکی از نیازهای اساسی کشور میباشد.
وی افزود: این ارتباط به دانشگاهها کمک میکند تا فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را همراستا با نیازهای جامعه و صنعت نموده و متخصصان و پژوهشگرانی را پرورش دهند که به معنای واقعی بتوانند نیازهای صنعت را برآورده کنند. در سالهای اخیر همکاریهای دانشگاه و صنعت در برخی زمینهها دستاوردهای مهمی برای کشور به ارمغان آورده است، اما هنوز هم اقدامات بسیار مهمی وجود دارد که انجام آنها میتواند باعث همافزایی و همکاری بیشتر دانشگاهها و واحدهای صنعتی شود.
سیف در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه در این راستا دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور نیز اقدامات مناسبی را آغاز و برنامهها و الگوهای مفیدی در جهت توسعه قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت، بهبود دورههای کارآموزی، اشتغال فارغ التحصیلان، کمک به رفع چالشهای ملی و موارد مشابه تعریف و اجرا نمودهاند، خاطرنشان کرد: برگزاری نشستهای تخصصی با حضور معاونان پژوهش و فناوری وزارتخانهها، مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، دستگاههای اجرایی و سازمانهای مختلف با هدف بهبود وضعیت ارتباط با جامعه و صنعت، آسیبشناسی ارتباط میان دانشگاه و صنعت، به اشتراکگذاری تجارب موفق و بررسی پیشنهادات مراکز آموزش عالی و دستگاههای اجرایی در تقویت این ارتباط از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین منظور در گزارش حاضر خلاصهای از فعالیتها، برنامهها و اقدامات معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان شده است.
سیف در پایان افزود: مسلماً پیشبرد این برنامهها بدون همکاری دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی میسر نبوده و این مراکز نقش بسزایی را ایفا نمودهاند. امید است با همکاری و مساعدت همکاران و بخشهای مرتبط شاهد همافزایی بیشتر و اثربخشی این اقدامات در جهت توسعه هر چه بیشتر ارتباط دانشگاهها و موسسات پژوهشی با جامعه و صنعت باشیم.