بندرعباس - مدیرعامل آبفای هرمزگان گفت: برخی از روستاها در تابستان هیچگونه منبع تامین آب ندارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، امین قصمی بیان داشت: علاوه بر کاهش شدید بارندگی‌ها، با تشدید خشک سالی امسال خبرهای خوبی در حوزه آب نخواهیم داشت و در بخش منابع آب سطحی و زیرسطحی با چالش‌هایی جدی مواجه خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: علی رغم تلاش آبفا در مدیریت و تأمین نیاز آبی مردم استان، تابستان پیش رو تابستانی بی‌دغدغه نخواهد بود و برای گذر از آن با کمترین تنش آبی، نیاز به همکاری بیشتر مردم در بخش مدیریت مصرف آب داریم.

قصمی، ایجاد ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها برای تأمین آب هرمزگان در شرایط بحرانی و خشک سالی به ویژه تابستان پیش‌رو را ظرفیتی ملموس و تأثیرگذار دانست و عنوان کرد: اگر پروژه‌های نمک زدایی در نقاط مختلف استان نبود قطعاً امروز با چالش‌های جدی تری در تأمین نیاز آبی نقاط حساس و استراتژیک استان نظیر جزایر و شهرهای بندرعباس، بندرلنگه و بندرخمیر مواجه می‌شدیم.

وی تاکید کرد: علی‌رغم کاهش چشمگیر حجم آب سدها و افت سطح آب چاه‌ها، با بهره برداری از آب شیرین‌کن‌ها تاکنون توانسته ایم این موضوع را تا حد زیادی مدیریت کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخی از روستاها در تابستان هیچ گونه منبع تأمین آب ندارند، دغدغه اصلی آبفا را آبرسانی به این روستاها بیان کرد و گفت: این شرکت علاوه بر آبرسانی سیار، برای همه مناطق استان برنامه‌ریزی نموده و با توجه به منابع مالی موجود، پروژه‌های آبرسانی جدیدی را در روستاهای تنش دار تعریف و نسبت به اجرای آنها اقدام کرده است.

مدیرعامل آبفا استان با اشاره به نگرانی‌های موجود در بحث کمبود آب در شرق هرمزگان، تصریح کرد: با بهره‌برداری از طرح انتقال آب سد سرنی به میناب، برداشت آب از منابع زیرزمینی برای تأمین نیاز آبی شهر میناب به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت.

به گفته قصمی در خصوص کمبود آب در شهرستان سیریک نیز اقدامات لازم برای تأمین نیاز آبی روستاها و شهر سیریک در دستور کار آبفا قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال فاز اول پروژه آبرسانی تا کوهستک به پایان برسد.

قصمی همچنین با اشاره به تنش‌های آبی در غرب هرمزگان افزود: برای تأمین بلند مدت آب بستک و پارسیان، طرح احداث آب شیرین‌کن و انتقال آب در دستور کار است که با تکمیل این پروژه کمبود آب این مناطق مرتفع می‌شود. همچنین در کوتاه مدت نیز با کف شکنی چاه‌های موجود و مدیریت مصرف، به دنبال حفظ ظرفیت‌های در دسترس هستیم تا بتوانیم حداقل نیاز آب شرب مشترکان را تأمین کنیم.