به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی بلومبرگ، آمریکا با اِعمال فشار در ارتباط با قرارداد فروش اف -۳۵، خواهان لغو استفاده امارات از هوآوی و سایر فن آوری های چین شد.
بر اساس اعلام این شبکه تلویزیونی، منابع آگاه از مذاکرات خصوصی در این باره اعلام کردند که دولت بایدن به امارات فشار می آورد تا فن آوری هواوی را از شبکه مخابراتی خود حذف کرده و در گام های آتی از چین دوری نمایند؛ در غیر اینصورت، قرارداد ۲۳ میلیارد دلاری خرید جنگنده های اف- ۳۵ و پهپادهای آمریکایی به خطر خواهند افتاد.
به گزارش بلومبرگ، آمریکا از امارات می خواهد تا در ۴ سال آینده تجهیزات هواوی را پیش از برنامه زمانبندی شده سال های ۲۰۲۶ یا ۲۰۲۷ برای تحویل اف- ۳۵ ها از این کشور حذف کند؛ اما مقامات اماراتی در مخالفت با این درخواست اعلام کرده اند که به زمان بیشتر و نیز تجهیزات مخابراتی جایگزین نیاز درند که به لحاظ قیمتی نیز قابل قبول باشد.
بلومبرگ در این باره ادامه داد: مذاکرات تا کنون حول محور امکان پذیریِ دست یابی به یک جایگزین برای این درخواست ادامه دارد.
به گزارش مهر، اوایل بهمن ماه سال ۱۳۹۹ بود که منابع آگاه و نزدیک به موضوع اعلام کردند که امارات متحده عربی قرارداد خرید ۵۰ فروند جنگنده اف ۳۵ و ۱۸ فروند پهپاد نظامی و تهاجمی را با آمریکا امضا کرده است.
دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین آمریکا در آخرین روز زمامداری خود توافقنامه مذکور را امضا کرد.
ترامپ با امضای این توافقنامه فروش ۵۰ فروند جنگنده اف -۳۵ و ۱۸ فروند پهپاد تهاجمی از آمریکا به امارات متحده عربی را تأیید کرد.
اما جو بایدن رئیسجمهور کنونی آمریکا پس از رسیدن به قدرت ادعا کرد که وی این توافقنامه را مورد بازبینی قرار خواهد داد. وزارت خارجه آمریکا در ماه ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرده بود که فروش تسلیحات نظامی به امارات را به حالت تعلیق درآورده است تا این بسته را مورد بررسی قرار دهد.
امارات یکی از نزدیک ترین متحدان آمریکا در غرب آسیا به شمار میرود و بارها تمایل خود را برای خریداری جنگندههای اف ۳۵ اعلام کرده بود.
پس از آنکه دولت جو بایدن اعلام کرد که قصد دارد قرارداد تسلیحاتی امضا شده در دولت ترامپ با امارات متحده عربی را به پیش ببرد، تعدادی از سناتورهای دموکرات به دنبال تصویب طرحی هستند تا فروش جنگنده های اف ۳۵ به امارات متحده عربی محدود شود.
بر اساس این گزارش، باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در این باره گفته بود: من همچنان نگران تبعات فروش پیشرفته ترین هواپیماهای جنگنده مان هستم. آن هم به دلیل سئوالات بی پاسخ زیادی که درباره تبعات فروش این جنگنده ها برای امنیت ملی آمریکا و منافع تکنولوژیکی ما دارد و نیز پارامترهای حقوقی حفظ برتری و تسلط نظامی اسرائیل در منطقه.
این در حالیست که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیشتر در این باره اعلام کرد: دولت بایدن به تماس و ارتباط خود با امارات ادامه خواهد داد و به مقام های این کشور توصیه خواهد کرد که این تسلیحات باید به طور متناسبی استفاده شود و این تسلیحات حداقل تا سال ۲۰۲۵ به امارات تحویل داده نخواهد شد.
اکنون و بر اساس افشاگری شبکه تلویزیونی بلومبرگ آشکار شده است که تصمیم زمامداران آمریکا برای بازنگری احتمالی بر این قرارداد، با هدف باجگیری بیش از پیشِ واشنگتن از ابوظبی به انجام می رسد.