به گزارش خبرگزاری مهر، ایندیپندنت در گزارشی اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به سران هفت کشور صنعتی موسوم به گروه هفت (G۷) فشار آورده که همگی همراستا با اتهامات حقوق بشری واشنگتن علیه چین هم صدا شوند.
از جمله اتهاماتی که علیه چین مطرح است، اعمال فشار بر اقلیت اویغور در این کشور است که بارها از سوی مقامات پکن رد شده است.
بایدن امیدوار است که هم صدایی سران این کشورها با اتهامات حقوق بشری آمریکا علیه کشور چین بتواند بخشی از بیانیه مشترک این اجلاس در پایان آن باشد، اما برخی از متحدین اروپایی آمریکا مایل به این هم صدایی که منجر به ایجاد تنش با پکن می شود؛ نیستند.
بایدن از زمان ورود به کاخ سفید در ماه ژانویه، یکی از اهداف خود را همکاری با متحدان ایالات متحده برای مهار چین عنوان کرده است.
تلاشهای ایالات متحده برای جلب همکاری اروپا در حالی صورت میگیرد که مواضع اتحادیه اروپا در مورد چین بسیار جنجالی است. اولویتهای مالی و استراتژیک اروپا با اهداف آمریکا کاملاً متفاوت است و خطر آشکار شدن این اختلافات وجود دارد.
بایدن به دنبال آن است تا با ایجاد ائتلافهای همفکر، چین را از بابت اتهام های حقوق بشری در هنگکنگ و سین کیانگ و همچنین سیاست های پکن در آبراه های راهبردی دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی، محکوم کند.
گروه جی ۷ نیز بر روشهای توسعه زیرساختها در کشورهای با درآمد متوسط و پایین تمرکز خواهد کرد تا برای مقابله با ابتکار عمل یک کمربند یک جاده (موسوم به راه ابریشم جدید) راهکاری بیابد. در همین حال، اتحادیه اروپا و ایالات متحده قصد دارند روشهایی را برای سیاست گذاری در مواردی از جمله تبادل دانش فنی پیشرفته با چین پیدا کنند.
چهل و هفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا پس از همهگیری ویروس کرونا در انگلیس بعداز ظهر جمعه آغاز شد.
در این نشست سه روزه که در دهکده ساحلی کورنوال جریان دارد نخستوزیران و روسای جمهوری گروه هفت (انگلیس، ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) به عنوان اعضای اصلی و شمار دیگری از رهبران کشورها و سازمانهای بینالمللی از جمله استرالیا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و روسای کمیسیون و شورای اروپا حضور دارند. قرار است در پایان این نشست بیانیه مشترکی از سوی اعضا صادر شود.