مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهره‌برداری از پروژه GTPP اسلام‌آباد غرب به‌عنوان نخستین پروژه توسعه‌ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از خصوصی‌سازی، در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، بهزاد محمدی صبح امروز (شنبه، ۲۲ خرداد) در جریان بازدید دوره‌ای از روند اجرایی پروژه GTPP اسلام‌آباد غرب گفت: این پروژه، نخستین پروژه ملی در صنعت پتروشیمی است که زنجیره آن از مسیر گاز طبیعی به پروپیلن و پلی‌پروپیلن توسعه می‌یابد.

وی با بیان اینکه پروژه اسلام‌آباد غرب، نخستین پروژه‌ای است که پس از خصوصی‌سازی‌ها از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال توسعه است، افزود: عملیات اجرایی این پروژه در سه مرحله تعریف شده است؛ ابتدا از مسیر گازطبیعی به متانول و از این مسیر به سمت پروپیلن و سرانجام به سمت تولید پلی‌پروپیلن حرکت می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حجم سرمایه‌گذاری این طرح را ۵۴۵ میلیون دلار اعلام کرد و ادامه داد: دانش فنی این پروژه در سال‌های متمادی و با تلاش پژوهشگران ایرانی در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه داده شده است و پیش‌بینی می‌شود این پروژه با شتابی که در فرآیند عملیاتی اجرایی دارد، در سال ۱۴۰۳ به مرحله بهره‌برداری و تولید برسد.

به گفته این مقام مسئول از عواملی که سبب شده است صنعت پتروشیمی کشور در مسیر توسعه طرح‌های تولید پروپیلن موفق نباشد، دست نیافتن به دانش فنی تولید این محصول راهبردی است، ایران اکنون سالانه حدود یک میلیون تن ظرفیت تولید پروپیلن دارد، اما سالانه نزدیک به ۴ میلیون تن نیاز داریم.

وی با تأکید بر اهمیت توسعه زنجیره پروپیلن در کشور، اظهار داشت: از برنامه‌های راهبری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تغییر چهره این صنعت در بخش توسعه زنجیره ارزش و ایجاد تنوع در سبد محصولات تولیدی تا سال ۱۴۰۴ است. هم‌اکنون مجوز ساخت بعضی پروژه‌های GTPP یا GTP که نه‌تنها پروپیلن بلکه مشتقات پروپیلن را تولید می‌کنند، صادر شده است و امیدواریم با انجام پروژه‌های تولید پروپیلن از مسیر گاز و همین‌طور پروژه‌های PDH از مسیر پروپان، تولید ۴ میلیون تنی پروپیلن و توسعه زنجیره ارزش از این مسیر تا سال ۱۴۰۴ محقق شود.