کرمانشاه- مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه گفت: بارانداز صادراتی شهرستان قصرشیرین در سال ۱۴۰۰ احداث می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج صفایی بعد از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: سازمان تعاون روستایی با تحت پوشش قرار دادن ۲ هزار و ۱۰۰ روستا شامل دو بخش دولتی و تشکل‌های تعاونی روستایی است.

وی افزود: وظایف اصلی بخش دولتی هدایت، حمایت، نظارت و سیاست‌گذاری بوده و تصدی‌گری با قابلیت واگذاری به بخش تعاونی‌ها در قالب قراردادها از دیگر وظایف بخش دولتی است که به صورت سالیانه پیش برده می‌شود.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه گفت: برنامه‌های ابلاغی که به وسیله سازمان مرکزی تعاون روستایی تا سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده شامل توانمندسازی و ساماندهی شبکه، تأمین و توزیع نهادهای بخش کشاورزی، فعالیت‌ها و برنامه‌های زیرساخت‌ها، بازرگانی و بازار رسانی به محصولات کشاورزی و نظام‌های بهره برداری است.

وی ادامه داد: در بخش توانمندسازی شبکه، آسیب شناسی و کارآمد سازی تعاونی‌ها، شناسایی و تعیین تکلیف تشکل‌های غیر فعال و نیمه فعال، شناسایی تشکل‌های زیان‌ده، آموزش ارکان مدیریت شبکه، تدوین برنامه عملیاتی در تعاونی‌ها، حسابرسی عملیاتی کلیه تعاونی‌ها، مستندسازی اموال شبکه، حضور فعال اعضا در مجامع تعاونی‌ها به منظور تصمیم‌گیری بهتر، اخذ تضمین ابواب جمعی از مدیران، کارکنان و هیئت مدیره و به‌کارگیری افراد متخصص در تعاونی‌ها انجام می‌گیرد.

صفایی با گزارش وضعیت پرسنل این سازمان گفت: چارت سازمان یک صد و ۹۷ نفر است، در حال حاضر ۶۱ پست خالی به واسطه محدودیت‌ها در به‌کارگیری نیروی انسانی و استخدام داریم و با ۳۹ درصد از ظرفیت و نیروهای موجود ۱۰۰ درصد کارها را پیش می‌بریم.

وی ادامه داد: ۲۸۰ تشکل تعاونی‌های روستایی، کشاورزی، زنان روستایی، تولید، نظام‌های صنفی و خبرگان کشاورزی با ۴۲۰ نفر شاغل در این تعاونی‌ها و ۲۰۰ هزار نفر عضو وجود دارد که ارزیابی سرمایه اولیه آنها یک صد و ۱۶ میلیارد ریال بوده است.

صفایی تصریح کرد: ۹۵ شرکت تعاونی روستایی، ۷ تعاونی زنان در سطح شهرستان‌ها با یک اتحادیه استانی، ۱۱ تعاونی اتحادیه شهرستان‌ها و یک اتحادیه تعاونی روستایی در استان، ۵۲ شرکت تعاونی کشاورزی با ۵ تعاونی اتحادیه، ۴۰ اتحادیه صنوف، ۵۱ تعاونی تولید روستایی، ۲ شرکت سهامی زراعی و یک اتحادیه نظارت و هماهنگی تعاونی‌ها در شبکه تعاونی روستایی در حال خدمت رسانی هستند.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه با بیان امکانات سازمان تعاونی روستایی گفت: این سازمان دارای ۴۸ انبار دولتی با ۶۲ هزار تن ظرفیت، ۴۳ انبار ملکی با ظرفیت ۲۸ هزار تن، ۴ سیلو روباز برای ذخیره سازی موقت محصولات، ۳۸ محوطه آسفالت برای خرید محصولات، ۵۲ باسکول دیجیتال ۶۰ تنی برای خرید محصولات است.

وی افزود: دیگر امکانات این سازمان ۳۰۰ واحد فروشندگی مواد نفتی، ۴۶۵ مخازن فروشنده مواد نفتی با ۹۱ میلیون لیتر ظرفیت، ۱۹ واحد فروش فروشگاه‌های مصرف کالاهای اساسی، ۴ مرکز فرآوری در ۳ شهرستان، ۲ واحد ذرت خشک کنی در شهرستان کرمانشاه و سرپل ذهاب و کارخانه نایلون و نایلکس در گیلان‌غرب است.

صفایی گفت: سازمان تعاونی روستایی همچنین دارای ۲ واحد نمایندگی ماشین آلات کرمانشاه و اسلام آباد، ۱ واحد نمایندگی ایران خودرو در شهرستان پاوه، یک واحد نمایندگی ماشین آلات، یک واحد سورت و بسته بندی، ۱ واحد مکانیزاسیون و خدمات مشاوره‌ای، ۹ واحد عرضه مستقیم محصولات، یک صد و ۱۲ غرفه عرضه محصولات و یک سیلوی ذخیره سازی با ظرفیت ۱۰ هزار تن است.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه با بیان خلاصه عملکرد این سازمان در سال ۹۹ و ۳ ماه ابتدای ۱۴۰۰ تصریح کرد: خرید تضمینی ۶۴ هزار تومان گندم مباشری در سال ۹۹ و ۲ هزار تن از ابتدای سال ۱۴۰۰، خرید ۶۰ تن دانه روغنی کلزا و آفتاب گردان با قیمت ۱۱ هزار تومان و ۴۶۴ تن با قیمت ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومان تا امروز و پیش بینی خرید ۷ هزار تن تا پایان سال انجام شده است.

وی افزود: خرید گوجه فرنگی در سال ۹۹، ۶۱ هزار تن با حمایت دولت و خرید توافقی سایر محصولات کشاورزی در سال گذشته ۵۰ هزار تن و در چند ماه ابتدای سال ۱۴۰۰، ۱۵ هزار تن بوده، سال گذشته ۲۵ هزار تن صادرات محصول داشتیم که بالاترین مقدار در طول تاریخ صادرات میوه بوده است.

صفایی بیان کرد: توزیع یک صد و ۲ میلیون لیتر مواد سوختی در سال ۹۹ و ۱۰ میلیون لیتر در سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰، توزیع ۱۳ هزار و ۴۰۰ تن آرد روستایی در سال ۹۹ و سه هزار تن در سال ۱۴۰۰ و توزیع ۷۵۰ تن میوه شب عید در سال ۹۹ از دیگر اقدامات این سازمان بوده است.

وی تصریح کرد: تأمین و توزیع نهادهای دامی شامل سویا، سبوس، ذرت و جو به مقدار ۷۷ هزار تن در سال ۹۹ به صورت مواد خام و ۱۸ هزار تن در سال ۱۴۰۰ به صورت خوراک آماده در اختیار دامداران قرار گرفته است.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه افزود: توزیع یکصد و ۳۵ تراکتور سبک و سنگین در سال ۹۹ و ۴۵ دستگاه در سال ۱۴۰۰، تأمین و توزیع یک صد و ۱ تن کودهای ریزمغذی در سال ۹۹ و ۱۵ تن در سال ۱۴۰۰، تأمین و توزیع ۲ هزار و ۲۳۰ تن تورهای آبی و زیستی در سال ۹۹ و ۴۰۰ تن در سال ۱۴۰۰، توزیع ۳۵ هزار و ۶۶ تن کودهای اصلاح شده در سال ۹۹ و ۳۰۰ تن در سال ۱۴۰۰ انجام شده است.

وی تصریح کرد: یک هزار و ۶۰۰ نفر از احزاب و ارکان تعاونی‌ها در سال ۹۹ آموزش دیدند و آسیب شناسی و کارآمدسازی ۳ تعاونی زیان‌ده در سال ۹۹ انجام شده و یک صد و ۶۲ شرکت و اتحادیه حسابرسی سالیانه و ۸۷ شرکت حسابرسی عملیاتی داشتند.

صفایی گفت: نظام‌های صنفی کشاورزی ۴ هزار و ۵۰۰ نفر عضوگیری داشتند، ابطال مزایده در عرصه ماهیدشت که دو اموال هزار تنی، باسکول ۶۰ تنی و دستگاه سورت و بسته بندی متعلق به اتحادیه در آن مستقر شده بود انجام شده است.

وی افزود: تکمیل و توزیع شرکت‌های تعاونی تولید سهام زراعی در ۳ واحد و رفع توقیف نمایندگی ایران خودرو، توسعه ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار سامانه نوین آبیاری استقرار مدیریت مشارکتی و ایجاد واحدهای آب بران برای واحدهای تولیدی انجام شده است.

صفایی خاطرنشان کرد: کشت قراردادی یک صد و ۲۰ هکتار در سال جاری و ۵۰۰ هکتار در سال گذشته چغندر پاییزه در مناطق گرمسیری با تولید ۲۱ هزار تن محصول انجام شده است.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه گفت: ایجاد الگوی نظام‌های بهره برداری و توزیع مدیریت آب توسط شرکت‌های تعاونی در قراردادی برای ۲۱ هکتار زمین با سازمان آب منطقه‌ای استان صورت گرفته است.

صفایی با بیان برنامه‌های این سازمان در سال جاری خاطرنشان کرد: ایجاد ۹ روستا بازار در نقشه شهرستان پاوه اسلام‌آباد، سرپل ذهاب، دالاهو، سنقر و کلیایی و روانسر برای عرضه محصولات کشاورزی بدون حضور واسطه‌ها از برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۰ است.

وی افزود: راه اندازی و بهره برداری از طرح پرورش ماهیان سردابی توسط شرکت توانیر تولید قزل غربی در شهرستان کنگاور و استفاده بهینه و مدیریت آب به وسیله ۴۰ شرکت تعاونی، راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به منظور افزایش کیفیت محصولات هم دیگر برنامه‌های این سازمان هستند.

صفایی گفت: احداث بارانداز صادراتی در شهرستان قصرشیرین برای مدیریت صادرات کشاورزی در سال گذشته اقدامات اولیه آن انجام شده و ۲۵ هزار تن صادرات داشته، تجهیز این طرح سال گذشته در این سازمان مطرح شد، برنامه داریم تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری کامل برسد.

وی افزود: این طرح مجموعه‌ای از ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی، دفاتر مدیریت کالا، انبار، سردخانه و سورتینگ محصولات کشاورزی است.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه تصریح کرد: تأسیس شرکت کشت و صنعت ژینورو با هدف احداث ۳۰ هکتار گلخانه و باغ سایبان در آغاز شده و ۳۰ درصد پیشرفت داشته که تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام می‌رسد، ساماندهی صادرات و توانمندسازی تولید عسل در کرمانشاه هم از دیگر برنامه‌ها است.

صفایی ادامه داد: اصلاح ساختار نظام‌های صنفی در قالب اتاق اصناف نظام کشاورزی به اتحادیه‌های صنفی ابلاغ شده و سال ۱۴۰۰ اجرا می‌شود، در این طرح اتحادیه‌های صنفی و اتاق اصناف کشاورزی شهرستان‌ها شکل می‌گیرند و نماینده این اتاق‌ها در اتاق اصناف کشور عضویت پیدا می‌کند و در رابطه با بخش کشاورزی شهرستان‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.

صفایی خاطرنشان کرد: اهداف این طرح هویت بخشی به بخش کشاورزی و صدور پروانه کسب و به نوعی شناسنامه برای کشاورز است تا کشاورزان هم مثل دیگر اصناف کارت شناسایی و پروانه کسب داشته باشند.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه در خصوص اعتبارات این سازمان گفت: امسال ردیف اعتباری برای تجهیزات و مرمت انبارهای مکانیزه و چندمنظوره در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: تفاهم‌نامه‌ای با بانک رسالت برای پرداخت تسهیلات به تعاونی‌ها تا سقف ۱۰ میلیون تومان با سود ۲ درصد و برای طرح‌های اقتصادی هم با اعتبارات کم بهره و بلند مدت منعقد شده است.