رحیم زمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: عدم وجود کتابخانه های شبانه روزی در حالی در کشور ما مشاهده می شود که در شرق آسیا به طور تقریبی همه کشورها دارای این نوع کتابخانه ها هستند.
وی افزود: یکی از کاستی های مهم در امر پژوهش، عدم شناخت اهمیت این امر در کشور و بیگانگی مسئولان با پژوهش است به نحوی که یک لحظه غفلت از پژوهش تبعات دراز مدت بسیاری به دنبال دارد .
این مسئول خاطرنشان کرد: گرچه ایرانیان از نظر هوشی جز سه کشور اول دنیا هستند اما جایگاه کنونی ایران در حوزه علم، متناسب با ضریب هوشی جمعیت آن نیست .
زمانی، کمبود بودجه و عدم نگاه اصولی به بخش پژوهش را از عمده ترین مشکلات این بخش دانست و یادآور شد: در سال جاری بودجه پژوهش در حوزه سازمان آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران دو میلیارد و500 میلیون ریال بوده است.
وی در ادامه در خصوص کیفیت بخشی به آموزش ها عنوان کرد: لازمه کیفیت بخشی به آموزش ها خروج از روش محفوظاتی فعلی در نظام آموزشی، پرورش انسان های پرسش گر و هدایت دانش آموزان به پرسش محوری و پژوهش محوری، تشکیل شبکه پژوهشگران در مناطق و اتصال به وزارتخانه، هدفمند کردن پژوهش ها، حرکت به سمت کاربردی کردن پژوهش ها تا حصول نتیجه، تخصیص بودجه کافی برای پژوهش، تشکیل گروه های پژوهشی دانش آموزی و پیوند سخت افزار و نرم افزار با سازه های مدیریتی است.