به گزارش خبرگزاری مهر، حسین افضلی با اشاره به اهمیت خط ۲۳۰ کیلوولت فجر گنبد- ترکمنستان به طول ۶۰ کیلومتر اظهار داشت: این طرح قرار بود به طول ۴۰۰ کیلومتر از علی آباد تا فجر گنبد و سپس تا نقطه مرزی احداث شود و در آن زمان، فقط قطعه دوم احداث و خط مذکور از فجر گنبد با ولتاژ ۲۳۰ کیلوولت با نصب ۱۵۵ دستگاه برج بهره برداری شود.
وی با بیان اینکه در سال ۸۹ خط ۶۳ کیلوولت فجرگنبد-داشلی برون احداث شد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته با توجه به روند افزایشی سرقت نبشی ها علاوه بر بازدیدهای دورهای از این خط، سه نوبت از مناطق سرقت خیز بازدید اضطراری به عمل آمد که نتیجه بازدیدهای انجام شده، در ۳۰ برج به وزن هشت هزار و ۱۶۳ کیلوگرم سرقت نبشی گسترده، مشاهده و نسبت به کسری زنی نبشی آن اقدام شد.
وی اذعان کرد: در سال جاری نیز در بازدید دورهای از خط ۶۳ کیلوولت فجرگنبد-داشلی برون انجام شد و در دکلهای شماره ۴۴، ۷۱ و ۸۸ خط ۲۳۰ کیلوولت فجرگنبد-ترکمنستان سرقت نبشی مشاهده شد و در حین برنامه زمانبندی تعمیرات با خاموشی خط ۶۳ کیلوولت فجرگنبد-داشلی برون، در دکلهای ۶۲ و ۶۳ حدود هزار و ۲۷۷ کیلوگرم کسری نبشی مشاهده و در اسرع وقت نسبت به کسری زنی آن اقدام شد.
وی در خصوص حادثه سقوط برج شماره ۸۳ خط ۲۳۰ کیلوولت فجرگنبد-ترکمنستان گفت: در تاریخ ۱۳ خرداد ماه سال جاری بعد از اعلام حادثه از طریق مرکز کنترل دیسپاچینگ، هماهنگیهای لازم برای بازدید از خط انجام شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان افزود: در کوتاهترین زمان ممکن اکیپ شرکت برای ارزیابیهای اولیه و تخمین خسارت به منطقه وقوع حادثه اعزام شدند و برج شماره ۸۳ خط ۲۳۰ کیلوولت فجرگنبد- ترکمنستان در اثر سرقت نبشیهای اصلی برج، نظیر کمربندها و قیچیهای اصلی برج به وزن حدود هزار و ۲۵ کیلوگرم سقوط کرده است.
افضلی ادامه داد: به دلیل اهمیت این خط و ضرورت برقدار شدن در اسرع وقت، اجرای برج اضطراری مهاری و نصب ۱۶ عدد پایه بتونی در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد دکل اضطراری نصب شود که با هماهنگیهای انجام شده باپیمانکار و انتقال برج به کارگاه بعد از ۵۲ ساعت از زمان حادثه دکل نصب و خط برقدار شد و در مدت زمانی کمتر از ۲۲ ساعت، خط یادشده به صورت موقت برقدار شد.
وی اظهار داشت: پس از برقدار شدن موقت خط یادشده و پایداری شبکه، بررسیهای لازم درخصوص طرح نهایی اصلاح دکل معیوب و نحوه اجرای آن آغاز شد و با توجه به اینکه یدکی برج آسیب دیده تی پLS۳ طرح خط ترکمنستان در انبار موجود نبود، لذا برج نوع LS خط ۴۰۰ کیلوولت نکا- فیروزکوه برای جایگزینی برج معیوب انتخاب شد.
افضلی در خصوص دلایل انتخاب برج مهاری موقت برای رفع مشکل خط یادشده گفت: با توجه به موجود بودن برجهای مهاری موقت در انبار منطقه گلستان و نتیجه بررسیهای انجام گرفته مبنی بر سرعت بسیار بالای اجرا، نصب و برقدار کردن خط، نصب برج مهاری موقت ۱۰ درجه دراولویت قرار گرفت.