به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، سفارت چین در لندن طی بیانیه ای اعتراض شدید این کشور را نسبت به مسائل مطرح شده در بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت اعلام کرد و از آنها خواست از مداخله در امور داخلی چین دست بر دارند.
در بیانیه پایانی نشست جی هفت، با رویکردی انتقادی به مسائلی از قبیل هنگ کنگ، سین کیانگ، تایوان و همچنین منشاء ویروس کرونا، پرداخته شد.
سفیر چین در انگلیس تاکید کرد که تمرکز گروه هفت بر مسئله سین کیانگ، مسئله ای کاملا سیاسی و انحرافی است و نباید به این بهانه، منافع پکن را نقض کرد.
همچنین، سفارت چین به طرح مسأله منشاء ویروس کرونا از سوی گروه هفت اشاره و تاکید کرد که هر گونه تحقیق و تفحص در این باره باید توسط گروهی بین المللی متشکل از دانشمندان صورت گیرد و نباید به عنوان مسئله ای سیاسی به آن نگریسته شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، پیشتر نیز دولت چین رویکرد اتخاذ شده در اجلاس سران گروه هفت را به شدت محکوم کرده و گفته بود چارچوب کلی این نشست و اتهاماتی که در آن مطرح می شود پاسخگوی نیازهای امروز نیست.
در همین رابطه، سخنگوی سفارت چین در لندن گفته بود: «روزگاری که گروه کوچکی از کشورها برای تمام دنیا تصمیم گیری می کردند؛ مدت هاست که سپری شده است».
وی همچنین افزوده بود: «ما معتقدیم که تمام کشورهای دنیا صرف نظر از کوچکی یا بزرگی، ضعف یا قدرت، فقر یا غنا با هم برابرند و امور جهانی باید از طریق مشاوره با تمام کشورها مدیریت شود».
پکن بارها تلاش قدرت های جهانی را که با الگوبرداری از معیارهای منسوخ دوره استعمار، به دنبال مهار چین هستنند، محکوم کرده است.
دولت واشنگتن و متحدانش در راستای سیاست چرخش به ایندوپاسیفیک که بر مهار قدرت یابی چین متمرکز است؛ به دنبال تحریک جریان های جدایی طلب مناطق تابعه چین ازجمله هنگ کنگ، تایوان و تبت هستند. این در حالی است که پکن سیاست چین واحد را خط قرمز خود می داند و بارها به آمریکا درباره هرگونه اقدامی که به نقض آن منجر شود؛ هشدار داده است.
چهل و هفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا پس از همهگیری ویروس کرونا در انگلیس بعد از ظهر جمعه آغاز شد.
در این نشست سه روزه که در دهکده ساحلی کورنوال جریان داشت؛ نخستوزیران و روسای جمهور گروه هفت (انگلیس، ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) به عنوان اعضای اصلی و شمار دیگری از رهبران کشورها و سازمانهای بینالمللی از جمله استرالیا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و روسای کمیسیون و شورای اروپا حضور داشتند. در پایان این نشست بیانیه مشترکی از سوی اعضا صادر شد.