به گزارش خبرنگار مهر، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در گفت و گوی تلویزیونی با مردم خراسانجنوبی با اشاره به پتانسیلها و ظرفیتهای مردم این منطقه بیانکرد: خراسان جنوبی آثار تاریخی و واحدهای فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی و مزیتهای معدنی و صنایع تبدیلی ارزشمند فراوانی دارد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامهداد: اما متأسفانه نبود واحدهای صنعتی مادر در خراسانجنوبی کار توسعه را با مشکل رو به رو کرده است.
مشکل خراسان جنوبی در حوزه آب
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه در مورد شبکه حمل و نقل و گاز در خراسانجنوبی نیز باید اقدامات ارزشمندی انجام شود، گفت: همچنین در خراسانجنوبی دچار مشکل خشکسالی و کمبود آب هستیم.
وی افزود: در مرکز استان خراسانجنوبی ظرفیتهای گردشگری فراوانی به ویژه در روستاهای آن وجود دارد و سنگهای معدنی و گیاهان دارویی نیز فرصت دیگری برای رشد اقتصادی شهر بیرجند است که این مهم را باید با همکاری دانشگاهها محقق کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در مورد شهر خوسف نیز باید با استفاده از ظرفیت کارخانههای فرآوری و ذخایر معدنی در راستای توسعه آن بکوشیم، گفت: باید برای آب صنعتی در شهرستان خوسف و بحث مهاجرت به واسطه بیکاری در این نقطه از کشور نیز برنامهریزی کنیم.
قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: شهرستان درمیان نیز یک شهرستان تاریخی و با بناهای قدیمی متعدد است که یک فرصت بسیار ارزشمند را برای گردشگری فراهم کرده است و همچنین بازارچه مرزی میل ۷۳ دارد اما متأسفانه نبود زیرساختها رونق نگرفته است.
وی با بیان اینکه ۱۴ معدن فعال در شهرستان درمیان وجود دارد، بیانکرد: به واسطه هم مرزی با افغانستان میتوانیم درمیان را تبدیل به پایگاه صادرانی نفت بکنیم.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در شهرستان زیرکوه نیز به واسطه هم مرزی با افغانستان و وجود بازارچه یزدان و پرورش محصول زرشک فرصتهای بسیار ارزشمندی برای رشد و توسعه اقتصادی وجود دارد.
قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: در شهرستان سرایان نیز فرصت گردشگری طبیعی، تنوع معدنی و قابلیت تولید کاغذ از سنگ آهک وجود دارد اما با این وجود سرایان بالاترین نرخ بیکاری را در خراسانجنوبی دارد.
ضرورت راه اندازی دانشکدههایی با محوریت معدن
وی بیانکرد: در شهرستان سربیشه نیز فرصت ارزشمند مرز ماهیرود و وجود مواد معدنی را داریم که باید دانشکدههایی با محوریت معدن در آنجا ایجاد کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز با اشاره به معادن ذغال سنگ در طبس و فرصت بیابان لوت برای گردشگری، گفت: در فردوس نیز ظرفیتهایی چون آبگرم و حوزه علمیه قدیمی آن وجود دارد و در این منطقه باید بیمارستان دامپزشکی راهاندازی شود.
قاضی زاده هاشمی گفت: قاین نیز در تولید زعفران سرآمد است و رونق صادرات فولاد و زعفران را در این نقطه باید در نظر بگیریم
وی افزود: بازارچه دوکوهانه و فعالیت ۸۵ معدن و قطب پرورش زیتون بودن و پرورش گوشت شتر نیز از ظرفیتهای نهبندان است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در دولت سلام به دنبال از بین بردن فساد، رانت و قبیله گرایی هستیم، یادآور شد: ما میخواهیم شرایط را به نحوی ایجاد کنیم که مسئولین استانی نیز به نوعی پاسخگو باشند.
قاضی زاده هاشمی گفت: بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی میتوان برخی از اختیارات هیأت وزیران را به دیگران بدهیم و اینگونه مدیران استانی پاسخگوتر میشوند.
وی با تأکید بر اینکه برای هر شهرستان یک مأموریت ملی تعریف کردهایم، یادآور شد: متأسفانه عدم توسعه متوازن بخشی از کشور را با حاشیه نشینی و آلودگی هوا و مناطقی را با خالی شدن سکنه و فقر رو به رو کرده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خراسانجنوبی میتواند تبدیل به مزرعه تولید برق از طریق پنلهای خورشیدی شود.