نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بازار ارز را نیز یکی از بازارهای فسادزا در اقتصاد کشور دانست و گفت: معتقدم ارز ۴۲۰۰ تومانی منشأ فساد است و باید سازوکار آن برداشته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: اولویت اصلی امروز کشور و مردم معیشت و گذران زندگی‌شان است. مردم خیلی تحت فشار هستند و خیلی به سختی زندگی می‌کنند، اما نجابت به خرج می‌دهند، امیدوارم نامزدهای انتخابات که امثال بنده هستند، برنامه‌های واقعی برای حل مشکلات مردم ارائه دهند.

وی تصریح کرد: کشورما برای حل مشکلات اقتصادی راه حل دارد که باید از این راه‌حل‌ها استفاده شود، خوشبختانه کشور ما، کشور ثروتمندی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نیروی انسانی و جوانان نخبه آب و هوا و خاک ثروت‌های مادی و معنوی کشور هستند، گفت: ما ذخایر خوبی در معدن و نیز منابع طبیعی داریم که باید از آن استفاده شود، اینها سرمایه است.

مهرعلیزاده اضافه کرد: ما سرمایه انسانی خوبی در کشور داریم که باید از آن استفاده کرد. ان‌شاالله دولتی بر سر کار بیایید که دارای برنامه منظم اقتصادی و بدون شعار باشد.

وی به روند مناظره‌های انتخاباتی تلویزیونی اشاره کرد و گفت: در این مناظره‌ها مجال و فرصت برای اینکه برنامه ارائه شود، نبود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم که برنامه برای آینده کشور باید براساس پایه علمی تدوین شده باشد، بعضاً مشاهده می‌شود که افرادی با افکار متنوع، مطالبی را در اختیار نامزد قرارم دهند و او هم همان مطالب را به عنوان برنامه ارائه می‌کند، چه بسا بدون پایه علمی باشد.

وی تصریح کرد: برنامه بنده تحت عنوان اقتصاد اجتماعی است، این برنامه اقتصاد آلمان را نیز به جایی رسانده که امروز شاهدیم با جمعیتی، مشابه جمعیت ما، در سال هزار و ۶۵۰ میلیارد یورو صادرات دارد.

مهرعلیزاده، دخالت دولت در سطوح پایین اقتصادی را موجب فساد دانست و گفت: دولت در پایین‌ترین حجم در کارهای اقتصادی دخالت می‌کند که این مسئله موجب شده، هم حجم دولت افزایش یافته و هم هزینه‌هایش اضافه شود که این هزینه‌ها شامل هزینه‌های اجتماعی برای دولت و نظام نیز هست.

وی همچنین بازار ارز را نیز یکی از بازارهای فسادزا در اقتصاد کشور دانست و گفت: معتقدم ارز ۴۲۰۰ تومانی منشأ فساد است و باید سازوکار آن برداشته شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت سال گذشته نیز در بازار بورس دخالت‌هایی کرد که شاهد تبعات آن در حوزه اقتصادی نیز بودیم.

مهرعلیزاده همچنین به برنامه‌اش برای ارتقا سطح معیشتی کارکنان دولت اشاره کرد و افزود: براساس برنامه‌ریزی که انجام داده‌ام، به کارمندان، به اندازه ۲ برابر قیمت کالاهای اساسی کارت خرید می‌دهم.

وی درباره حل مشکل مجوزها هم گفت: باید صدور مجوزها را به صنوف واگذار کنیم و این واحدها در صنوف خودشان به راحتی مجوز دریافت کنند.

مهر علیزاده با اشاره به تجربه موفق دادن مجوزها در زمان استانداری اش در استان اصفهان افزود: ما در استانداری اصفهان طرح‌هایی را تعریف کردیم و بعد برای آن‌ها مجوز گرفتیم، اما بی نام و به نام استانداری و بعد آن را به علاقمندان ارائه کردیم و اگر فردی پیدا شد، ما مجوزی را که همه مراحلش طی شده بود به آن فرد واگذارکردیم که از فردای همان روز قابل اجرا بود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های من تکثیر این برنامه و اجرای آن در سراسر کشور است.

مهر علیزاده در باره شفافیت هم افزود: ما شبکه‌ای را ایجادمی کنیم که هدف ان شفافیت، است و همه چیز از بخشنامه‌های قانونی، مسئله مالیات، ترخیص از گمرک، حساب‌های بانکی، تولید، صادرات و فروش همه در این شبکه‌ها وارد می‌شود و تقریباً ۷۰ درصد فعالیت‌ها برای همه شفاف می‌شود.

وی ادامه داد: حتی درنظر داریم تابلوهایی در سطح شهر نصب کنیم که تمامی فعالیت‌های اقتصادی کشور از درآمدهای نفتی، شرایط صدور مجوزها، قوانین صادرات و واردات و.. روی آن بارگذاری شود تا درهر زمان دراختیار مردم عادی قرارگیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر دولت‌ها حدود ۲ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان غیر ضروری به واحدهای تولیدی بزرگ مثل فولاد می‌دهند که باید جلوی آن گرفته شود.

محسن مهرعلیزاده افزود: تعارض منافع یا به شکل فردی یا دستگاهی است، اما ما باید بر روی تعارض منافع دستگاهی برنامه ریزی کنیم چرا که این دستگاه‌ها هستند که با رانت اطلاعاتی می‌توانند سودهای نابجایی از منابع ببرند.

وی گفت: باید سامانه‌هایی طراحی کنیم که بتواند جلوی تعارض منافع و تداخل سیستم‌های اجرایی را بگیرد و همه دستگاه‌ها در این سامانه‌ها مکلف به اشتراک اطلاعات خود با یکدیگر باشند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من تلاش می‌کنم در عرض ۲ تا ۳ ماه تورم فعلی را از حالت رشد یابنده متوقف کنم و با افزایش تولید و تشویق تولید و همچنین ایجاد اشتغال تورم را متوقف نمایم و در دولت من طی نیمه دوم دوره نرخ تورم حداقل به نصف کاهش خواهد یافت و تا انتهای دوره تلاش می‌کنم آن را تک رقمی کنم.

مهرعلیزاده گفت: تورم یعنی میزان نقدینگی بر تولید پیشی گرفته که یکی از راه‌های برطرف کردن آن اصلاح بودجه کشور می‌باشد؛ در حال حاضر حدود ۳۶۵ هزار میلیارد تومان در دولت کسری بودجه وجود دارد این یعنی ۴۵ درصد در سال جاری و تنها راه حال آن برای دولت چاپ پول است یا آینده فروشی با چاپ اوراق که هر دو این‌ها باعث افزایش تورم خواهد شد.

وی افزود: ما باید اول مالیات را اصلاح کنیم و از راهکارهایی مثل حذف یارانه‌های اضافی که به واحدهای تولیدی بزرگ داده می‌شود، شروع کنیم برای مثال واحدهای تولیدی مثل پتروشیمی و فولاد در عین حال که یارانه‌های بسیاری مثل آب، گاز، برق یارانه‌ای از دولت می‌گیرند و محصول تولید خود را به قیمت جهانی به ما می‌فروشند که این بسیار اشتباه است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: طبق محاسبات من ۲ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان توسط دولت پرداخت می‌شود و چه بسا اگر این یارانه پنهان از این شرکت‌ها گرفته شود، مشخص می‌شود که بسیاری از آن‌ها نه تنها سود ده نیستند بلکه زیان ده هم هستند و مدیریت آن‌ها باید برای ادامه کار آن بنگاه برنامه ریزی بهتری انجام دهند.

مهرعلیزاده افزود: براساس محاسبات من ما ۷۸۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کنیم که نباید پرداخت کنیم و می‌توانیم از محل این یارانه‌ها منابع لازم را برای وام‌های ارزان قیمت و کمک هزینه ساخت مسکن تأمین نمائیم.

وی گفت: من از اولین ماه شروع دولت خود عادلانه کردن قیمت‌های انرژی در کارخانه‌های بزرگ را شروع می‌کنم، اما اصلاح مالیاتی را به بعد از افزایش تولید و کاهش تورم موکول می‌نمایم و حداقل تا سال چهارم به مالیات‌ها دست نمی‌زنم، اما تلاش می‌کنیم در سال چهارم مالیات تأمین کننده اصلی نیازهای جامعه باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در حال حاضر در بهترین شرایط مالیات ۳۸ درصد بودجه را تأمین می‌کند در حالی که این عدد در دنیا تا ۹۸ درصد هم می‌رسد، اما دولت من تلاش می‌کند تا مالیات را از کسانی مثل دلال‌ها، پولشوها و قاچاقچیانی بگیرد که برعکس درآمدی که دارند مالیات بسیار کمی پرداخت می‌کنند.

مهرعلیزاده گفت: مورد دیگر در دولت من که توجه ویژه‌ای به آن می‌شود این است که بانک‌ها باید تنها کار بانکی انجام بدهند نه اینکه با دلالی و بنگاهداری درآمدهای خود را تأمین کنند، چه بسا که بعضی مواقع شاید بانک‌ها در ظاهر کاری انجام می‌دهند که در باطن پولشویی باشد که باید جلوی این گرفته شود.

وی افزود: در نظر داریم در همان ماه اول توسط بانک مرکزی مقرراتی را تدوین کنیم تا براساس آن یک اصلاح جدی در نظام بانکی صورت بگیرد.

منطقه خاورمیانه در آتش خشم و کینه و جنگ‌های مذهبی و قومی یکی پس از دیگری سرمایه‌های خود را از دست می‌دهد.