به گزارش خبرنگار مهر، یحیی ابراهیمی شامگاه دوشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه در منطقه سلسله و دلفان براساس امکان سنجی چند طرح صنعتی پیشنهاد شده است که یکی از آنها در شهرستان دلفان مورد تأیید وزارت خانه قرار گرفته است، اظهار داشت: در حوزه معدن اجرای طرحهای صنعتی به اضافه اکتشاف در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: مسئولان باید تمرکز جدی روی حوزه معادن استان داشته باشند، به دنبال آغاز چند طرح در این حوزه هستیم که دولت سرمایه گذاری آنها را به عهده بگیرد.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بدترین وضعیت سرمایه گذاری و کمتر از دو درصد کارگاههای اقتصادی مربوط به حوزه انتخابیه من است، باید ننگمان بیاید که بعد از ۴۰ سال در نورآباد همچنان «زنان کار» داریم، تصریح کرد: دهها جلسه در سطح وزارت خانه برگزار کردهایم تا پیگیر مطالبات استان به ویژه حوزه انتخابیه خود باشم.
لرستان باید صنعتی بشود
ابراهیمی با اشاره به اینکه در حوزه آب، کد اشتباهی به ما میدهند؛ میگویند شما صنعت نمیخواهید و توسعه لرستان براساس کشاورزی است، اما زیرساخت کشاورزی کجاست؟ تخصیص آب کجاست؟ گفت: لرستان باید صنعتی بشود، آب مورد نیاز را داریم لذا فولاد را به لرستان بدهید نه استانهایی همچون یزد و اصفهان.
وی با تاکید بر اینکه ما همه زمینههای توسعه را داریم اما چقدر از این ظرفیتها استفاده شده است؟ افزود: سومین استان پرباران کشور هستیم و ۱۱ درصد روانابهای کشور مربوط به لرستان است، سهم لرستان از سد سازی چقدر است؟ آیا ظلم نیست نرم زمینهای آبی این استان ۲۳ درصد باشد؟ ظلم نیست که اساس توسعه استان را کشاورزی در نظر گرفتهاند و این وضعیت زیرساختها است؟
بالغ بر ۱۱۰ میلیارد برای پروژه سد «تاج امیر» تأمین اعتبار کردیم
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه سد تاج امیر اظهار داشت: این سد تقریباً از سال ۸۵ شروع شده بود و با حضور قرارگاه خاتم یک مقداری کار پیش رفته بود اما در سال ۹۶ تقریباً این پروژه به مرحله ختم پیمان رسیده بود و با پیگیریها توانستیم آن را فعال کنیم.
ابراهیمی با بیان اینکه بالاخره دوستان قرارگاه خاتم پای کار آمدند، تصریح کرد: ۳۵ میلیارد تومان طلب قرارگاه از دولت بود، تلاش کردیم تا طلب قرارگاه پرداخت و یک مقداری از آن هم تهاتر شود و در نهایت از محلهای توازن، جهش تولید، سفر آقای نوبخت و… بالغ بر ۱۱۰ میلیارد برای پروژه سد تاج امیر تأمین اعتبار کردیم.
در حال حاضر سد «تاج امیر» ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قبل از پایان دولت بایستی آبگیری شود
وی یادآور شد: الان هم از اعتبارات مناطق محروم ۲۸ میلیارد برای شبکه یک و دو این سد اختصاص دادهایم تا ۱۳۰۰ هکتار از اراضی نورآباد تحت آبیاری قرار بگیرد.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شبکه سه و چهار این سد از طریق بخش خصوصی قابل اجرا است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این سد ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قبل از پایان دولت بایستی آبگیری شود.
مطالعه پروژه ایجاد سد مخزنی در فیروزآباد
ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه سلسله چیزی به نام سد نداشتهایم، به دنبال این هستیم آب کهمان را در فصل زمستان که استفاده نمیشود و در بهار باعث سیلاب میشود، منحرف کنیم به سمت پشت تنگ فیروزآباد و یک سد مخزنی ایجاد کنیم که در فصل بهار و تابستان دشت فیروزآباد تحت پوشش آبیاری قرار بگیرد، اظهار داشت: این پروژه در جدول ۲۰ بودجه هم آمده است و امیدواریم پس از اتمام کار مطالعات ساخته شود.
وی با بیان اینکه برای ایستگاه پمپاژ منطقه کولیوند نیز از اعتبارات در اختیار ۲۵ میلیارد اعتبار گذاشتیم تا بالای هزار هکتار اراضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری قرار بگیرد، تصریح کرد: در حوزه کانالهای آب بر نیز ۱۱۰ میلیارد پروژه برای نورآباد و ۷۰ میلیارد پروژه برای الشتر تعریف کردهایم که تخصیص ۱۰۰ درصدی دارند.
در حوزه جادههای روستایی ظلمی که مسئولین در حق لرستان کردند قابل جبران نیست
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه جادههای روستایی ظلمی که مسئولین وزارت راه و مسئولین متولی قضیه، معاون عمرانی استاندار، مدیرکل راه و وزیر راه در حق لرستان کردند قابل جبران نیست، اظهار داشت: نیاز لرستان در حوزه ساخت جادههای روستایی بالای ۲۰ خانوار، ۷۲۰ کیلومتر اعلام شده بود در حالی که براساس آمار ما یک هزار و ۹۰۱ کیلومتر جاده روستایی بوده است، مبلغ ۱۳۲ میلیارد گذاشته بودند در حالی که با آمار واقعی بالای ۳۵۰ میلیارد اعتبار نیاز بود و به علت آمار غلط مسئولان ۲۰۰ میلیارد اعتبار به ضرر استان شد.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه نقطه به نقطه دلفان را رفتهام، در دلفان ۳۰۰ کیلومتر جاده شسته و خاکی داریم، در سلسله ۱۰۰ کیلومتر جاده خاکی داریم، خطاب به مسئولان گفت: خجالت نمیکشید از آمار غلطی که میدهید؟
وی خاطرنشان کرد: ۸۰۰ میلیارد تومان در بحث محرومیت زدایی اعتبار گذاشتهایم و تحویل بسیج سازندگی سپاه دادیم، از این اعتبارات نورآباد و الشتر اعتبارات خوبی گرفتهاند.
شروع به کار مجدد پروژه تونل «اسپژ»
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از آرزوهایی که مردم سلسله داشتهاند در طی ۵۰ سال گذشته جاده اسپژ است، تونلی دارد و ۱۷۰ تا ۱۸۰ کیلومتر از الشتر به سمت بروجرد است که با احداث این تونل مسیر الشتر به بروجرد ۱۰۰ کیلومتر کوتاه میشود، غرب کشور به مرکز کشور وصل میشود و ظرفیت ترانزیت و توسعه خوبی دارد، گفت: احداث این محور یکی از مطالبات مردم در ادوار گذشته بوده است، در این راستا تلاش کردیم و کاری که نمیشد را شدنی کردیم.
ابراهیمی با بیان اینکه این پروژه را در ردیف بودجه پیوست یک آوردیم و روز گذشته پروژه آن شروع به کار مجدد داشت، تصریح کرد: برای تونل اسپژ ۱۰ میلیارد اعتبار از یک محل، ۳۶ میلیارد از محل توازن، ۲۵ میلیارد از طریق معاونت زیر ساخت وزارت خانه تأمین اعتبار شد و با همکاری جهاد نصر شروع به کار مجدد شده است.