به گزارش خبرگزاری مهر، آیین رونمایی از مجموعه کتاب ششجلدی نمایش خلاق، عصر روز گذشته، دوشنبه ۲۴ خردادماه با حضور مولفان این مجموعه، داوود کیانیان، منوچهر اکبرلو، رضا فیاضی، حسین فداییحسین، اکرم ابوالمعالی، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، بهزاد رشیدی رییس جهاددانشگاهی هنر، حامد علی اکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، افسانه باباامینه مدیر روابط عمومی واحد هنر و جمعی از استادان، هنرمندان و اصحاب رسانه در مرکز فروش کتاب شانزده جهاددانشگاهی برگزار شد.
در این مراسم بهزاد رشیدی رییس جهاددانشگاهی هنر ضمن خوش آمدگویی به حاضران و تشکر از مولفان این مجموعه کتاب، گفت: «نمایش خلاق» با تکیه بر قابلیتهای بالای هنر نمایش و همچنین استفاده از مفاهیم روانشناسی تربیتی، جایگاه ویژهای در مباحث آموزشی و تربیتی دارد.
وی افزود: با وجود گرایش عمومی به «نمایش خلاق» و استقبال مربیان برای فراگیری این مهارت، عدم وجود واحدهای دانشگاهی و کمبود منابع مطالعاتی در این زمینه، جهاد دانشگاهی هنر را برآن داشت تا علاوه بر دوره های آموزشی مرتبط با این موضوع، در قالب یک مجموعه کتاب شش جلدی، بستهای آموزشی و کاربردی برای فعالان و علاقمندان نمایش خلاق تدوین و منتشر نماید.
رشیدی در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی هنر در راستای اهداف تعریف شده خود در دفتر تخصصی تئاتر کاربردی و آموزش مربیان هنر، این مهم را پس از مطالعه و جستجو به چند تن از مولفان با سابقه و صاحب نام این حوزه سفارش داد و به حق این عزیزان از جوهره تجربیات و هنر خود در این آثار مایه گذاشتند تا این مجموعه شایسته نقش آفرینی در عرصه فرهنگ و هنر و تربیت نسل امروز باشد و من کمال تشکر را از این اساتید دارم.
رییس جهاد دانشگاهی هنر تاکید کرد: بیان این تجربیات نه تنها پایان یک مجموعه نیست، بلکه شروع پرداخت به این دانش ضروری برای پرورش کودکان و نوجوانان ایرانی خواهد بود و هدف بعدی ما برای ادامه این مسیر، تئوریسازی این مقوله مهم و جدید به صورت علمی و پرداخت به دانش و مبانی این حوزه به صورت تخصصیتر و فرای بیان تجربیات خواهد بود.
وی افزود: نمایش خلاق خاص کودکان و نوجوانان نیست، بلکه برای تمامی گروه های سنی و گروه های ویژه اجتماعی، همچون سالمندان، کارگران، کودکان کار، کانون های اصلاح و تربیت، مراکز رواندرمانی و غیره نیز می توانند از کاربردهای ویژه این موضوع بهره مند شوند.
در ادامه نشست، هر یک از مولفان حاضر در نشست به معرفی کوتاهی از اثر خود پرداخته و ضمن بیان ضرورت انتشار این کتاب بیان کردند: نمایش از مدت ها قبل ابزار مؤثری برای یادگیری بوده است. انگیزه «بیا بازی کنیم» در ذات خود کودکی است. بچهها خودجوش و بهطور ذاتی وارد قصه شده، نقش بازی میکنند و خود را در موقعیتهای مختلف میسنجند. با «باورپذیر کردن» قصهها، خود را و اینکه چه خواهند بود، بررسی میکنند. این مجموعه سعی دارد منبعی ارائه دهد که در آن مربی و هنرآموز کشف کنند با ورود به داستان، نمایش چگونه ابزار یادگیری میشود. روشهای پیشنهادی این کتاب ها، ابزار و فنون ارتباط مناسب با متون منتخب و ارزشمند را برای سرمایهگذاری در چنین زمینهای ارائه میدهد. آنان همچنین با بیان اهمیت اطلاع رسانی شایسته این مجموعه برای ضرورت بهرهگیری از آن در شیوه آموزشی مدرن این حوزه، از همت و حمایت جهاددانشگاهی هنر برای به ثمر نشستن این بسته آموزشی قدردانی کردند.
در ادامه این نشست، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز ضمن تشکر از مولفان و همکاران جهاددانشگاهی هنر برای خلق این آثار، به بیان برخی از رئوس فعالیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی پرداخت و برای حمایت از معرفی درخور این مجموعه و خلق آثار دیگر در این حوزه اعلام آمادگی کرد.
همچنین اکبرزاده رئیس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی نیز ضمن تبریک خلق و انتشار این آثار شاخص گفت: با توجه به آنکه کمتر از ۶ ماه از اعطای مجوز نشر به انتشارات واحد هنر میگذرد، کمتر واحدی در کل کشور وجود داشته که بتواند در ۶ ماه نخست فعالیتش به انتشار یک مجموعه ۶ جلدی در این سطح درخشان و قابل توجه نائل شود و به حق این تلاش، کم نظیر و قابل تقدیر است و ما نیز حمایت خود را برای اطلاع رسانی این مجموعه و حمایت از پخش کتاب ها و انتشار کتب مرجعی دیگری از این دست اعلام میداریم.
در ادامه مراسم، از این مجموعه کتاب رونمایی شد.