اصولگرایان مستقل مجلس طی نامه ای از دکتر احمدی نژاد خواستند دولت در شکلی واقعی با تحمل نقد و گسترش ظرفیت نقد پذیری، نگرانی‌ها و دغدغه‌های اهالی رسانه و برخوردهای پیش آمده با آن‌ها را جدی بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نامه اصولگریان مستقل به محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران آمده است:  همانگونه که مستحضرید که امروزه رسانه های گروهی در فرآیند و تعاملات داخلی و بین المللی جوامع و دولت ها نقش بی بدیل و پیچیده ای را ایفا می کنند.

رسانه ها اکنون فراتر از شکل دهی افکار عمومی به عنوان قدرت نرم جهت تثبیت و پشتیبانی حکومت ها و با فروپاشی و اضمحلال دولت ها متخاصم بکار می رود و لذا سالانه بودجه های هنگفتی توسط کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه صرف گسترش فعالیت های رسانه ای در داخل و خارج از مرزها می شود.

در بعد داخلی نیز رسانه ها در بسیاری از چالش ها و مسائل غامض سیاسی، فرهنگی واجتماعی به عنوان بازویی در خور اطمینان درکنار دولتها قرار می گیرد و بلکه در جهت تحکیم و پیشبرد سیاست ها و برنامه های نظام سیاسی کشور با نقد سازنده و لاش برای اصلاح وضع موجود، یاری گر دولت هاست.

در واقع امروزه تنها جوامعی در مسیر توسعه متوازن، موفق ارزیابی می شوند که با احراز شاخصه های آزادی بیان از لحاظ تنوع وتکثر، پاسخگوی نیازها، انتظارات ومطالبات فراگیر جامعه باشند.

بدین ترتیب با پشتوانه اصل 24 قانون اساسی از سالیان پیش تکثر و تنوع رسانه ای سرفصل برنامه های توسعه و دستور کار مدیران و برنامه ریزان فرهنگی کشور قرار گرفته است تا این نظام مقدس به جایگاه مطلوب و در خور شان انقلاب اسلامی و متناسب با ظرفیت های فرهنگی و انسانی خود در جامعه جهانی دستی یابد.

البته ثمره این تلاش، آزادی فکر و اندیشه، گسترش نقادی و نقد پذیری صریح و شجاعانه، شفافیت و صداقت حاکمان، امانتداری و پاکدامنی صاحبان قدرت خواهد بود. هر چند چنین امر عظیمی کم و بیش با خطا و اشتباه از سوی اصحاب رسانه همراه بوده است که این نیز خود با نقد همراه با سعه صدر قابل اصلاح است.

اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر فضای تحرک و نشاط وامید دراین حوزه جای خود را به فضای تند تهدید و برخورد داده است و از این دست تحولات تلخ و ناخوشایند در عرصه رسانه می توان به چنین مواردی اشاره کرد.

کشمکش بر سر اداره خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) و جبهه بندی هایی که نتیجه آن ایجاد یک طرف مغلوب و یک طرف غالب آن هم در داخل بدنه دولت بوده است اصرار بر تغییر مدیریت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به دلیل نپسندیدن مشی و روش حرفه ای این رسانه، فیلترینگ سایت های پرمخاطبی مثل بازتاب، توقیف روزنامه سیاست روز وهمچنین اجرای دستورالعملی بنام آئین نامه خبرگزاری های غیر دولتی که فاقد وجاهت قانونی بوده و از حیث حقوقی به دلیل نادیده انگاشتن نقش قوای مقننه و قضائیه مورد خدشه وابهام است و در حالیکه به استناد آن سایت ها وخبرگزاری های فعال وموثر فیلتر می شوند تعدادی از سایت های مدعی وابستگی به دولت علیرغم همه نوع اهانت به شخصیت های حقیقی و حقوقی در حاشیه امن قرار می گیرند.

 بدین بیفزایید اظهارنظرهای عجیب وزرا، معاونین و مشاوران ریاست جمهوری در وجود یک "کودتای خزنده" یا "توطئه سازمان یافته علیه دولت" و با سلب حق نقد دولت از رسانه های غیر دولتی و برخورد گزینشی با رسانه های غیر دولتی در ارائه کمک های نقدی مطرح در قانون بودجه سال 85 و 86 کشور والبته در این واخر فشار بی سابقه بر خبرگزاری غیر دولتی کار ایران (ایلنا) که موجب استعفای مدیر عامل و پس از آن فیلترینگ این خبرگزاری رسمی و دارای مجوز با سابقه طولانی و موثر در این عرصه گردیده است.

جناب آقای رئیس جمهور! این قبیل برخوردها همه حکایت از این وضعیت دارد که شاخصه های مربوط به فعالیت رسانه های مستقل و غیر وابسته به دولت روز به روز تنزل یافته و تداوم این روند جامعه را با نوعی انسداد در عرصه اطلاع رسانی مواجه خواهد ساخت که این امر گردش آزاد اطلاعات در جامعه را دچار اختلالات جدی خواهد کرد و نیز اعتبار رسانه های داخلی را نزد مخاطبان داخلی وخارجی و افکار عمومی کاهش می دهد.

طبیعی است در چنین شرایطی رسانه های قدرتمند وابسته به نظام سلطه، فرصت خواهند یافت افکار عمومی داخل را به نحو دلخواه مدیریت نمایند، چرا که در شرایط غیبت فعالیت رسانه های مستقل، افکار عمومی نیازمندی های خبری و اطلاعات مورد نیازش را از مجاری دیگر تامین می نماید.

لذا ما به عنوان جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از شما انتظار داریم که به عنوان رئیس قوه مجریه بر اساس اصل 24 قانون اساسی مطرح بر آزاد بودن نشریات ومطبوعات در بیان مطالب مگر آنکه مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد نگرانی ها ودغدغه های اهالی رسانه و همچنین التهابات افکار عمومی به دلیل برخوردهای پیش آمده را جدی تلقی نموده و در شکلی واقعی با تحمل نقد و گسترش ظرفیت نقد پذیری و با تذکر به مسئولان ذیربط ضمن کمک به احیای رسانه های آسیب دیده، شرایطی را فراهم آورید تا دیگر شاهد برخوردهایی از این دست نباشیم.