معاونت علمی و فناوری اعلام کرد قطعات یدکی کشتی‌ها با دریافت استانداردهای بین‌المللی‌ به بازار داخلی راه می‌یابند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، تولید استاندارد قطعات یدکی کشتی‌ها یکی از مهم‌ترین نیازهای صنعت دریایی است. قطعاتی که نقشی اثرگذار در تامین امنیت و ارتقای کیفیت خدمات در این صنعت دارد.

بر همین اساس نیز ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از اولویت‌های خود را تامین قطعات یدکی کشتی در کشور منطبق با استانداردهای بین‌المللی قرار داده است تا با این کار به نیازهای صنعت دریایی کشور با توان بومی پاسخ داده شود.

برای این کار هم ابتدا با کمک نهادهای ذیربط نیازها و قطعات یدکی راهبردی در صنعت کشتی‌سازی را احصا کرده و به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کرده است تا با کمک توان داخلی به آن پاسخ دهد. کاری که در کنار اشتغالزایی به تامین داخلی نیازهای این صنعت هم کمک می‌کند.

اما این کار در قالب توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در شبکه تامین خودروهای سنگین و محصولات ریلی در حال اجرا است.

شبکه‌ای از شرکت‌ها و تخصص‌ها که پتانسیل خوبی برای تامین قطعات مورد نیاز و کاربردی در صنعت کشتی‌رانی و کشتی‌سازی دارند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستا تلاش می کند تا با اخذ استانداردهای بین‌المللی، تولید و تامین این قطعات را با اخذ پروتکل‌های جهانی و بازار بین‌المللی که یکی از مهم‌ترین نیاز صنایع دریایی است به نتیجه برساند.

صنعت دریایی کشور یکی از صنایعی است که به توان داخلی اعتماد کرده و چند سالی است به واسطه وجود تحریم‌ها در تلاش است تا به نیازهای خود با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق پاسخ دهد. کاری که می‌تواند راهگشای کشور در روزهای سخت و دشوار اقتصادی باشد.

زیست‌بوم فناوری و نوآوری نیز در چند سال اخیر ثابت کرده که توانایی تامین نیاز صنایع کشور را دارد و به گفته سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری «در هر بخشی از کسور که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر است، ضربه‌پذیری کاهش می‌یابد.» بر همین اساس نیز در چند سال اخیر صنایعی که از دارایی‌های فکری و تخصصی کشور به نحو مطلوبی برخوردار شده‌اند، مسیر توسعه خود را تسهیل کرده‌اند.

یکی از این بخش‌ها، صنعت دریایی است که با اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته در مقابل تحریم‌ها بایستد و به نیازهای خود با کمک جوانان و سرآمدان علمی کشور پاسخ دهد. این کار هم با هم‌افزایی تخصص‌ها و ظرفیت‌های موجود در صنعت ریلی میسر شده است. یعنی سرریز فناوری صنعت ریلی به صنعت دریایی که می‌تواند گره‌گشای نیازهای هر دو صنعت باشد.

البته همه این قطعات با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منطبق با استانداردهای جهانی به تولید می‌رسد و روانه بازار خواهد شد.