وزیر امور خارجه ترکیه همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی در ارمنستان، ابراز امیدواری کرد دولت آتی ایروان به دنبال عادی سازی روابط با محور باکو-آنکارا باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آپا، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه با توجه به انتخابات پارلمانی ارمنستان که امروز در حال برگزاری است؛ گفت: «انتخابات امروز البته جزئی از حقوق مردم این کشور برای انتخاب سرنوشتشان است. اما امیدوارم دولتی که پس از این انتخابات بر سر کار می آید درک کند که تنها راه دستیابی به صلح در منطقه از طریق روابط حسنه با همسایگان است».

چاووش اوغلو همچنین تاکید کرد که فرصت برای اجرای پروژه های متعدد فراهم است و ارمنستان بیشترین نفع را از آن خواهد برد.

وی در ادامه مدعی شد: «به علت رویکرد اشتباهی که در گذشته دنبال شد، ارمنستان از دیگر کشورهای جنوب قفقاز در پیشرفت و توسعه عقب ماند. ارمنستان باید به فکر برقراری روابط حسنه با همسایگانش باشد».

چاووش اوغلو تاکید کرد که در این صورت عادی سازی تدریجی روابط با ارمنستان امکان پذیر خواهد بود.

روز گذشته نیز «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در میزگرد تبادل نظر و دیپلماسی آنتالیا گفته بود: شرایط جدید در منطقه فرصت ها و مدل های امنیتی جدیدی را به وجود آورده است.

بایراموف با تاکید بر اینکه همکاری بدون برقراری صلح غیر ممکن است ادامه داده بود: «پس از امضای بیانیه سه جانبه در ۱۰ نوامبر، جمهوری آذربایجان گامی عملی در جهت عادی سازی روابط با ارمنستان برداشت. زمستان گذشته، جمهوری آذربایجان فرصت های ترانزیتی اش را برای تامین گاز ارمنستان از طریق روسیه هنگامی که شرایط دشوار در خطوط لوله گاز گرجستان به وجود آمد؛ ارائه داد. اینها قدم های دقیق و روشن است که نشانگر تمایل جمهوری آذربایجان برای عادی سازی روابط است».

به گزارش خبرگزاری مهر، انتخابات پارلمانی ارمنستان با حضور مردم این کشور در پای صندوق های رای در حال برگزاری است.

لازم به توضیح است که صحبت های چاووش اوغلو اشاره به تنش های اخیر بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ دارد.

جنگ قره باغ از ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد و تا ۱۰ اکتبر که طرفین به آتش بس رسیدند ادامه داشت. در نهایت در تاریخ ۱۰ نوامبر، با وساطت روسیه، قرار شد ارمنستان اراضی جمهوری آذربایجان را که پیشتر به اشغال خود درآورده بود؛ تسلیم کند و به این ترتیب، مناقشه تا حد زیادی خاتمه یافت.

ترکیه و جمهوری آذربایجان امیدوارند از راه تعامل با ارمنستان، کریدورهای ترانزیتی جدیدی به ویژه در حوزه تبادل انرژی باز کنند که می تواند ژئوپلیتیک منطقه قفقاز جنوبی را تا حد زیادی تغییر دهد حال آنکه در صورت امتناع دولت آتی ایروان، امکان بروز تنش مجدد وجود دارد.