به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری طرح ملی قرآنی ۱۴۵۵ صبح امروز سه شنبه یکم تیرماه با حضور جواد شیخ اکبری رئیس شبکه قرآن و معارف سیما و نماینده دیگر نهادها و دستگاههای شرکت کننده در این طرح برگزار شد.
شیخ اکبری با تشکر از نهادهای قرآنی گفت: این طرح ۱۵ سال است که برگزار شده و امیدواریم امسال نیز منسجمتر از سال قبل ادامه دهیم.
وی ادامه داد: طرح ملی ۱۴۵۵ به مناسبت ۱۴۵۵ مین سال نزول قرآن با مشارکت نهادها، سازمانها و چهار معاونت صدا و سیما با شعار «قرآن، امید و زندگی» از ۵ تیرماه آغاز شده و تا ۱۲ شهریورماه به مدت ۷۰ روز ادامه پیدا میکند.
وی با اشاره به شورای سیاستگذاری این طرح اظهار داشت: حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجت الاسلام اخوان صباح رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، حجت الاسلام ارزانی رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قره شیخلو مدیر مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدرضا مسیب زاده مدیر کل قرآن و عترت آموزش و پرورش، منصور قصری زاده مدیر رادیو قرآن و فاطمی مدیر مرکز استانهای سازمان صدا و سیما از اعضای این شورا به شمار میروند.
شیخ اکبری گفت: شورای سیاستگذاری مسئول تعیین محتوای ۱۴۵۵ است که این محتوا با محور موضوعات قرآنی برگزار میشود. در سال قبل این محور خانواده بود که به دلیل استقبال مخاطبان این با موضوع قرآن، امید و زندگی ادامه پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه سه کمیته اجرایی، علمی و روابط عمومی فضای مجازی ذیل ستاد ملی طرح ۱۴۵۵ تشکیل شده است، اظهار داشت: کمیته علمی با مسئولیت حجت الاسلام حمید محمدی تشکیل شده و امور محتوایی را پیگیری میکند. همچنین کمیته اجرایی نیز هماهنگیهای بین دستگاهی و معاونتهای صدا و سیما را انجام میدهد. در کمیته روابط عمومی و فضای مجازی امسال اقداماتی متفاوتتر از سال قبل رقم خورده است.
دبیر شورای معارف سیما با تأکید بر اینکه ۱۰ هفته طرح قرآنی ۱۴۵۵ برگزار میشود، تصریح کرد: شعار اصلی این طرح یک شعار واحد بوده اما برای هر هفته شعارهای خاصی را برنامه ریزی کردهایم. همچنین براساس آن در هر روز به آیاتی در رشتههای روخوانی، روان خوانی، مفاهیم و حفظ موضوعی پرداخته میشود. بر این اساس هفته اول با موضوع بشارت و آینده روشن، هفته دوم با موضوع مغفرت و گشایش، هفته سوم با موضوع مهربانی و احسان، هفته چهارم با موضوع شکر، هفته پنجم که همزمان با دهه ولایت نیز میباشد با موضوع ولایت پذیری، هفته ششم با موضوع خانواده، هفته هفتم با موضوع زیست مجازی و زیست حقیقی، هفته هشتم با موضوع تواصی به حق، هفته نهم حق الناس و هفته دهم عقل و فکر و علم انتخاب شده است.
وی افزود: حوزه تولید محتوا بر عهده حجت الاسلام قرائتی و متوسل بوده که برنامه ریزی در خصوص انتخاب آیهها از سوی آنها صورت گرفته است. همچنین طراحی سوالات روزانه و ارسال به شبکههای استانی از دیگر برنامههای تولید محتواست. در حوزه فعالیتهای کمیته علمی با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر قرآن، نسخه شفابخش برای تمام جامعه در دستور کار قرار گرفته است. همچنین طراحی نرم افزار خاص برای اجرای این طرح در بین مردم از دیگر اقدامات کمیته روابط عمومی است.
شیخ اکبری خاطرنشان کرد: طراحی مسابقه پیامکی در راستای حفظ و مفاهیم قرآن از دیگر برنامههای طرح ۱۴۵۵ است و بر این اساس آیات و مفاهیم کلیدی هر آیه به اشتراک گذاشته شده و از طریق صدا و سیما و ارسال پیامک، روزانه به ۱۰ نفر جایزه داده میشود. در پایان این دوره در شهریور ماه مسابقه حفظ و مفاهیم با سرپرستی سازمان دارالقرآن اجرا شده و در آنجا نیز به ۵۰ نفر هدایایی تعلق میگیرد. جشنوارههای هنری در هفت رشته طراحی شده تا اقشار مختلف مردم با مفاهیم قرآن ارتباط برقرار کنند.
وی با اعلام سازمانهای همکار در این طرح، گفت: معاونت قرآن و عترت، سازمان درالقرآن، مرکز امور قرآنی اوقاف، ستاد عالی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد، اداره کل قرآن و عترت آموزش و پرورش در این طرح ما را یاری خواهند کرد.
وی با اشاره به مهمترین ویژگی این طرح در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: امسال برنامههای شاخص شبکههای صدا و سیما معطوف به این طرح شدهاند. همچنین مراکز استانها به صورت مستقل و برای انعطاف بالا در این طرح مشارکت دارند. برگزاری جشنواره هنری که ذیل این طرح برگزار میشود از دیگر ویژگی خاص برپایی طرح قرآنی ۱۴۵۵ است.
شیخ اکبری با اشاره به برنامههای صدا و سیما گفت: تمامی شبکههای سیما، تیزر و پخش آیتمی خواهند داشت و برنامههای شاخص هر شبکه بخشی از برنامه خودشان را به این طرح اختصاص میدهند. بر این اساس شبکه یک سیما برنامه سیمای خانواده ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به این طرح، شبکه دو سیما برنامه عصر خانواده، شبکه سه سیما برنامه سلام صبح بخیر، شبکه چهار برنامه مستقل ۳۰ دقیقهای و شبکه ۵ برنامه به خانه بر میگردیم را در حد ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به این طرح ملی اختصاص دهد.