به گزارش خبرنگار مهر، در مراسمی که ظهر چهارشنبه در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی اردبیل برگزار شد، با همت و تلاش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایستگاه ملی تحقیقات سیبزمینی کشور در اردبیل که قطب تولید سیبزمینی است، راهاندازی شد تا در کنار انجام تحقیقات و مطالعات دقیق در این محصول ارقام متنوع بذر سیبزمینی وارد بازار شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این مراسم اظهار کرد: سیبزمینی پس از گندم و برنج مهمترین محصول کشاورزی در سبد روزانه تغذیه مردم است که نقش مؤثری نیز در تأمین امنیت غذایی دارد.
حسین کربلایی تصریح کرد: از نظر سطح برداشت و تولید استانهای اردبیل و همدان جایگاههای اول و دوم تولید این محصول را به خود اختصاص دادند که حدود یک پنجم سطح زیر کشت و یک پنجم تولید سیبزمینی کشور در اردبیل انجام میشود.
وی گفت: در سال گذشته میزان سطح زیر کشت این محصول بیش از ۲۱ هزار و ۱۷۴ هکتار و میزان تولید نیز ۸۳۲ هزار تن با متوسط عملکرد ۴۰ تن در هکتار بوده که با توجه به اهمیت محصول استراتژیک سیبزمینی در کشور و استان اردبیل راهاندازی ایستگاه تحقیقات سیبزمینی کشور در این استان ضرورتی انکارناپذیر بود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: هر چند واحد تحقیقات سیبزمینی فعالیت خود را از سال ۷۲ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی آلاروغ اردبیل شروع کرد اما تا سال ۷۹ در زمینه به زراعی سیبزمینی فعالیت داشته است.
کربلایی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: برای اولین بار بذر سیبزمینی به میزان ۷۸۰ تن در این مرکز تولید شد در سالهای بعد جهشی در میزان عملکرد به وجود آمد.
وی عملکرد تولید سیبزمینی در اردبیل را در یک روند افزایش از ۲۰ تن به ۴۰ تن در هکتار یادآور شد و اضافه کرد: تاکنون محققان این مرکز در معرفی تعداد هفت رقم بذر سیبزمینی مشارکتی فعال داشتند که از جمله این بذور میتوان به ارقام سبلان، خاوران، جاوید، آتوسا و… اشاره کرد.
کربلایی در ادامه ضرورت راهاندازی ایستگاه تحقیقات سیبزمینی در اردبیل را به عنوان مطالبه اصلی زارعین این استان یادآور شد و بیان کرد: در سفر سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی و با تلاش و پیگیری استاندار اردبیل و سایر مسئولان راهاندازی ایستگاه تحقیقات سیبزمینی جز مصوبات سفر تعیین و پیگیری شد تا امروز شاهد راهاندازی این ایستگاه ملی در اردبیل هستیم.
وی گفت: ایستگاه تحقیقات سیبزمینی اردبیل دارای یک ساختمان مستقل و مزرعه تحقیقاتی در سطح ۱۰ هکتار است که تلاش خواهد کرد تا یافتههای علمی را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ضرورت همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی را با هدف توسعه فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی این مرکز یادآور شد و افزود: انتقال دانش در قالب کارگاه و دورههای آموزشی و ترویجی از رویکردهای اصلی این مرکز خواهد بود.