به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران که عصر امروز در جمع تشکل های دانشجویی خارج از کشور سخن می گفت، با بیان این مطلب خطاب به یکی از دانشجویان که در این مراسم پایه های قدرت را سه پایه علم و دانایی، ثروت و سرمایه و زور و قدرت معرفی کرده بود گفت : منابع قدرت تنها به این عوامل ختم نمی شود بلکه فرهنگ، خودباوری و ایمان به خداوند نیز منابع اصلی و ماندگار شکست ناپذیری قدرت هستند.
وی افزود: مشکل بشریت از آنجا آغاز شد که بشر از توجه به معنویت و خداوند منحرف شد.
رئیس جمهور متذکر شد: یادمان باشد که علم و دانایی چراغ است وعلم بدون معرفت و معنویت ابزاری در دست انسانهای مست است و باید دقت کنیم که این علم می تواند ما را به سمت قله های کمال ببرد یا به قعر دره ها هدایت کند.
خطاب به دانشجویان گفت: کشور ما با دنیای مادی و جایی که همه به دنبال کمال لذت شخصی اند متفاوت است به همین دلیل تلاش کنید تا مفید ترین عناصر برای جامعه خودتان و جامعه بشری باشید.
احمدی نژاد گفت: برخی گفتند در حال تنظیم برنامه توسعه دانایی محور هستند ولی باید گفت دانایی لازم است اما کافی نیست چرا که دانایی و فرهنگ و معنویت باید با هم باشند .
وی ادامه داد: همیشه در طول تاریخ ایرانی ها هر جایی که رفتند با ویژگی های اصالت فرهنگی شناخته شده اند و این نکته بسیار مهمی است وفرهنگ اسلامی هر جا توسط ایرانی ها منتقل شده عمیق، ماندگار و پویا شده است و این موضوع را می توانید در مقایسه کشورمان با ملت های دیگر دریابید.
رئیس جمهور تصریح کرد: ایرانی ها با سخت ترین مسائل سیاسی هم برخورد فرهنگی دارند و لذا باید بدانید که آنچه از شما در سایر کشورها به جا می ماند آثار فرهنگی حضور شما است.
به گفته احمدی نژاد برای آثار فرهنگی باید خودمان را بشناسیم و چنانچه نسبت به خودمان به شناخت نرسیم نمی دانیم چه کاری را باید انجام بدهیم ونسبت خود را با محیط در نمی یابیم.
وی خاطر نشان کرد: توانمندی ها، فرهنگ و اصالت ما افتخار آمیز است و همه این موارد به اسلام باز می گردد و امروز ایران یعنی صلح دوستی، امنیت واسلام.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت امروز کشور تصریح کرد: کشور ما پس از انقلاب و امروز در حال گذار از مراحل بسیار خطیری است و خطیر به معنای خطرناک نیست بلکه به معنای تعیین کننده سرنوشت آینده است
احمدی نژاد افزود : اکنون شاهد ارتقاء جایگاه ایران در سطح بین الملل هستیم و اگر تا کنون در مرتبه سی ام قرار داشتیم اکنون به مرتبه 80 الی 90 ارتقاء پیدا کرده ایم.
وی با اشاره به پیشرفت علمی کشور اظهار داشت: پیشرفت علمی کشور ما هم اکنون روز افزون شده و با توان دو و سه در حال اضافه شدن است.
احمدی نژاد با بیان اینکه در بخش صنعت، کشاورزی، بازرگانی وسازندگی اتفاق بزرگی در حال وقوع است گفت: هسته ای شدن امروز ایران به معنای نشستن ایران در کنار هشت کشور برتر جهان است و علت مخالفت های بین المللی با هسته ای شدن ما نیز همین امر است چرا که آنان تبلیغ می کردند این ایران نه تنها امکان پیشرفت ندارد بلکه امکان ندارد زنده بماند ولی اکنون مشاهده می کنند که ایران در این زمینه تلاش بسیاری می کند و تقابل آنان با ما تاثیری ندارد به دلیل اینکه آنان پرچمدار تمدنی هستند که منابع قدرتشان را از مادیات گرفته اند.
رئیس جمهور تصریح کرد: آنان هنگامی که عصبانی می شوند می گویند فلانی جنگ طلب است در حالیکه اینگونه نیست وما در حال مشاهده اضمحلال آنان هستیم و نیازی به جنگ کردن با آنان نیست.
وی خطاب به دانشجویان حاضر تصریح کرد: شما باید خودتان را برای حضور در چنین ایرانی و چنین کاروانی که با شتاب بسیار بالا در حال حرکت است آماده کنید.
وی خطاب به یکی از دانشجویان که درخواست فعال کردن مراکز تحقیقاتی را داشت گفت: توجه دولت به مراکز تحقیقاتی جدی است و تا جایی که می توانیم از منابع به مراکز تحقیقاتی اختصاص می دهیم و الان امکان اینکه همه را بتوانیم به طور کامل پشتیبانی کنیم وجود ندارد ولی امیدوارم به مرور محدودیت ها برداشته شود.
احمدی نژاد خطاب به دانشجوی دیگری که خواستار تحول گرایی در لایه های میانی دولت شده بود گفت: این موضوع درست است اما تحول، کار و زمان می برد.
رئیس جمهور در خصوص کمیته هایی که برای نقشه جامع علمی کشور در خارج از کشور تلاش می کنند گفت: به دکتر واعظ زاده معاون علمی ، این موضوع را می گویم به دلیل اینکه آنان هم در داخل کشور در حال تهیه چنین نقشه ای هستند.
وی بنیاد نخبگان را یک بنیاد جدید تاسیس دانست و گفت: این بنیاد برای ارتباط بیشتر با نخبگان نیازمند زمان است و ما مصوبات خوبی در شورای عالی فرهنگی در حمایت از نخبگان داشته ایم.
احمدی نژاد در خصوص درخواست یکی از دانشجویان خارج از کشور برای وارد کردن خودرو و عدم پرداخت وجه گمرکی اظهار داشت: در این خصوص ممنوعیت کامل وجود دارد و این ممنوعیت قانون مجلس است و باید آن را مورد بررسی قرار دهیم ولی اکنون باید به شما نه بله و نه خیر می گویم و در این خصوص تلاش می کنیم.
وی در خصوص موضوع موسسات اعزام تصریح کرد: سعی کنید دانشگاه هایی را به دانشجویان معرفی کنید که مورد قبول شماست و این درست نیست که دانشجویان در دانشگاه هایی درس بخوانند و هزینه کنند و در نهایت آن دانشگاه مورد تایید ایران نباشد.
احمدی نژاد همچنین گفت: ما با سفارتخانه های خارجی پروتکل هایی را مبنی بر همکاری با اتباع ما امضا کرده ایم و سفارتخانه های ایران در خارج از کشور نیز به منزله خانه ایرانیان است و آنان موظف هستند از ایرانیان به طور کامل استقبال و حمایت کنند و چنانچه مواردی بر خلاف این موضوعات دیده شده گزارش کنید تا به آنان رسیدگی کنم.
وی همچنین در خصوص نماینده علمی وزارت علوم در سفارتخانه ها گفت: این نماینده باید دقت های کافی را برای دانشجویان خارج از کشور به کار گیرد به گونه ای که دانشجویان را در گذراندن واحدهایشان با اساتید معتبر راهنمایی کنند وهمچنین در خصوص موضوع پایان نامه ها نیز به آنان کمک کنند.
رئیس جمهور در نصیحتی به دانشجویان خارج از کشور گفت: بهتر است موضوع پایان نامه های خود را مرتبط با ایران بگیرید و به این شکل نباشد که اطلاعات طبقه بندی کشور را به خارج منتقل کنید بلکه بهتر است پایان نامه های شما به شکلی باشد که گره های داخلی را باز کند و وزارت علوم هم باید در این مقوله به شما کمک کند .
وی علت کم شدن بورسیه ها را کم شدن نیاز داخلی دانست و گفت: ما دلمان می خواست منابع ما به حدی بود که هم از دانشجویان داخلی و هم از دانشجویان خارجی به طور کامل حمایت می کردیم.
احمدی نژاد تاکید کرد: آنچه که مسلم است این است که هم وزارت علوم و هم دولت واقعا علاقه مند به دانشجویان هستند و ما بیش از این ظرفیت دانشگاهی در کشور نداریم.
رئیس جمهور همچنین پیشنهاد داد جلسه مشترکی بین وزیر علوم، وزیر بهداشت، وزیر امور خارجه در خصوص مشکلات دانشجویان ترتیب داده شود تا اگر حل این مشکلات نیازمند قانون است این مسائل به مجلس انتقال داده شود.
وی گفت: بیمه دانشجویان را به طور حتم دنبال می کنم و تا جایی که بتوانم در این خصوص کمک خواهم کرد و اگر بیمه در حد 50 الی 60 هزار تومان باشد می توانیم آن را تامین کنیم اما اگر در حد 200 هزار تومان باشد امروز نمی توانیم این مقدار را تامین کنیم.
احمدی نژاد همچنین گفت: با ارزیابی دانشجو به جای دانشگاه هم موافق هستم و در خصوص بانک اطلاعات علمی برای حمایت از دانشجویانی که در صدد انجام کارهای علمی هستند وزارت علوم باید آدرسی را در اختیار آنان قرار دهد.