به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید حسین ساجد صبح پنجشنبه در مراسم اختتامیه همایش بینالمللی «جریان شناسی فرهنگی در عرصه بینالملل» که به همت و محوریت مجتمع عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی در قم به صورت مجازی برگزار شد با اشاره به اینکه جریان شناسی فرهنگی یک نگاه گفت و گو محور در عرصه فرهنگ است گفت: از سال ۱۹۶۰ به این سو دولتهای غربی نگاه ویژه به فرهنگ در کنار دیگر مقولههای اجتماع داشتند.
وی افزود: جوامع هم مانند افراد که هویتی منحصر به فرد دارند، هویت دارند که از آن به عنوان فرهنگ یاد میشود. در این دوران باید تنشها را زدود و راه آن فرهنگ است و اینگونه عمل خواهد شد که جوامع و دولتها در یک فرایند بیطرفانه با یک دیگر ارتباط برقرار کنند. جوامع کنونی دیگر تحمیل فرهنگی مانند دورانی که نظریه پایان تاریخ فوکویاما و دهکده جهانی مطرح بود را نمیپذیرند.
دبیر این همایش با تاکید بر اینکه فرهنگ اسلامی ما بستری را برای انتقال فرهنگ فراهم میکند گفت: انتقال فرهنگ باید در یک قالب انجام پذیرد که بهترین قالب زبان است همانطور که فضای مجازی و تکنولوژیک نیز بستر بسیار خوبی برای این انتقال میتواند فراهم کند.
وی افزود: مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی که در ۱۲ زبان و از ۴۵ ملیت دانشجو دارد، به دنبال تربیت نیروهای زبان دان و مجهز به علوم اصیل اسلامی است.
گفتنی است این همایش از تابستان ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد و پس از رسیدن ۲۵۷ مقاله از ۱۴ زبان و ۲۵ ملیت مختلف به دبیرخانه همایش و داوری توسط ۴۰ داور، در مراسم اختتامیه پس از قرائت حجت الاسلام عباسی ریاست جامعه المصطفی و برقراری ارتباط مجازی با تعدادی از صاحبان مقاله، از ۱۵ مقاله برتر با ارائه تندیس همایش تقدیر به عمل آمد.