به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم؛ حجت الاسلام محمد قطبی در جلسه هماهنگی خانه فناوریهای فرهنگی مشهد و اصفهان وابسته به مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق به معرفی برخی فعالیتهای این مرکز پرداخت و ابراز داشت: کاریزمن، قدمگاه ایده پردازی و رویدادی ملی است که از سراسر کشور در آن شرکت میکنند و انتظارمان این است که در سال جاری، شعب این مرکز برنامههای خود را پیش بینی و پیشنهاد دهند.
وی گفت: بخش سوم از فعالیتهای مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، مدرسه فناوری فانوس است که از جهت فنی متمرکز هستیم اما از جهت تولید و مصرف میتواند در سطح کشور انجام شود، کما این که برخی از محتواهای این اپلیکیشن در قم و بخشی دیگر در اصفهان تولید شده است.
قابلیتهای نسخه جدید اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس
مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق با بیان این که خدمات مدرسه فناوری فانوس به صورت ملی ارائه میگردد، افزود: نسخه دوم اپلیکیشن فانوس در آینده نزدیک بروزرسانی میشود که بخشهایی به آن افزوده خواهد شد که از جمله آنها میتوان به درگاه پرداخت، پرونده آموزشی، آزمون و صدور گواهی اشاره کرد.
وی یادآور شد: تلویزیون اینترنتی فانوس، از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن است که در نسخه جدید این اپلیکیشن رونمایی خواهد شد و برنامههای وبیناری و سمیناری را به صورت آنلاین پیش میبرد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی اظهار داشت: مبادی، از ویژگیهای مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق است که در فهرست مبادیهای اعتباربخشی شرکتهای خلاق شناخته شده ایم و با توجه به ملی بودن این مرکز، ارائه این خدمت، فارغ از اینکه شرکت دریافت کننده اعتبار از هر کجای کشور باشد، ارائه میشود.
وی افزود: از دیگر بخشهای این مرکز، آینه خانه است که به تبلیغات مربوط به مرکز میپردازد و در این بخش، اطلاع رسانی فعالیتهای مرکز انجام میشود؛ در بخش مذکور، در معرفی دستاوردهای خلاقانه کشور اعم از فناوران برتر، محصولات برتر فناوری، شرکتهای خلاق، خدمات خلاق و… را باید شناسایی و انتشار دهیم.
حمایت از معرفی تولیدات ملی در سطح بین المللی
وی گفت: این مرکز، مسأله دیدرو و نشان شایستگی صادرات را در جلساتی با مرکز تعاملات بین المللی ریاست جمهوری و توسعه تجارت مکاتباتی انجام و مدل مورد نظر ویرایش شد و به حدی رسید که اکنون میتواند اجرا شود و به یک وفاق اولیه رسیده ایم.
مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق با اشاره به انجام فعالیتهای ملی و بین المللی در حوزه صنایع خلاق افزود: خدماتی که مرکز تعاملات بین الملل ریاست جمهوری و سازمان توسعه تجارت ارائه میدهند، خدمات خوبی است و بودجهای را جهت حمایت از رسانههایی که تولیدات ملی را در سطح بین المللی معرفی میکند، تصویب کرده اند که اینها میتواند جذب صنایع خلاق شود چرا که تنها صنایعی که در خدمت رسانه است، صنایع خلاق (فیلم، انیمیشن، متن و گراف) است.
صنایع خلاق میتواند در خدمت تجارت و توسعه جمهوری اسلامی باشد
وی یادآور شد: صنایع خلاق میتواند تعاملات معرفی و رسانهای را برای صنایع ما داشته باشد؛ به عنوان مثال اگر تراکتورسازی بخواهد محصول خود را در کشور دیگری معرفی کند، به موشن، انیمیشن و فیلم و مستند و متن و گراف نیاز دارد که همان صنایع خلاق است.
حجت الاسلام قطبی با بیان این که صنایع خلاق میتواند در خدمت تجارت و توسعه جمهوری اسلامی باشد، ابراز داشت: تمام سیستم صادرات کشور به شدت محتاج صنایع خلاق است؛ همین که بتوان جمهوری اسلامی را ولو تحت عنوان تراکتور و فلان محصول مثل رُب معرفی کرد، این کار ارزش فرهنگی است.
وی با اشاره به حجم فعالیتهای موجود، افزود: تمام فعالیتهای ذکر شده باید زیربنای منطقی خود را پیدا کند و به تدریج پیش رود.
چشم انداز خدمات مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق
وی ادامه داد: همانطور که بر روی مدرسه فناوری فانوس یک وب اپ کامل قرار گرفته، در آینده نیز وب اپ کاملی در خصوص رویداد کاریزمن راه اندازی میشود و مبحث مبادی مرکز با قوت بیشتری پیش خواهد رفت و کریدور میزبانی مرکز در آینده تحت وب قرار میگیرد.
وی گفت: در مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق باید جنس کار را حداقل ملی در نظر گرفت، هر چند که اگر بتوان در سطح بین المللی پیش رفت، بیشتر مثمر ثمر خواهد بود.
در ادامه این جلسه، حجج اسلام روحبخش «رئیس خانه فناوریهای فرهنگی مشهد» و امینی «رئیس خانه فناوریهای فرهنگی اصفهان» به ارائه گزارشی از فعالیتهای این مجموعه پرداختند.