خبرگزاری مهر _ گروه استانها: شیخ محمد علی حیدری فرزند مرحوم آیت الله حاج شیخ محمدولی حیدری در سال ۱۳۱۵ در خانوادهای روحانی در شهر قم متولد شد و در دوران کودکی قرآن کریم را نزد پدر خود آموخت و پس از گذراندن مقطع ابتدایی بهواسطه تفاوت بینش و نگرشی که در خانواده ایشان نسبت به سیستم آموزشی مرسوم وجود داشت و همچنین بهواسطه علایق و زمینههای موجود مذهبی در این خانواده، در سن ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد و بعد از گذراندن دروس مقدماتی سطح فقه نزد اساتید بزرگ خود به دروس خارج فقه و اصول پرداخت.
علاقه شدید او به درس و بحث و تحقیق و مطالعه به حدی بود که لحظهای از کتاب و درس و بحث و تفحص غافل نبود و ایشان توانست در سن ۳۰ سالگی به مقام مرجعیت برسد و در این راه از محضر بزرگانی همچون آیتالله بروجردی، حضرت امام خمینی (ره) و آیت الله اراکی بهره مند شود.
در سال ۱۳۵۲ ایشان به پیشنهاد شهید بهشتی، برای هدایت دانشجویان و مسلمانان هامبورگ به مرکز اسلامی هامبورگ آلمان مأموریت داشت که پس از تماس با پدرش در نهاوند، ایشان مخالفت کردند و شهید نیز از رفتن به آلمان منصرف شد، انگار پدر بزرگوارش میدانست که چند ماه دیگر به رحمت خدا خواهد رفت و باید شهید حیدری ادامه دهنده راه ایشان در نهاوند باشد، وی در همان سال بعد از در گذشت پدر بزرگوارشان و با تقاضای مکرر مردم نهاوند به این شهر مهاجرت کرد تا بهجای پدر پرچمدار مبارزات مردم آن دیار باشد.
تنها شهید غرب کشور در حادثه ۷ تیر
امام جمعه نهاوند در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ارزش شهید حیدری به داشتن تقوا و حسن عمل و استقامت و تعهد در راه هدف است که امام راحل به این ارزشها و و فضائل گواهی داده است، گفت: شهید حیدری این چهره انقلابی نمونه بارز مجاهدت در راه خدا و استوانه نظام اسلامی در غرب کشور بود.
حجت الاسلام عباسعلی مغیثی با اشاره به اینکه آیت الله حیدری تنها شهید غرب کشور در حادثه هفتم تیر ماه است و باید قدر این شهید والا مقام را بدانیم، گفت: شهید آیتالله محمد علی حیدری سرمایه اخروی و معنوی نهاوند است، بهویژه اینکه این بزرگوار در سن ۳۰ سالگی توانست به مقام مرجعیت برسد و از محضر درس بزرگانی همچون آیتالله بروجردی، حضرت امام خمینی (ره) و آیتالله اراکی بهره مند شود.
وی گفت: شهید حیدری از یاران و یادگاران صدیق حضرت امام خمینی (ره) در دوران سخت خفقان رژیم ستمشاهی و دوران بعد از پیروزی انقلاب بود که نقش ارزشمندی در ولایتمداری و بصیرتافزایی در آن دوران بر عهده داشت.
وی بیان داشت: مردم شهرستان نهاوند در قبل و بعد از انقلاب به شهید حیدری عشق و علاقه بسیاری داشتند به حدی که تمام کارها و امورات نهاوند با مدیریت ایشان صورت میگرفت و به جرأت میتوان گفت شهید حیدری استوانه نظام اسلامی در غرب کشور بود.
وی با اشاره به اینکه همچنان که شهدا شمع محفل بشریت هستند و علمای ربانی وارثان انبیا و ائمه (ع) هستند و پیروان شهدا و علمای ربانی هم خود شمع و چراغ هدایت برای آیندگان هستند، افزود: معرفی الگوهای موفق زندگی بیرق جهاد و شهادت را بلند و با علم، بصیرت و ایمان جامعه را به قلههای سعادت و کمال دعوت میکند و در هدایت حرکت جامعه اثرگذار و از مصادیق بارز امر به معروف و تعظیم شعائر الله است.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هفتم تیرماه مصادف با شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفای ایشان است، گفت: نهاوند همیشه مفتخر بوده است به داشتن انسانهای بزرگ و شهدای والا مقامی چون شهید حیدری که نامشان همیشه و در همه جای تاریخ جاودانه است.
علیرضا شهبازی با بیان اینکه شهید حیدری در کلام امام راحل یک مجتهد عالم و مبارز و در صیانت از آرمانهای امام بزرگ جان بر کف بود که جان خویش را برای حفظ اسلام و انقلاب نثار کرد، بیان کرد: شهید حیدری عالمی برجسته و دانشمند و انسانی دلسوز و بزرگ منش بود، ایشان از همان ابتدای انقلاب به عنوان نماینده حضرت امام (ره) در کشور لبنان معرفی شد و این جایگاه بواسطه نزدیکی ایشان به تفکر امام راحل و پایبندی به آرمانهای انقلاب اسلامی بود.
وی گفت: ایشان در مبارزات انقلابی مردم بر ضد نظام سلطنت نقش محوری و کلیدی داشت و به عنوان اولین نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی هم صدای قرای انقلاب در حفظ و پاسداری از ارزشهای آن بود و امروز همه ما مفتخریم که ادامه دهنده راه شهدا و شهیدان بزرگی چون ایشان هستیم.
شهبازی با اشاره به اینکه هفتم تیرماه هرسال مزین است به نام شهدای غیور حزب جمهوری و این تاریخ برای همیشه در خاطرهها و ایام ماندگار خواهد ماند، تصریح کرد: شهید حیدری برای روحانیون محور و برای مردم مرجع اطمینان بود.
شهادت در قربانگاه عاشقان
حجتالاسلام محمدعلی حیدری نهاوندی سرانجام پس از یک عمر مجاهدت در راه حق، در هفتم تیر ۱۳۶۰ به همراه تعدادی از وزرا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شهید آیتالله بهشتی در حادثه انفجار تروریستی دفتر حزب جمهوری بهدرجه رفیع شهادت نائل شد.
پیکر پاک او با اصرار مردم نهاوند پس از تشییع در تهران به شهرستان نهاوند منتقل و در کنار مرقد پدر بزرگوارش در حسینیه جوانان نهاوند به خاک سپرده شد که زیارتگاه عاشقان راه و رسم آزادگی است.