به گزارش خبرگزاری مهر، علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست امروزش با وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی اتمی، گفت: این نشست، در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث افزایش تولید برق هستهای کشور و پیگیری سوال هادی بیگینژاد از وزیر نیرو در این مورد برگزار شد.
وی بیان کرد: این جلسه با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی، وزیر نیرو، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، مسئولان سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت و چند تن از نمایندگان برگزار شد.
نیکزاد افزود: بیگینژاد هفته گذشته درجلسه علنی مجلس سوالی را درباره کوتاهی وزارت نیرو در تولید برق هستهای از اردکانیان مطرح کرد که در آن نشست مقرر شد، برای پیگیری این موضوع، جلسه ای اختصاصی با حضور مسئولان مربوطه تشکیل شود.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود فرمودند که باید میزان برق هستهای کشور به ۲۰ الی ۳۰ هزار مگاوات برسد چرا که با رسیدن به این میزان برق، میتوان از آلودگی محیط زیست جلوگیری و استفاده بهینهای از گاز کشور داشته باشیم و همچنین امکان صادرات بیشتر منابع فسیلی و نفت فراهم میشود.
نایب رئیس مجلس بیان کرد: در حال حاضر، هزار مگاوات برق هستهای در کشور تولید میشود که باید به سمت تولید و ساخت نیروگاههای هستهای بیشتری پیش برویم و این حق مسلم ماست. بر این اساس، در نشست امروز درباره نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل نیروگاههای هستهای کشور مباحثی مطرح و تصمیماتی اتخاذ شد.
نیکزاد افزود: مقرر شد، منابع مورد نیاز برای ساخت و تکمیل نیروگاههای هستهای از محل انجام فاینانس به ویژه با کشور روسیه تأمین شود و از سوی دیگر در بحث داخلی نیز منابع حاصل از صادرات برق هستهای در اختیار سازمان انرژی اتمی کشور قرار گیرد. وزارت نیرو هم برق هستهای تولیدی را در جهت توسعه زیرساختها مورد استفاده قرار دهد تا بتوان میزان تولید برق هستهای مدنظر مقام معظم رهبری را تأمین کرد.
وی تصریح کرد: چشمانداز کمیسیون عالی انرژی برای سال ۱۴۲۵ بالغ بر ۸ هزار مگاوات برق هستهای است. این نشست نیز برای بررسی و جمعبندی درباره استفاده از فاینانسها و منابع داخلی حاصل از تولید برق هستهای در جهت توسعه نیروگاههای هستهای، برگزار و تصمیماتی اتخاذ شد که مجلس همچنان این تصمیمات را پیگیری خواهد کرد.
نایب رئیس مجلس ضمن مثبت دانستن خروجی این جلسه، گفت: قرار شد به سمت اصلاح ساختار در بحث تولید برق بدون نیاز به نیروگاههای هستهای پیش برویم. سازمان انرژی اتمی توان و دانش مورد نیاز را دارد و تنها به دنبال تامین منابع مالی برای تکمیل پروژه های خود است که این منابع نیز از محل فاینانس و خرید تضمینی و منابع حاصله از صادرات برق تامین خواهد شد.