با وجود معرفی غیررسمی لطیف روحانی از مدیران نزدیک به شهردار تهران به‌عنوان مدیرعامل جدید موزه موسیقی اما هنوز خبری از ابلاغ رسمی این حکم و تعیین تکلیف سکان‌داری این مجموعه نیست!

به گزارش خبرنگار مهر، طی روزهای گذشته و بعد از درگذشت علی مرادخانی معاون سابق امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر عامل موزه موسیقی گمانه زنی‌هایی برای انتصاب جانشین وی در مجموعه موزه موسیقی به عنوان یکی از نهادهای استراتژیک سیاستگذاران و برخی فعالان حوزه موسیقی دولت‌های یازدهم و دوازدهم که مدیرانش تمایل چندانی برای رسانه‌ای شدن فعالیت‌هایشان غیر از مواردی انگشت شمار نداشته‌اند، آغاز و حتی در این بین عنوان شد که شخصی به نام لطیف روحانی از مدیران فعلی دفتر شهردار تهران به عنوان مدیر جدید این مجموعه انتخاب شده است. انتخابی که هنوز غیر از یک گفتگوی رسانه‌ای، به صورت رسمی حکم و خبرش ابلاغ نشده است.

موزه موسیقی ایران یکی از مجموعه‌های فرهنگی هنری زیر مجموعه شهرداری تهران است که طی سال‌های اخیر به عنوان یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین مجموعه‌های مرتبط با حوزه موسیقی کشور در بین روزنامه نگاران، منتقدان و هنرمندان موسیقی ایران فارغ از جاذبه‌های جغرافیایی آن در محله تجریش تهران و البته جاذبه‌های موسیقایی و موزه‌ای‌اش مطرح شده که طی دوران مدیریت مرحوم علی مرادخانی چه در دوره زمامداری‌اش قبل از حضور در کسوت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه در دوران خروج وی از این سمت همواره محل مهمی برای تصمیم‌گیری‌های مهم حوزه موسیقی (به صورت غیر علنی) شهرت یافته بود.

این مجموعه که مدیرانش سابق بر این تمایلی برای قرار گرفتن در حوزه‌های رسانه‌ای نداشتند و به شدت روی چراغ خاموش حرکت کردن در مسیرشان تاکید ویژه می‌کردند، به دلیل قرار گرفتن در یک محله لاکچری تهران و البته تجهیزات منحصر به فردی که در استودیوی خود داراست، همواره پاتوق خوبی برای دست‌اندرکاران حوزه موسیقی در گونه‌های مختلف بوده که علاوه بر جذابیت‌های نمایشگاهی و موزه‌ای خود به عنوان یک موزه ویژه موسیقی، مرکز بی سروصدایی برای ضبط آثار متعدد موسیقایی باشد، شرایطی که به دلیل نوع عملکرد مدیریتی مرحوم مرادخانی به عنوان یک مدیر فرهنگی قابل اعتماد برای اهالی هنر به ویژه حوزه موسیقی دربرگیرنده جذابیت‌هایی بود که اهالی رسانه نیز همواره و در برخی موارد روی آن تمرکز می‌کردند تا شاید بتوانند به واسطه پیگیری‌های رسانه‌ای شان اطلاعات بیشتری از عملکرد این مکان زیر مجموعه شهرداری تهران دریافت کنند.

کما اینکه حضور مستمر و طولانی مرحوم مرادخانی در این مکان حتی در زمان حضورش به عنوان معاون هنری وزیر ارشاد و تاکیدی که وی برای استمرار در مدیریت این مجموعه داشت موید نکات فراوانی است که می‌تواند در گزارش‌های رسانه‌ای متعدد مورد توجه قرار گیرد.

ابهام در سرنوشت «موزه» پس از درگذشت «مدیر»

سرانجام این مجموعه، بعد از فوت ناگهانی مرحوم مرادخانی در شرایط ابهام برانگیزی قرار گرفته و به نظر می‌آید که باید هرچه زودتر نسبت به تعیین مدیر جدید مجموعه به عنوان جانشین زنده یاد مرادخانی اقدامات لازم صورت گیرد. اقداماتی که به طور حتم هیات امنا و هیات مدیره موزه که ترکیب آن‌ها مشتمل بر تعدادی از هنرمندان پیشکسوت و فعال حوزه موسیقی، برخی از افراد مرتبط با شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان اعضای حقیقی و حقوقی هستند، می‌تواند مهم‌ترین رکن برای تصمیم‌گیری در مورد تعیین مدیر جدید باشد. مدیری که علی القاعده می‌بایست برآیند شرایطی باشد که تجربه‌های موسیقایی یا حداقل مدیریت فرهنگی و هنری‌اش در راس اولویت‌های انتخابی قرار داده شود.

طی روزهای اخیر اگرچه هیچ خبر رسمی درباره نحوه انتخاب مدیر جدید یا موارد دیگری چون برگزاری جلسه هیات مدیره یا هیات امنا درباره سرنوشت موزه منتشر نشده و حتی در سایت رسمی این مجموعه نیز ردونشانی از این تحولات نیست، برخی از شنیده‌ها و روایت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی نشان دهنده آغاز برخی تحرکات و اقدامات برای تعیین مدیرعامل است که گویا پیروز حناچی شهردار تهران نیز در آخرین روزهای خدمت در شهرداری تهران در آن دخالت دارد. فضایی که گویا این بار به انتخاب فردی به نام لطیف روحانی معاون هماهنگی و پشتیبانی اداره کل حوزه شهردار تهران که ارتباطی هم به حوزه موسیقی ندارد، منتهی شده و به نظر می‌رسد ظرف روزهای آینده این فرد به عنوان مدیر جدید موزه موسیقی معرفی شود.

البته همان طور که در ابتدای این گزارش رسانه‌ای عنوان شد، روز شنبه پنجم تیر ماه سال ۱۴۰۰ بود که داوود گنجه‌ای از نوازندگان پیشکسوت موسیقی ایرانی که طی سال‌های اخیر حضور موثری در شوراهای تخصصی سیاستگذاری موسیقی کشور چه در نهادهای صنفی و چه در نهادهای دولتی داشته، در گفتگو با خبرگزاری ایسنا انتصاب لطیف روحانی به عنوان مدیر عامل جدید موزه موسیقی را تایید کرد و گفت: انتخاب لطیف روحانی در سمت جدید مدیریت موزه موسیقی، با نظر هیات مدیره این موزه انجام گرفته است.

گزینه‌های مهمی که انتخاب نشدند

این انتخاب و اطلاع‌رسانی غیررسمی درباره آن در حالی صورت گرفت که پیش از آن و در گعده‌های غیررسمی صحبت‌هایی هم مبنی بر انتخاب حسین علیزاده، فرهاد فخرالدینی و حمیدرضا نوربخش به‌عنوان مهم‌ترین گزینه‌های احراز پست مدیریت موزه موسیقی طرح شده بود، اما برخی از شنیده‌های غیررسمی که از حضور پیروز حناچی در جلسه روز پنجشنبه سوم تیرماه هیات امنا موزه موسیقی خبر می‌داد، حکایت از نهایی شدن گزینه موردنظر حناچی به‌عنوان مدیر موزه موسیقی داشت. حکایتی که گویا به امضای صورتجلسه نیز منتهی شد و برمبنای همان لطیف روحانی به عنوان جانشین علی مرادخانی به عنوان مدیر موزه موسیقی معرفی شد. گزینه‌ای که به‌رغم رسانه‌ای شدن نامش هنوز حکم رسمی برای مسئولیت‌ش صادر نشده است.

به هر ترتیب این انتظار می‌رود که در شرایط فعلی که روشنگری رسانه‌ای و شفافیت در فعالیت‌های مدیران یکی از مهم‌ترین مطالبات اهالی رسانه برای روشن شدن افکار عمومی به ویژه جامعه فرهنگ و هنر است، شهرداری تهران با ارائه یک گزارش شفاف و مسئولان نحوه انتخاب مدیر موزه موسیقی به عنوان یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های موسیقایی شهر تهران که تا همین امروز هم ابهامات و انتقادات زیادی از آن در رسانه‌ها منتشر شده را تشریح کند، تا ابهامات مطرح شده درباره نحوه معرفی مدیر جدید شکل روشن‌تری به خود بگیرد.

این در حالی است که معرفی دوباره هیات امنا و هیات مدیره در ساختار جدید مدیریت موزه موسیقی و نحوه هزینه کرد این مکان مهم با امکانات استودیویی بسیار مجهز در کنار برخی دیگر از شبهاتی که پیرامون این ساختمان زیر مجموعه شهرداری تهران مطرح می‌شود از دیگر مواردی است که می‌بایست مدیران شهرداری تهران برای آن پاسخ لازم و روشن را داشته و اگر قرار به معرفی گزینه مطرح شده در رسانه‌ها هست بهتر است هر چه زودتر به صورت رسمی وی را به جامعه رسانه‌ای و موسیقی کشور معرفی کند. شرایطی که قطعاً دربرگیرنده پرسش‌های فراوانی است که مدیران را موظف به پاسخگویی در یک شرایط منطقی می‌کند.