حسن محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه در بخش حمل ونقل سوخت با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم، عدم افزایش کرایه حمل ونقل سوخت به مدت چهارسال را از جمله مسائل بیان کرد و افزود: به رغم آنکه طی دو سال گذشته با افزایش ۷۰ درصدی کرایهها روبرو شدیم اما نسبت به کرایههای حمل ونقل کالا ۱۰۰ درصد عقب هستیم.
وی با عنوان اینکه به رغم آنکه در منطقه پرمصرف سوخت و استراتژیک غرب مازندران فعالیت داریم اما با تلاش شبانه روزی تانکرداران و پرسنل نفت و مدیریت منطقه هیچ تعطیلی در جایگاهها نداشتیم، اظهار داشت: با آنکه با حجم زیادی از مسافران در تعطیلات روبرو هستیم و به رغم نبود خط لوله هنوز جایگاه سوخت در منطقه غرب مازندران تعطیل نشده است.
قانونی که بلای جای نفتکشها شده است
محمدی قانون ۳۸ تأمین اجتماعی را از جمله مشکلات و مسائل فراروی تانکرداران بیان کرد و گفت: متأسفانه مسئولان کشوری شرکت نفت در گذشته توجهای به تانکرداران نکردهاند و این مسائل سبب بی رغبتی و بی انگیزگی فعالان این بخش شده است.
بازرس کانون حمل ونقل فرآوردههای نفتی کشور واسطه گری و واسطه سازی، برندینگ و برندسازی را از دیگر چالشها بیان کرد و گفت: متأسفانه مسئولان رده بالا سبب عدم پیگیری و فشارهای مضاعف از طریق ارگانهای مربوطه و موازی با حمل ونقل شده است.
وی با بیان اینکه از آن سالی که با تانکرداران با برندینگ مخالفت کردند، تأمین اجتماعی از شرکت نفت خواست تا ماده ۳۸ را اعمال کند و از مناطق خواستند پنج درصد از کارکرد نفتکشها را بدون هیچ حمایت و خدماتی کسر کنند، گفت: ماده ۳۸ به بلای جان تانکرداران و یکی از علل خروج حداکثری تانکرداران از این چرخه شده است و هیچیک از سازمانها شامل شرکت نفت و تأمین اجتماعی زیربار رفع مشکل و حمایت نرفتهاند.
محمدی ادامه داد: ماده ۳۸ سبب شده سالانه مبالغ هنگفتی از تانکرداران کسر شود در حالی که هیچ خدماتی به ازای کسر این مبلغ ارائه نمیشود.
کرایه تانکرداران عقب ماندگی ۱۵۰ درصدی دارد
وی عدم افزایش کرایه به نسبت تورم را از مشکلات اساسی ذکر کرد و گفت: چندسالی است که به رغم تورم بی سابقه، کرایه تانکرداران سوخت رسان هیچ افزایشی نکرده است و این سبب شد که مدیریت جدید نتواند عقب افتادگی سالهای قبل را جبران کند و فشار مضاعفی به مدیر و سیستم جدید وارد شد.
وی با بیان اینکه قیمت بنزین طی سالهای اخیر سه برابر شده ولی کرایه حمل کالا ۳۰ درصد نیز افزوده نشده است، افزود: ۸۵ درصد نسبت به کرایه حمل کالا عقب هستیم در حالی که کرایه حمل سوخت باید ۳۰ درصد اضافهتر باشد و به دلیل آنکه یک مسیر خالی تردد میکنیم، باید آن نیز محاسبه شود و در مجموع با عقب ماندگی ۱۵۰ درصدی روبرو هستیم و این مسئله روند خروج تانکرداران را از ناوگان سرعت بخشیده است.
محمدی تصریح کرد: مشکلاتی که در صدر کشور و برای جایگاههای سوخت ایجاد شده ناشی از کمبود تانکرهای سوخت رسان به دلیل خروج آنان از این حرفه است، زیرا ۴۴ درصد ناوگان از چرخه خارج شده و این ناوگان را زمینگیر کرده است.
این فعال بخش حمل ونقل با اظهار اینکه چهار تا پنج سال اخیر مشکلات را بازگو کردیم ولی نتیجه و بازخورد درستی نداشته است، از مسئولان امر خواست تا برای رفع مشکلات چاره جویی کنند.
وی گفت: مشکلاتی که برای برخی جایگاهها و سوخت ایجاد شده از سوی تانکرداران نیست زیرا فعالان این بخش به رغم مشکلات متعدد برای خدمت رسانی به مردم همچنان در این شغل فعالیت دارند و به هیچ وجه به سختی و زحمت برای مردم رضایت ندارند.