اهواز- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان گفت: اقدامات لازم را برای احیای منطقه معین التجار اهواز انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حکمت موسوی پیش از ظهر امروز دوشنبه در آئین آغاز پروژه مرمت و ساماندهی معابر بافت تاریخی اهواز – عامری با تبریک و گرامیداشت روز شهرداری و دهیاری اظهار کرد: از راه و شهرسازی خوزستان و شهرداری اهواز برای انجام این کار مشارکتی در زمینه حفظ، مرمت و نگهداری بافت تاریخی تقدیر و تشکر می‌کنم؛ منابع مالی برای پروژه مرمت و ساماندهی معابر بافت تاریخی اهواز – عامری از شهرداری تأمین شده و کارهای فنی و نظارتی در حوزه میراث را اداره کل میراث فرهنگی خوزستان انجام می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه به زودی کار در حوزه بازآفرینی کنار این طرح شروع می‌شود، افزود: از منابع اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان نیز بخشی را برای انجام این طرح‌ها اختصاص می‌دهیم؛ به طور حتم انجام این کارهای مشارکتی نویدبخش نتایج خوبی است که شاید برای اولین بار چند دستگاه با همکاری یکدیگر برای حفظ بافت تاریخی و ابنیه تاریخی تلاش می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان تصریح کرد: در گذشته این مشارکت با هدف حفظ بافت تاریخی وجود نداشته بلکه برعکس هم بود؛ در بسیاری از بافت‌ها از جمله شهر اهواز شاهد تخریب ابنیه و بافت تاریخی بودیم و با وجود همه پیگیری‌ها شاید کمتر در حوزه دوستداران میراث فرهنگی و همکاران حفاظت از بافت تاریخی با استقبال سیستم شهری و شورا مواجه می‌شدیم و خدا را شاکریم که این رویکرد به یکباره تغییر کرده و امیدوارم که این رویه تداوم داشته باشد.

موسوی عنوان کرد: بر اساس ماده ۱۱۶ برنامه سوم که فکر می‌کنم تنفیذی در قالب ماده ۱۱۹ برنامه چهارم بوده است، مقرر شد تا بافت‌های تاریخی در سطح کشور تعیین محدوده و ضوابط مداخله در بافت شوند؛ در استان خوزستان نیز برای ۶ شهر تاریخی این اتفاق رخ داد و در سال ۸۹ نیز ابلاغ رسمی شدند.

وی اضافه کرد: اهواز یکی از شهرهایی است که بافت تاریخی آن مصوب شده و بر اساس آن حوزه کارکردی مشترک شهرداری، مسکن و شهرسازی و میراث فرهنگی هر کدام با توجه به شرح وظایف خود فعالیت کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان خبر داد: در حوزه شهرداری مقرر شد که شهرداری بافت تاریخی را ایجاد کنیم که همین‌جا از شورا و شهرداری درخواست می‌کنم تا قدم خوب، قوی و محکم بعدی را برای حفظ بافت تاریخی و تضمین احیای تاریخی با راه‌اندازی شهرداری بافت تاریخی بردارند.

موسوی یادآور شد: این بافت متعلق به دوره متأخر (یعنی دوره قاجار به بعد) است که قسمت‌هایی از آن سالم باقی‌مانده و شاید سالم‌ترین بخش‌های آن در همین منطقه قرار دارد؛ تلاش می‌شود که با این هم افزایی رخ داده بتوانیم بافت را نگهداری و به اصالت خود برگردانیم که زمینه قوی برای جذب گردشگری نیز محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: اعتباری که در حوزه شهرداری در نظر گرفته شده یک میلیارد تومان و بازآفرینی شهری نیز حدوداً همین مبلغ تعیین و سال‌های آینده نیز افزایش پیدا می‌کند؛ خود میراث فرهنگی هم در گذشته از محل اعتبارات بافت‌های تاریخی اقداماتی را برای مسجد و کنار آن انجام و امسال هم اعتبارات مورد نیاز آن را اختصاص می‌دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان گفت: با همکاری شهرداری و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی اقدامات لازم را برای منطقه معین التجار انجام می‌شود.