به گزارش خبرگزاری مهر، وطن امروز نوشت: طبق اظهارات وزیر بهداشت، واکسیناسیون با واکسن «کوو ایران برکت» در حالی هفته جاری در کشور شکل اجرایی به خود میگیرد که به گفته رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تا ۲ ماه آینده ۵۰ میلیون دوز از این نوع واکسن تولید و برای تزریق عمومی به وزارت بهداشت تحویل میشود.
توان نخبگان کشور در ساخت واکسن «کوو ایران برکت» و سایر واکسنهای داخلی، دانش پزشکی ایران را جهانی کرد طوری که ایران اکنون به جرگه ۶ کشور واکسنساز کرونا در دنیا پیوسته است. جسارت، تخصص و تبحر دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن ایرانی کرونا آن هم در شرایط سخت تحریم را باید ستود، چرا که کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا در صادرات این نوع واکسن به کشورمان خلف وعده کرده و به تعهدات خود در این زمینه عمل نکردند. اما اکنون علاوه بر تولید انبوه و توزیع واکسن «کوو ایران برکت»، سایر واکسنهای تولید داخل نظیر«پاستوکووک» انستیتو پاستور، واکسن «کووپارس» مؤسسه رازی، واکسن «فخرا»ی شرکت میلاد دارو نور وزارت دفاع، واکسن ایرانی- استرالیایی «اسپایکوژن»، واکسن «نورا»ی بیمارستان بقیهالله(عج) و... از سری واکسنهایی هستند که در حال گذراندن مطالعات بالینی هستند. البته واکسن برکت نخستین واکسن ایرانیای است که توانسته مجوز مصرف اضطراری را دریافت کند و به گفته مسؤولان، تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز این نوع واکسن تولید شده است که از این تعداد، حدود ۴۰۰ هزار دوز تحویل وزارت بهداشت شده است. وزیر بهداشت و درمان دیروز در بازدید از بیمارستان مردانی آذر در تبریز با اعلام اینکه بزودی تزریق عمومی واکسن «کوو ایران برکت» آغاز میشود، گفت: تولید انبوه واکسنهای داخلی از اواخر مرداد و ابتدای شهریور سرعت میگیرد. سعید نمکی اظهار کرد: واکسن برکت با ماهی ۳ میلیون دوز آماده تولید است و ۳۲۰ هزار دوز تحویل شده است و از این هفته استفاده از این واکسن در برنامه عمومی واکسیناسیون کرونای کشور آغاز میشود. واکسن «پاستوکووک» هم از هفته آینده وارد چرخه تزریق میشود.
نمکی در ادامه با بیان اینکه تولید انبوه واکسن داخلی از ماه آینده شروع میشود، افزود: حجم فراوان واکسن تولید شده داخلی کرونا را از اواخر تابستان و اوایل پاییز شاهد خواهیم بود.
پاسخ تند وزیر بهداشت به منتقدان مدیریت کرونا در کشور
وزیر بهداشت همچنین در سیوپنجمین آیین پویش «رهسلامت» و افتتاح بزرگترین مجتمع خوابگاهی دانشجویی کشور و پروژههای بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به اقدامات انجامشده در زمینه مبارزه با کرونا و در عین حال در پاسخ به منتقدان چگونگی مدیریت کرونا در کشور، گفت: از امروز دستور دادم تمام نامههای محرمانهام را که درباره کرونا نوشتم، مهر محرمانهاش برداشته شود تا بتوانم به مطبوعات بدهم و بتوانم پاسخ دلم را در دفاع از همکارانم در امواجی که باعث تخریب این قشر زحمتکش میشود، بدهم. نمکی ادامه داد: در طول ایام کرونا برای خیلیها آرزو بود که رمدسیویر، فاویپیراویر و داروهایی که در آمریکا و اروپا در دسترس است، در دسترس مردم این سرزمین قرار بگیرد. در عرض کمتر از ۲ ماه دانشمندان داخلی این سرزمین آنها را ساختند. چه غمانگیز که فردی که خود را اهل قلم و پیشوای سیاست میداند، مینویسد در کشوری که دوچرخه نمیسازیم، میخواهیم واکسن بسازیم. ایشان نمیداند همین الان در بدنش آنتیبادی واکسنهای رازی و پاستور دارد میچرخد. فرد ایرانی نداریم که در حیات باشد و دورهای از زندگی کودکیاش را در ایران سپری کرده باشد و در خارج از کشور هم اگر زندگی میکند اما آنتیبادی واکسنهای پاستور و رازی در بدنش نچرخد. وی افزود: آنقدر تاریخ نمیخوانند که بدانند در سال ۱۲۹۹ ما انستیتو پاستور را داشتیم و در سال ۱۳۰۳ انستیتو رازی را داشتیم و تنها واکسنساز منطقه بودیم. یعنی یک جو غیرت ملی طغیان نمیکند که برویم و تاریخ ارجمند علم این مملکت را بخوانیم و وقتی میگوییم ما داریم واکسن کرونا میسازیم و بعد از یک سال زحمت و تلاش بیوقفه به عنوان ششمین واکسنساز بزرگ دنیا در عرصه کرونا مطرح میشویم، نمیگویند دانشمندان این حوزه یک سال شبانهروز تلاش کردند و یک عظمت خلق کردند. ننگ بر این سیاستزدگی مذموم.
نمکی گفت: به هر حال پیک چهارم را با عزت و عظمت، تیم بهداشت و درمان کشور مدیریت کرد. میزان مرگهای ما در پیک چهارم یکدوم مرگها در پیک سوم بود. وی در ادامه افزود: نوشتیم و خبر دادیم در افغانستان به دلیل فشار طالبان مردم آواره شدهاند و از مرزهای غیررسمی وارد کشور میشوند و میدانستیم به امکانات گسترده نیاز داریم و عزیزان ناجا و مرزبانی بسیار تلاش کردند ولی میدانم این مرز گسترده است و جمع کردن این گستردگی بسیار سخت است و به نیرو و هزینه نیاز دارد. هفته قبل یزد بودم، تعداد قابل توجهی از کسانی که غیرقانونی از مرز عبور کرده بودند در مرکز مملکت با آلودگی میگردند. ۲ روز پیش عزیزان ناجا در کویر مرکزی کاروانی از این افراد را که غیرقانونی وارد شده بودند را با زحمت دستگیر کردند. خب! چگونه من به عنوان متولی سلامت میتوانم اطمینان داشته باشم ویروس سرکش هندی در این مملکت نمیچرخد؟ وی در پایان با تاکید بر احیای اقدامات طرح شهید سلیمانی بیان کرد: انشاءالله با کمک نیروهای بسیج و هلالاحمر بتوانیم پیک پنجم را هم کنترل کنیم.
ابتلای بیش از ۱۶ هزار نفر به کرونا در یک روز
با شروع موج پنجم کرونا در کشور، آمارها در حوزه ابتلا و بستری در حال افزایش است و در روزهای آینده باید چشمانتظار افزایش ارقام در این بخش باشیم. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۱۵۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و یکهزار و ۱۶۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۳۲۰ دوز رسیده است. از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۲۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۷۸۰ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار و ۸۴۳ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۵۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۹۴۹ نفر رسید. ۳ هزار و ۲۵۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر نارنجی و ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
برخورد با تخلفات در زمینه محدودیتهای کرونایی
بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، شهر تهران در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است. بر همین اساس طبق مصوبه ستاد فقط فعالیت مشاغل گروه یک مجاز است و مابقی گروههای شغلی با توجه به شرایط اعلامشده باید نسبت به تعطیلی واحدهای صنفی و کاری خود اقدام کنند. در همین رابطه استاندار تهران تأکید کرد: فرمانداران موظف هستند با هر گونه تخلف در زمینه محدودیتهای کرونایی در شرایط قرمز برخورد قانونی داشته باشند. انوشیروان محسنیبندپی در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: گزارش ارائهشده از آخرین وضعیت شیوع کروناویروس در بعد استانی، ملی و جهانی نشان میدهد تعداد بیماران سرپایی و بستری در استان تهران افزایش یافته و نخستین و موثرترین اقدام در این حوزه اطلاعرسانی درباره سامانه ۶۰۷۰ برای افراد مبتلا به کروناویروس است. وی افزود: هر فردی که به این بیماری مبتلا شود میتواند از طریق سامانه ۶۰۷۰ راهنمایی و هدایت بهنگام در ابعاد مختلف را دریافت کند. محسنیبندپی ادامه داد: خوشبختانه در انتقال و توزیع برق استان همکاری خوبی برای تأمین برق بیمارستانها انجام شد تا برق هیچ بیمارستانی قطع نشود. روز گذشته نیز پیک ۶۶ هزار مگاوات مصرف را داشتیم ولی امیدواریم همکاری توزیع برق برای تأمین برق بیمارستانها ادامه داشته باشد، همچنین محل نگهداری واکسنها برای تزریق دوز دوم در مراکز تزریق واکسن تعیین شده که باید آدرس آنها به توزیع برق داده شود تا نسبت به عدم قطع برق آنها اقدام شود. استاندار تهران با اشاره به افزایش مراکز تزریق واکسن از ۷۷ به ۷۹ مرکز گفت: این افزایش مراکز نشان از درایت و پیشبینی معاونان بهداشت دانشگاههای علومپزشکی دارد. وی تأکید کرد: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، در شرایط قرمز فقط فعالیت مشاغل گروه یک مجاز است و تمام دستگاهها و اصناف موظف به اجرای این مصوبه هستند. هر دستگاه اجرایی که خلاف قانون عمل کند در حقیقت هم قانون را نادیده گرفته و هم سلامت پرسنل و مراجعان را نادیده گرفته است، لذا فرمانداران موظف به برخورد قانونی با تخلفات هستند. بندپی با تأکید بر لزوم حفظ سلامت تکتک شهروندان گفت: بیتردید برگزاری هر اجتماع، کلاس آموزشی و تجمع فعلا در تهران تعطیل است تا به حالت عادی بازگردیم.