به گزارش خبرنگار مهر، کازوتوشی آیکاوا عصر امروز سه شنبه در این بازدید با کشاورزان و بهره برداران در روستای زوارق دیدار و گفتگو کرد و از نزدیک با نحوه اجرای این طرح و مسائل و مشکلات کشاورزان آشنا شد.
سفیر ژاپن در ایران با اظهار رضایت از اجرای این طرح و مشارکت خوب کشاورزان خواستار تداوم آن و همکاری همه روستایی در اجرای این طرح شد.
طرح کشاورزی پایدار با راهبرد IPCM نوعی از کشت و زراعت است که مشارکت مردم را در کاهش میزان مصرف آب و افزایش راندمان تولید در واحد سطح در حوزه آبریز دریاچه ارومیه مدنظر قرار میدهد.
گفتنی است، آیکاوا سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران در سفر به آذربایجان شرقی از دریاچه ارومیه، تالاب بین المللی قره قشلاق بناب و چند روستای حاشیه این دریاچه و کارگاههای مختلف مشاغل پایدار بازدید کرد.
لازم به ذکر است، طرح استقرار کشاورزی پایدار و اقتصاد خرد زنان در حوزه دریاچه ارومیه با همکاری کشور ژاپن، برنامه عمران سازمان ملل و جمهوری اسلامی ایران و با هدف ارتقای سطح آگاهی بهره برداران و احیای این دریاچه در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه اجرا میشود.
این گزارش میافزاید، در جریان بازدید سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران از روستاهای بناب فرماندار، بخشدار مرکزی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز حضور داشتند.
مشارکت جوامع مختلف محلی برای احیای دریاچه ارومیه
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در حاشیه این بازدید هدف از سفر سفیر ژاپن در ایران را بازدید از مراحل اجرای پروژههای مختلفی دانست که با مشارکت سازمانهای بین المللی خصوصاً ژاپن در منطقه در حال اجرا هستند.
حسن عباس نژاد افزود: در راستای احیای دریاچه ارومیه مشارکت جوامع مختلف محلی که در راستای حفاظت از محیط زیست به نمایش گذاشته شده، آشنا شوند.
وی تصریح کرد: با الگوی خاصی که دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای احیای دریاچه ارومیه به کار بسته است، موفقیتهایی کسب کرده که سعی بر این است از این موفقیتها و همچنین میزان مشارکت مردم بازدید به عمل آید و ارزیابی انجام بگیرد.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی و در جنوب این استان مابین رشته کوههای قره قشون و ساحل دریاچه ارومیه در منطقهای وسیع و هموار موسوم به دشت بناب واقع شده که با خشکی دریاچه ارومیه و اجرای برنامههای مختلف جهت احیای آن مردم این شهرستان همگام با مردم سایر شهرهای حاشیه دریاچه ارومیه سعی کردند در برنامههای ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه مشارکت عملی داشته باشند.
عدم کشت محصولاتی با مصرف آب بیشتر از جمله پیاز، استفاده از سیستمهای آبیاری نوین از جمله سیستم آبیاری قطرهای و بارانی و تغییر الگوی کشت از محصولات پرمصرف آب به محصولات کم مصرف آب از جمله اقداماتی بودند که کشاورزان و روستاییان شهرستان بناب برای کمک به احیای دریاچه ارومیه انجام دادهاند.