به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، محمدرضا خاتمي بعدازظهر امروز در يك كنفرانس مطبوعاتي اظهار داشت: حركتي كه به عنوان تحصن شروع شد چيزي جز تاكيد بر مهمترين هدفي كه انقلاب براي آن صورت گرفت و اصلاحات نيز بر آن تاكيد داشت ، يعني حق انتخابات آزاد و حاكميت مردم بر سرنوشت خويش است، نيست.
وي با بيان اينكه همه متحصنين خواستار ادامه تحصن هستند ، گفت: خواسته متحصنين برگزاري انتخابات آزاد طبق قانون است و بر اين ايستادهاند و پافشاري ميكنند و كوتاه نميآيند.
نايب رييس مجلس با بيان اين نكته كه برخي ها در پرده متحصنين را همراهي كردهاند، افزود: دلسوزان زيادي با ما تماس گرفتند و خيرخواهانه پيشنهاداتي داشتهاند ؛ ما نيز هياتهايي را تشكيل دادهايم تا به طور مستقيم با رييس جمهور و رييس مجلس در تماس باشند و گفتگو كنند و مطمئن هستيم كه اين روند ادامه مييابد.
خاتمي در ادامه اين گفتكو افزود: در طول دو روز گذشته با توجه به شرايطي كه پيش آمده ، پيشنهاداتي براي تعطيلي موقت تحصن مطرح شده است كه ما نيز اين مباحث را در جمع متحصنين به بحث گذاشتيم ؛ اما همه نمايندگان بر اين اعتقاد بودند كه هنوز در عمل تغييري رخ نداده و هيچ گامي در جهت اقدام مثبت رهبري انجام نشده، و هيچ تضميني هم از سوي كسي داده نشده است كه انتخابات مطابق با استانداردهاي مدنظر ما انجام شود.
خاتمي در عين حال از طرح مسائلي در مسير عكس و خلاف رويه معمول سخن گفت و افزود: اين در حالي است كه سخنگوي محترم هيات مركزي نظارت به گونهاي صحبت مي كنند كه گويا هيچ توصيهاي از سوي رهبري طرح نشده و زمينهاي هم براي انتخابات آزاد به وجود نيامده است.
وي تاكيد كرد: خبري كه ما داشتهايم اين است كه هيات نظارت استان از چهار تن از هياتهاي اجرايي به قوه قضاييه و دادگستري شكايت كردهاست.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: متحصنين ميخواهند روي خواسته خود ايستاده و با آرامش از طرق مختلف آن را به پيش ببرند زيرا اين هياتهاي نظارت هستند كه از حدود قانون تخلف كرده و ظاهرا دست پيش گرفتهاند كه پس نيفتند.
وي افزود: نمايندگان از حق عمومي تمامي كانديداها استفاده ميكنند و خواسته آنها اين است كه با كانديداهاي رد صلاحيت شده خارج از مجلس نيز طبق قانون عمل شود.ما در بحثهاي خود به اين نتيجه رسيدهايم كه حتي اگر همه نمايندگان را تاييد كنند اما در مورد كانديداهايي كه در بيرون از مجلس هستند اتفاقي نيافتد ، ما به تحصن ميدهند.
محمد رضا خاتمي درباره جلسه غيرعلني اخير مجلس گفت : مطالب آن جلسه مشخص است. ما نبايد مار بكشيم بلكه بايد مار بنويسيم. دين رسمي كشوراسلام و مذهب رسمي شيعه است و همه آن را پذيرفته و معتقد و ملتزم به آن هستند. دوران اين كه اذهان مردم را با لفاظي منحرف كنيم گذشته است. حكومت نميتواند طرفدار قرائتي خاص از دين باشد كه بين علما نيز جايگاهي ندارد. در قرائتي كه از دين ميشود عدهاي راي مردم را زينت ميدانند، نه منشأ اثر.
وي افزود: اگر دين رسمي را به اين معني بدانيم، رييسجمهور نيز به آن اعتراض دارند. حتي اولين كسي كه بحث قرائتهاي مختلف را از دين مطرح كرد، رييسجمهور بود. انتقاد از دين رسمي، انتقاد از اين تنگ نظريها است كه به اسم دين، برداشت خود را جايگزين دين ميكنند و همچنين اعتراض به اينكه با اين برداشت، عدهاي را كه مخالف آنها هستند به جرم بيديني و مخالفت با قانون، رد صلاحيت ميكنند.
وي يادآور شد: متحصنين مطابق با اقدام و عمل مثبتي كه از سوي شوراي نگهبان صورت گيرد پاسخ ميدهند و در آن صورت مواضع جديد خود را اعلام خواهند كرد.
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۸۲ - ۱۷:۵۴
سخنگوي نمايندگان متحصن گفت : در صورت انجام نشدن هيچگونه تحولي، تحصن با مراحل بعد به پيش خواهد رفت؛ تحصن نمايندگان همچنان ادامه مييابد و از فردا نيز وارد روزه سياسي خواهيم شد.