خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : روزانه به طور متوسط 150 عملیات مختلف از درگیری مسلحانه تا آدم ربایی،بمب گذاری و عملیات انتحاری در عراق انجام می شود که اکثر آنها را گروه های سلفی عضو یا همفکر و نزدیک به گروه القاعده انجام می دهند؛ پرسشی که مطرح می شود منابع مالی این گروه ها است.

موسسه پژوهشی "بروکینگز" با توجه به طبقه بندی اطلاعات مربوط به جنگ علیه عراق موفق به انتشار این آمار شده است.

 به اعتراف موسسه پژوهشی مذکور، نقطه قوت القاعده به عنوان سمبل گروه های سلفی فعال درعراق، نیروی انسانی، آگاهی هواداران عراقی اش به محل انجام عملیات و به ویژه توانمندی های جنگی و اطلاعاتی بازماندگان رژیم سابق عراق و وفاداران به حزب بعث است.

در این چارچوب، وابستگی های عشیره ای، خانوادگی و مذهبی هم بسیار دخیل است، اما درهر صورت برای انجام هرعملیاتی نیازمند مقادیری سلاح، مهمات و مواد منفجره است که به طور حتم تهیه کردن آن به مبالغ هنگفتی نیازدارد.

گذشت چند سال از سقوط بغداد، نظریه استفاده شبه نظامیان موجود در عراق از زرادخانه تسلیحاتی ارتش آن کشور را به خودی خود نفی می کند.

پرداخت دستمزدهای بالای گروه القاعده به مزدوران عراقی وحتی خارجی سبب جذب بسیاری ازجوانان وحتی کهنسالان و زنان جامعه بحران زده وبیکارآن کشور به سوی همکاری با این گروه شده است. این جمله به خودی خود خبر از پشتیبانی مالی بسیار گسترده و قوی از شبکه القاعده درعراق است.

خلاصه نظرات کارشناسان امور گروه های اسلامگرای سلفی  که ده ها مقاله آنها در شبکه های اطلاع رسانی " اینترنت" منتشر شده است درباره  منابع  تامین هزینه های مالی گروه القاعده  بسیار گسترده است، اما شاهراه های آن درعراق را می توان درچند مورد زیر تخمین زد:

1- منابع سنتی از طریق ارسال بودجه از راس هرم مالی شبکه القاعده و از دارایی های بن لادن به زیر شاخه ها
 
2- سرمایه داران سلفی فعال در کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس

3- سازمان های خیریه سلفی که اقدام به جمع آوری کمک واعانه مستقیم و یا غیر مستقیم برای شبکه القاعده می کنند.

4- قاچاق مواد مخدر وهمکاری با مافیا

5- کمک مستقیم برخی از کشورهای عربی به القاعده برای تحقق اهدافی خاص و در چارچوب اختلافات موجود بین این کشورها.

در زمینه کمک های  کشورهای منطقه به آشوبهای به وقوع پیوسته درعراق که اغلب کارشناسان و تحلیلگران برآن اشتراک نظر دارند، می توان به قطر وعربستان اشاره کرد. ریاض، دوحه را متهم به حمایت گسترده از گروه القاعده می کند وعدم تهدید شدن قطربا وجود استقرار بزرگترین پایگاه آمریکایی درآن به عنوان بهترین دلیل برای مدعای خود می داند؛ درحالی که دوحه، شورای امنیت ملی عربستان وشخص بندر بن سلطان دبیر این شورا را پدرخوانده وهدایت کننده القاعده درعراق ، منطقه وجهان معرفی می کند.

6- فروش عتیقه های واقعی وتقلبی (روزنامه های عراقی چندی پیش از افشای فروش آثار کپی شده هنرمندان مشهورعراقی ونیز عتیقه های تقلبی به کلکسیون داران مشهورغربی توسط شبه نظامیان سلفی  خبر دادند)

7- کمک بازماندگان رژیم بعثی سابق عراق (گفته می شود مبالغ هنگفتی از دارایی های عراق که توسط رغد دختر صدام از عراق خارج شده ، توسط وی برای انجام عملیات تخریبی در عراق به کار گرفته می شود ودر این چارچوب گروه های سلفی هم از این کمک ها بی بهره نیستند)

8- آدم ربایی وباج گیری از شهروندان عراقی و خارجی که در عراق ربوده می شوند.

ادامه دارد...